Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintalaskentapalvelu 05.11.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tutkintoon johtavat korkeakouluopinnot ja opintopolun rajapinnat Seppo Ränninranta.
Sivu VALINTAKRITEERIT. Ohjelman varojen kohdennus Sivu 2 Julkinen rahoitus yhteensä miljoonaa euroa kaudella.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
Toimintajärjestelmän rakentaminen
Valtakunnallinen kielikoe
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Aineistojen tuonti Finnaan
Aineistojen tuonti Finnaan KIRJASTOVERKKOPALVELUT Tietueiden haravointi ja indeksointi (Record Manager)  Kansalliskirjasto tekee keskitetysti.
2.8.3 Abstraktit tietotyypit
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Pyritty hyödyntämään jo aiemmin tehtyä työtä.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Käsitemalli kuvaa relevantit tiedot kohdealueelta. Tietotarpeet määrittävät relevantit.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta ( )
Työrauha ja haastavat tilanteet
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Säännöt Onko hakukohde mukana sijoittelussa Minkä valinnan vaiheen tulos yhdistetään sijoitteluun Voiko valinnan tuloksen siirtää automaattisesti osaksi.
Valintaperusteiden mallinnus, valintalaskenta ja sijoittelu
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
Valintaperusteiden mallintaminen
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
TAULUKKO YKSIULOTTEINEN TAULUKKO. TAULUKKO  Taulukon tarkoitus Ohjelmassa tarvitaan paljon samantyyppisiä samaan kohdealueeseen kuuluvia muuttujia Näitä.
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Korkeakoulujen yhteiset luokitukset ja koodistot
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Viestintäsuunnitelma
Tiedon hyödyntämisen evoluutio. Tieto työvälineenä Valtaosa kaikkien työn kannalta tärkeästä tiedosta tallennetaan yhteisiin tietojärjestelmiin Tietoa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Itä-Suomen lääninhallitus Hankkeiden valintamenettely, välttämättömät ja hankevalintaa ohjaavat kriteerit sekä päätöksenteko EU-projektipäällikkö Timo.
Valintaperusteiden mallinnus, valintalaskenta ja sijoittelu
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
11. Relaatiotietokannan suunnittelualgoritmit ja lisäriippuvuudet Tällä kurssilla käsitellään kirjan luvusta 11 ainoastaan algoritmi 11.1 häviöttömän liitoksen.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Kontrollirakenteet laajemmin
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Omien aineistojen tuonti Finnaan KIRJASTOVERKKOPALVELUT Tietueiden haravointi  Kansalliskirjasto tekee keskitetysti  Haravoidaan ja indeksoidaan.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintalaskentapalvelu
Omien aineistojen tuonti Finnaan KIRJASTOVERKKOPALVELUT Tietueiden haravointi  Kansalliskirjasto tekee keskitetysti  Haravoidaan ja indeksoidaan.
Mikä on geenien rooli mikro- ja makroevoluutiossa?
S ysteemianalyysin Laboratorio Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu Esitelmä 22 – Jussi Kangaspunta Optimointiopin seminaari - Syksy 2010 Ohjaamaton.
Tuloskirjeen yhteispostitus Opintopolun pääkäyttäjät Janne Santala.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
1 MITÄ TEHDÄ HYBRIDITIETUEELLE MELINDASSA? Talonmiehentuokio Kiti Vilkki-Eriksson.
Monimuuttinimuuttuja-analyyseista
Yleistä opintokohteista
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Kontrollirakenteet laajemmin
Valintaperusteiden mallinnusta Opintopolussa
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä lisänäytöt Kielitaidon arvioinnin tulokset Harkinnanvaraiset päätökset
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Yleistä opintokohteista
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintalaskentapalvelu

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Sisältö 1.Muodostetaan laskentakaava 2.osoitetaan laskettaviin osiin sisällöt 3.liitetään ehtoja, jos sellaisia on käytössä 4.valintatapajonomuodostus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Muodostetaan laskentakaava Voi koostua uudelleenkäytettävistä osista (ns. ”pisteitysmallit”) Voi koostua yksittäisistä laskettavista osista Laskentakaavaa voidaan käyttää useissa hakukohteissa ja edelleen valintaryhmässä (yleistys) 1.Valintaryhmän kaava on sellaisenaan siihen kuuluvien muiden valintaryhmien ja hakukohteiden kaava, ellei näiden kaavaa muokata kyseisellä hierarkkisesti alemmalla tasolla 2.Valintaryhmätasolla olevaan kaavaan tallennettu tieto tallentuu sellaisenaan myös hierarkkisesti alempiin kohteisiin, joiden kaavaa ei ole muokattu (kopio?) Laskentakaava tallennetaan hakukohteelle tai valintaryhmälle, ei erikseen valintatapajonoille -> voi vaihdella hakukohteen valintatapajonoittain (eriyttämistä) Sama laskentakaava voi tuottaa usean valintatapajonon tuloksen 1.Yhden laskennan jokin osa voi olla sellaisenaan yhden valintatapajonon tulos 2.Samasta kaavasta voidaan osoittaa arvo usean eri hakukohteen erillisten valintatapajonojen muodostamiseen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Muodostetaan laskentakaava Voi koostua kokonaisuuksista ja yksittäisistä tiedoista, joita yhdistävät mahdollisesti laskentafunktiot 1.Esim. ”Koepisteet” –pisteityskokonaisuus on periaatteessa ”laskentakaava laskentakaavassa”. Sitä voi käsitellä ja kopioida kokonaisuutena. Vastaavasti ”Koepisteet” voi olla yksittäinen tietue. Kaavan tietueen tulee olla aidosti uniikki silloin, kun ei käytetä valintaryhmästä tulevaa laskentakaavaa 1.Kopioimalla tietty kokonaisuus halutaan kopioida sen rakenne, ei tietueita sellaisenaan. Eri kohteissa voidaan käyttää samaa rakennetta, mutta tuoda tietueisiin eri arvoja 2.Valintaryhmässä tietueen arvo säilyy kaikilla alahierarkkiatasoilla

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Osoitetaan laskettaviin osiin sisällöt Käytetään surrogaattiavainta (tiedon yksilöiminen) Nimeämiskäytäntö mietittävä kuntoon 1.Kaavaan voidaan viedä vapaasti nimettyjä osia, mutta ne on voitava erottaa toisistaan Sidos hakukohteeseen (+organisaatioon) Liitos henkilöön (hakija) ja sitä kautta tietoon 1.Kullekin hakijalle tulee juuri kyseistä hakijaa koskeva tiedon arvo sille varattuun tietueeseen Määritettävä tavat, millä tiedon voi tuoda tietueeseen Osoitetaan tieto, milloin sen arvo tuodaan jostakin muualta palvelukokonaisuudesta

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Liitetään ehtoja, jos sellaisia on käytössä Esim. yhteispisteistä tulee saada 50 % maksimimäärästä (=pisteissä 73,5), jotta voi tulla hyväksytyksi Tietyssä tehtävässä tulee saavuttaa jokin pistemäärä tai hakija hylätään Konversiot ja skaalaukset arvoa tietueeseen tuotaessa sekä osana laskentakaavaa Jonkin tiedon pakollisuus (tiedon puuttuminen johtaa hylkäämiseen) Tiedossa huomioitava minimi- tai maksimipistemäärä Sallitun arvon rajaukset (merkkirajaus tai sallitun arvon maksimi/minimi) Valinnan vaiheet Vertailujärjestys, joilla pyritään saamaan yksiselitteinen paremmuusjärjestys 1.Ensin yhteispisteet, sitten koepisteet, sitten matematiikka ja sitten tehtävä 2 2.Käytännössä osoittaa valintatapajonon muodostamisperusteet 3.Tasapistesääntö käsitellään vertailujärjestyksen viimeisenä Hakijaryhmät Ja muut säännöt, joita esitelty sijoittelun yhteydessä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintatapajonomuodostus Laskennan tuloksena muodostuvat valintatapajonot, joissa hakijat ovat keskinäisessä paremmuusjärjestyksessä Valintatapajonon järjestäminen perustuu niiden tietueiden arvoihin, jotka on osoitettu sen muodostumisen lähteiksi Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen laskennassa saamiensa pisteiden mukaisesti laitetaan paremmuusjärjestykseen ja tämä paremmuusjärjestys on samalla valintatapajonosijaluku (kokonaisluku 1-n) 1.Samalla jonosijalla voi olla monta hakijaa, jollei tasapistesääntönä ole ”arvonta” Valintatapajonojen yleisemmät säännöt: ei voi tulla hyväksytyksi kuin yhdessä jonossa (pl. Esivalinta -> varsinainen valinta) Hylätylle tulee voida antaa peruste hylkäämiselle Kaikki laskettavat tiedot ja laskennan tulokset (sekä hylkäyksen syyt, jonosijat yms.) tulee pystyä liittämään tuloskirjeille 1.Vrt. linkitetään laskettaviin osiin sisällöt

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Muita huomioita eLectus: +%28eLectus%29 +%28eLectus%29 Toimintavarmuus, riittävä helppokäyttöisyys Raportit ja tiedonsiirrot Linkitykset muihin palveluihin Hyväksyminen – varalla – hylätty, tulokset jos ei käytössä sijoittelua Vaiheet: laskentakaava – tietojen tuonti – laskenta – valinnan tuloksen muodostus – tuloslista sijoitteluun Referenssit: Valtsu / Tampereen yliopisto, VALLE / Jyväskylän yliopisto Access / Itä-Suomen yliopisto, Vilja / Turun yliopisto, eAge / Aalto yliopisto, Valssi / Helsingin yliopisto