Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Https://virkailija.opintopolku.fi/ Opintopolkukoulutus 9.8.2016 https://virkailija.opintopolku.fi/ Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Https://virkailija.opintopolku.fi/ Opintopolkukoulutus 9.8.2016 https://virkailija.opintopolku.fi/ Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto."— Esityksen transkriptio:

1 https://virkailija.opintopolku.fi/
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto

2 Koulutuksessa käydään läpi
organisaation luominen koulutuksen luominen koulutuksen järjestäminen hakukohteet haku hakukohteen ja koulutusten liittäminen” Eri toimijoiden roolit prosessissa - palveluun kirjautuminen ja tietojen tallentaminen 

3 Osoitteet Opintopolkuun
Oppijalle: Virkailijakäyttöliittymä: Testiympäristö: Virkailijalle Oppijan käyttöliittymä Testiympäristöön tarvitaan erilliset tunnukset / käyttöoikeudet

4 Mistä saan käyttäjätunnukset
pääkäyttäjäoikeuksien hakeminen: Päivittäjien käyttöoikeudet haetaan opintopolussa organisaation pääkäyttäjä myöntää oikeudet Omat tiedot > Uusi käyttöoikeusanomus Käyttöoikeusryhmä: Vastuukäyttäjä Organisaatio: Oma oppilaitos Testiympäristössä on erilliset tunnukset, myöntää antaa myöskin opetushallitus Pyydä tunnukset osoitteesta

5 Virkailijan käyttöliittymä
Haku: niputtaa joukon koulutuksia julkaistavaksi Haku tehdään erillishauksi tai jatkuvaksi hauksi (katso ohje) Erillishakuun voi liittää vain yhdellä lukukaudella (tietyn vuoden syksy tai kevät) alkavia koulutuksia Jatkuvaan hakuun sen sijaan voi liittää usealla kaudella alkavia koulutuksia. Hakutyyppi: Varsinainen haku Esim. TY:n avoimessa yliopistossa haku on lukuvuoden mittainen jatkuva haku, jonka sisälle on määritelty useampi haku/ilmoittautumisaika kun meillä eri opinnoissa ilmoittautuminen alkaa vähän eri aikoina. Hakukohteiden tietoihin voidaan vielä laittaa ko. hakukohteen tarkempi hakuaika jonka pitää olla valitun Haun hakuajan sisällä. Haun tietoihin saa oppilaitoksen oman hakulomakkeen/hakupalvelun/hakuohjesivu osoitteen. Hakuun liittyvät koulutukset/hakukohteet on mahdollista julkaista kerralla tiettynä päivänä (muuten jokainen hakukohde ja koulutus julkaistaan erikseen). Haun tiedoissa määritellään koska koulutusten/hakukohteiden näkyminen Opintopolun oppijan näkymissä loppuu. Oletuksena koulutukset/hakukohteen poistetaan oppijan näkymistä 10kk haun päättymisen jälkeen. Koulutus Kokonaisuus ja sen alajaksot ovat kaikki koulutuksia Koulutuksille tallennetaan ns. luokittelutiedot ja kuvailutiedot Koulutuksen tietoja päivitetään lukuvuoden aikana Hakukohde: jokaisesta koulutuksesta perustetaan vähintään yksi hakukohde, joka liitetään hakuun ja siellä hakuaikaan (jos useita) Hakukohteelle voi rajata hakuajan opetuksen järjestämisen aikataulun mukaisesti tarvittaessa!

6 Yhteistyöoppilaitosten opetus
Yliopisto lisää koulutukseen yhteistyöoppilaitokselle roolin Järjestävä (järjestävät organisaatiot) Oppilaitoksen omassa näkymässä koulutukset listautuu omalle välilehdelle, josta valitsevat sen järjestettäväksi Syntyy oppilaitoksen kopio yliopiston koulutuksesta! Oppilaitos perustaa haun. Muokkaa omaa kopiota koulutuksesta (Koulutukset-välilehti) Perustaa hakukohteen, jolla liittää muokatun koulutuksen oman oppilaitoksen hakuun.

