Kauneuden käytänteet 14.11.2008 HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OP1 –kurssi ykkösille •I koulupäivä  lukio-opiskeluun orientoituminen (osa I) 2h ryhmänohjaaja  kurssivalinnat ja kurssivalintaohjelma 1h opinto-ohjaaja.
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
Tatu Eija Karjalainen Kari Rautiainen. Opiskelemaan valituille opiskelijoille lähetettiin alkuhaastattelulomake (tullaan tutuiksi) Opiskelijoista saadaan.
- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
1. OHJAUSTILA 3. PAJA H OLOHUONE 2. OPPIMISYMPÄRISTÖ 6. YKSILÖLLINEN OHJAUS 6. YKSILÖLLINEN OHJAUS TAISTON PAJA Yhteystiedot 5. AMMATINOHJAAJA.
2+1-mentorointi Liisa Uusitalo
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajakoulutus. Arviointilomake: Omnia – valmistuvat 2009.
Miten menetellä ongelmatilanteissa
Kiihdytetty opiskelupolku 2,5 v./SOTE 1. vuosi Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 50 ov Opiskellaan ryhmän mukana, 30 ov: Kasvun tukeminen.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Tervetuloa!.
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
TOPLaaja Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Porvoo International College.
Opiskelijan tukeminen yhteistyössä Itsesäätelyn kehittymisestä
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
KEHITYSKESKUSTELUT OPISKELIJOIDEN KANSSA
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Elina Kauhanen Vantaan ammattiopisto Varia, Talvikkitien toimipiste
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
1. OHJAUSTILA 3. TUPA H OLOHUONE 2. OPPIMISYMPÄRISTÖ 6. YKSILÖLLINEN OHJAUS 6. YKSILÖLLINEN OHJAUS 7. Yhteystiedot 5. AMMATINOHJAAJA.
Näkemyksiä, kokemuksia ja ajatuksia opettajatuutoroinnista Minna Nieminen SAMOK ry. Sisältö: 1) Opettajatuutoroinnin hyödyt opiskelijalle 2) Opettajatuutoroinnin.
Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Lukion oppimäärä.
ROT Lyseon lehti kaipaa toimittajia ja uutta nimeä! Katso marraskuun Jorma-lehti lyseo.mobie.fi/zine/32/cover. lyseo.mobie.fi/zine/32/cover.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Tuutoropettajan info TTE1SN0-luokalle Kari Jyrkkä.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
Seurakuntaopisto.fi Tsekkaus- opintojen etenemisen tarkastelu Pieksämäen yksikkö Pirkko Naukkarinen TSEKKAUS, 2015.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
Miksi aikuislukioon? Lukio on yleissivistävä oppilaitos Voit opiskella kieliä, luonnontieteitä, humanistisia aineita… Olet viisaimmillasi lukiossa Sivistys.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajakoulutus
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Arviointi.
MIKSI LUKIOON???.
Ohjauspalvelut Tredussa
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Yhteisten verkkokurssien tarjonnan laajentaminen
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
OPON TUNTI Seija Mäntynen
Kone- ja metallialalla
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Lukion tehtävä antaa laaja-alainen yleissivistys
Väyläopintoihin ohjautuminen
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

Kauneuden käytänteet HL-N

n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa useamman tunnin peräkkäin ja jakson aikana opettajien vaihtuvuus mahdollisimman pieni n Arvioinnit tehdään jokaisen modulin jälkeen nPoissaoloseurannan lisäksi tieto kulkee ohjaavilta opettajilta RO:lle nopeasti ja opiskelijat on sitoutettu ilmoittamaan poissaoloista nPoissaoloihin reagoidaan nopeasti Opetuksen avustajat, jotka auttavat ryhmänohjaajaa esimerkiksi poissaolojen selvittämisessä Erittäin tiivis yhteistyö ryhmänohjaajan ja OH-tiimin kesken, opiskelijalähtöisyys Kaikille opiskelijoille tehdään HOPS ja he tietävät ensimmäisten viikkojen jälkeen mitä opintoja on missäkin jaksossa tulossa Todellisia vaihtoehtoja suorittaa rästiin jääneitä kursseja, joustavuus Opettajien yhteiset käytänteet APUNA LÄPÄISYYN

VALMISTUVIEN OHJAAMINEN Säännölliset HOPS-keskustelut, jolloin sekä ohjaaja, että opiskelija tietävät, miten opinnot etenevät. Vaikka opiskelijat ovat täysi-ikäisiä, niin ohjauskeskusteluja on hyvä pitää yllä mahdollisimman usein. Lukuvuoden alussa RO tarkistaa, että kaikkien hyväksiluvut ovat kohdillaan ja aiempien vuosien arvioinnit löytyvät opintokortista. Jos hylättyjä kursseja on, niin ryhmänohjaaja yhdessä opon kanssa miettivät hyvissä ajoin ne keinot, joilla kurssit saadaan suoritettua. Ryhmään kannattaa pitää yhteyttä myös TOP-jaksojen ja Y-jaksojen aikana vaikka sähköpostitse, että opiskelu tuntuu ohjatulta ja kontrolloidulta, vaikka se ei tapahdu tutussa ympäristössä opettajien valvovan silmän alla. RO-tunnit säännöllisesti. Ryhmänohjaajan ja opon tiivis yhteistyö.

VALMISTUVIEN OHJAAMINEN Myös neljännen vuoden opiskelijoilla säilyy sama ryhmänohjaaja, vaikka opon rooli tuleekin heidän kohdallaan vähän suuremmaksi. Opintokortit jaetaan säännöllisesti ja varmistetaan se, että kaikki saavat ajan tasalla olevat tiedot suoritetuista kursseista. Kauneuden ryhmänohjaajat sitoutuvat työhönsä ja huolehtivat, että oman ryhmän opiskelijat käyvät koulua ja suorittavat kursseja sovitusti. Heti alussa tehdään pelisäännöt selviksi ja opiskelijoiden odotetaan niitä noudattavan, kuten esimerkiksi ilmoittamisvelvollisuutta poissaoloista. Tämä tyyli jatkuu ensimmäisestä päivästä viimeiseen. Vahva aikuisuus näkyy. On hyvä, jos opiskelijan kotiväkeen voi olla yhteydessä opiskeluun liittyvissä asioissa täysi-ikäisyydestä huolimatta ja siihen pyritään.