Työilmapiirin kehittäminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehitys-/tuloskeskustelut 1. Avaintehtävien määritys
Advertisements

SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Tiina Kauppi Henkilöstövalmennus Tiina Kauppi
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
1. varapresidenttien koulutus

Työnohjauksen mahdollisuudet johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutuksessa Seija Ollila
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Työhyvinvointikysely - Jyväskylän yliopisto Työhyvinvointikysely 2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta kysymysten ja osa-alueiden.
TYÖHYVINVOINTI- MITÄ SE ON VAI ONKO SITÄ?
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
PAKSUNAHKAISUUDESTA SUURISIELUISUUTEEN
Millaisia verkostoja syntyy? Leena Vainio, AKTIIVI Plus Tuumasta toimeen seminaari Kuva © Neal SingletonNeal Singleton.
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Toimintasuunnitelma = oma kehittymissuunnitelma
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Hyvän Työyhteisön Toimintaperiaatteet
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
Esimiesviestintä.
Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA.
SAK:n työympäristöseminaari Kiljava Työhyvinvointi tasa- arvoisen toimintatavan näkökulmasta Ritva Juvonen työsuojeluvaltuutettuStockmann Helsingin.
STANDARDI 4:N SOVELTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ: Henkisen kuormittumisen hallintamallin kehittäminen ESSHP:ssä Eeva Häkkinen TtM Hankekoordinaattori
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Asiajohtaminen missio, visio, arvot, tavoitteet, strategia, talous ihmisjohtaminen Työyhteisö; henkilöstö ja johto / kommunikointi, vuorovaikutus, tiimit,
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Ratko-mallin yksilölähtöinen tutkimusosuus Ratko-malli soveltaminen työpaikalla…. - osallistaa työntekijät - tarjoaa vaikutusmahdollisuuden omaan työhön.
Esimies Viestijänä Hanhela Turusenaho Väänänen.
Osaava-ohjelma: Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä
Yhdessä pohjoissuomalaisten parhaaksi
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Esimies ja haasteelliset johtamistilanteet Aalto-yliopisto Kevät 2016 copyright Juhani Kauhanen 2016 Juhani Kauhanen
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Julkistus Aineistot:
Opiskelijan ohjaaminen ja oppimisen arviointi
Suomen Terveystalo Oyj
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Agrologi (ylempi AMK) Maaseudun kehittämisen tutkinto-ohjelma, 60 op
Pohjautuu oheisen kirjan aineistoihin
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Työkykyä edistävä toiminta
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Suomen Ensiapukoulutus
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Työilmapiirin kehittäminen

Työilmapiiri Hyvin monenlaisia määritelmiä! Psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen, kulttuurinen yms organisaation tila Tavoitteellisuus, tuloksellisuus, perustehtäväkeskeisyys Oppimishakuinen, koulutusmyönteinen, kehittämishakuinen Yksilön osaamista ja etenemistä tukeva

Mikä on työilmapiiri Psykovire: Työyhteisön ihmissuhteet on yksi keskeinen hyvinvointiin, ilmapiiriin ja tuloksellisuuteen vaikuttava tekijä. Miten yksilöllisiä edellytyksiä voitaisiin ymmärtää ja hyödyntää paremmin? Miten tukea myönteistä asennetta, huumoria ja luovuutta? Miten kohdata "hankala" työtoveri?

Psykovire jatkuu Työntekijöitten viihtyminen ja motivaatio heijastuu tuloksellisuuden lisäksi myös asiakaspalveluun ja asiakastyytyväisyyteen. Tavoitteeseen pääseminen edellyttää yhteistä pysähtymistä turvallisessa ja asiantuntevassa ohjauksessa.

Senior Designer Esko Renkola, Prewise Hyvä työilmapiiri rakentuu avoimuudesta, keskustelusta, hyvistä tiimeistä ja yhdessä tekemisestä. Kun kaikki tietävät oman roolinsa ja puhaltavat yhteen hiileen, rakentuu toimiva ja hyvä työilmapiiri.