7 Opetustarjonnan julkaiseminen opintopolussa
Avoin yliopisto Yhteistyöoppilaitos Avoin yliopisto LUO Opetustarjonnan (Opintopolun termi on koulutus) ja jakaa sen yhteistyöoppilaitoksille, lisäämällä oppilaitoksen järjestäväksi organisaatioksi. Kun oppilaitos on ottanut koulutuksen muokattavaksi koulutukset, tietoja ei voida enää muuttaa avoimen yliopiston taholta. Muutokset tulevat kuitenkin näkyville Järjestettävät koulutukset välilehdellä näkyvään versioon koulutuksesta (Koulutukset-välilehdellä näkyy opiston oma versio koulutuksesta) saa opetustarjonnan (koulutuksen) muokattavakseen oman organisaation kautta (järjestä koulutus-välilehti) MUOKKAA KOULUTUKSEN (lisää omat yhteystiedot, maksut, opetuspaikat yms.). LUO HAUN(ilmoittautumisaika) ja koulutuksille HAKUKOHTEET(jotka liitetään Hakuun) Oppilaitos JULKAISEE koulutukset ja hakukohteet

8 Näkymä Opintopolussa 1. Avaa Järjestettävät koulutukset
2. Järjestä koulutus

9 Järjestettävät koulutukset välilehdeltä
Avoin yliopisto LUO KOULUTUKSEN Yhteistyöoppilaitos saa koulutuksen Opintopolusta oman organisaation kautta Järjestettävät koulutukset välilehdeltä LUO HAKU JA JULKAISE SE Perustiedot Tallenna Hakukohteen päivämäärä, Haku- ja ilmoittautu-mismenettely, Ilmoittautuminen, Perumisehdot Tallenna (Huom pitää olla olemassa myös Haku, johon hakukohde liitetään) LUO koulutukselle HAKUKOHDE Sisällytä yksittäiset jaksot kokonaisuuteen Tallenna Järjestä koulutus ja täydennä koulutuksen JULKAISE KOULUTUKSET JA HAKUKOHTEET Kuvailevat tiedot Tallenna Avoin yliopisto ei pääse muuttamaan enää koulutuksen tietoja, kun yhteistyöoppilaitos on ottanut koulutuksen muokattavaksi. Myöhemmin muutetut tiedot tulevat näkyviin Järjestettävät koulutukset -välilehdelle.

10 Hakijan käyttöliittymä
Opintojen näyttö koostuu kahdesta osasta: koulutuksen kuvauksesta + hakukohteista (yksi tai useampi). Jos kyseessä on kokonaisuus, yksittäisen jakson hakukohdeluettelossa näytetään myös kokonaisuuden hakukohteet Kokonaisuuden tiedoissa näytetään myös linkit alajaksojen tietoihin Perustettuja tarjontoja voi tarkastella seuraavien hakujen avulla Avointen yliopistojen koulutukset Avoimen korkeakoulutun tarjonta löytyy myös hakuwizardilla: Wizardi alkaa tavalliselle käyttäjälle etusivun linkeistä Korkeakouluun? tai Aikuiskoulutukseen? –osioiden alta: Olen käynyt lukion ja suorittanut ylioppilastutkinnon; Minulla on ammatillinen tutkinto; Minulla on jo tutkinto; Minulla ei ole tutkintoa ja selailulla:

11 Ohjeita Opintopolun tueksi
Avointen korkeakoulujen koulutustarjonnan ohjeet (OPH): Tallenne (OPH): OPH:n youtube-video: AC-infon tallenne opintopolku.fi -palvelusta : Koulutustarjonnan ohjeet yhteistyöoppilaitoksille (OPH)


Lataa ppt "Https://virkailija.opintopolku.fi/ Opintopolkukoulutus 9.8.2016 https://virkailija.opintopolku.fi/ Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google