Työilmapiirin ulottuvuudet (Maija-Liisa Nakarin väitöstutkimus 2003) Työyhteisön vuorovaikutus Esimiestoiminta Työn kuormittavuus Työn kehittävyys Palkitseminen Tulostietoisuus Tasapuolisuus

Maija-Liisa Nakarin väitöstutkimus Työilmapiirin on osoitettu olevan yhteydessä henkilöstön hyvinvointiin, organisaation tuloksellisuuteen sekä henkilöstön ja asiakkaiden kokemaan palvelun laatuun. Työn kuormittavuuden helpottaminen ei vähennä stressiä ellei työntekijä voi kokea työtänsä kehittäväksi. Esimiehen tuki työilmapiirin kehittämisessä koetaan tärkeäksi.

Tuulikki Petäjäniemi (Työssä jaksamisen ohjelman projektijohtaja) Hankkeissa on oivallettu johtamisen, palaverikäytäntöjen, työjärjestelyjen, uuden oppimisen tapojen tai työaikajärjestelyjen yhteydet työhyvinvointiin Perusasiaksi kahdensuuntaisen tiedonkulun varmistamiseen ovat osoittautuneet työyksikön säännölliset palaverit Esimieheltä edellytetään riittäviä johtamisvalmiuksia, viestintä- ja yhteistyövalmiuksia, hyvää paineensietokykyä, oman ajankäytön hallintaa sekä kykyä omaksua ja sopeutua voimakkaisiin ja nopeisiin muutoksiin

Tuulikki Petäjäniemi Työmotivaation kannalta esimieheltä saatu kiittävä ja korjaava palaute on ensiarvoista. Henkilöstön pitää voida myös antaa palautetta esimiehelle Kehityskeskustelut: tavoitteiden toteutuminen, osaaminen ja uuden oppimisen tarve, uralla eteneminen sekä kuormitus, työnjako ja työntekijän yksilölliset työaikatarpeet. Erityinen huoli pienistä yrityksistä, joista on vaikea irrottautua koulutuksiin.

Valtiokonttori • Työhyvinvointi syntyy työssä. Se on sekä yksilön että yhteisön kokemus, joka luodaan yhdessä. • Työhyvinvointi pohjaa johtamiseen osaamiseen työn hallintaan sekä osallisuuteen. • Osallisuus nostattaa innostusta ja yhteisöllisyyttä ja antaa puhtia matkalla kohti määritettyä tavoitetta tuloksellisesti ja innovatiivisesti

Nettivalmentaja: myönteinen työilmapiiri selkeät yhteiset tavoitteet selkeät työtehtävät ja vastuut kirjatut pelisäännöt ja sovitut toimintatavat oppimis- ja kehitysmyönteinen työyhteisö yhteistyön sujuvuus ja aikaa sosiaaliselle vuorovaikutukselle ongelmien ratkaisutaitoa ja tahtoa ongelmien ratkaisuun henkilöstön aktiivisuutta arvostava työyhteisö henkilöstön kykyjen, taitojen ja luovuuden kehittäminen varmuus tulevaisuudesta

Ilmapiirimittauksen teemat Motivaatio; haasteellisuus, palkitseminen, kykyjen hyödyntäminen, vaikuttamismahdollisuudet, viihtyminen Avoimuus; keskustelu, tiedonsaanti, kritiikin hyväksyminen Tavoitteellisuus; tavoitteiden selkeys, henkilökohtaiset tavoitteet, tuloksellisuuden seuranta Yhteistyö; eri osien välinen yhteistyö, henkilösuhteet, avun ja tuen saaminen Kehittäminen; avoimuus uusille ajatuksille, mahdollisuus yksilölliseen kehittymiseen, koulutuksen ajanmukaisuus Johtaminen; luottamus, vastuun otto, oleellisen tiedon antaminen, oikeudenmukaisuus, töiden sujuminen