KREIKKA PROJEKTI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Perusevankeliumia tähän päivään
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Pikkupoika kysyi isältään...
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Antiikin kulttuuri (Antiikin aika 1000 eKr. – 500jKr.
KREIKKA- PROJEKTI.
Jumalan kanssa.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Ke Kreikka, Ateena & Aghios Stefanos By: Jerppa, Lölde, Potter ja Katriina.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Muinainen Kreikka.
Antiikin aika: Antiikiksi kutsutaan aikaa n eKr. – 500 jKr., eli antiikin Kreikan ja Rooman kukoistuskausia. Miksi nämä kaksi voimakasta kulttuuri-
Intiaanikulttuurien tuho
Antiikin kreikan olympialaiset:
Antiikin Kreikan arvoituksia Klikkaa minua, niin aloitetaan!
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Muinainen Kreikka Nyt pääset mukaan mukavaan aikamatkaan Spartaan, Ateenaan, Peloponnesolais-sotiin ja Kreikan Olympialaisiin…. ym. ym.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Matti Suoraniemi 09F.
Naisen ainoa vika.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Onko huono päivä??.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
7. Joulukuuta Yhdysvallat ja Japani kävivät rauhanneuvotteluja, mutta tuloksia ei tuntunut syntyvän. Japanilaiset alkoivat harkita yllätysiskua.
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Ria Slides Tässä tavaratalossa naisille annettiin mahdollisuus valita itselleen aviomies eri ehdokkaista.....
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
MUINAINEN KREIKKA.
Luuk. 19:28-31 Luukkaan evankeliumin luvun 19 loppupuolella Jeesus saapuu Jerusalemiin messias-kuninkaana. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää.
Syytön tuomittavana Matt. 27: 11 – 31 Mikko Haapasaari.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Mistä turvapaikanhakijalapset kertovat?
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Raudaskylä Tapio Luoma. evoluutio = biologinen teoria elämän kehittymisestä ja sitä säätelevistä mekanismeista kolme keskeistä kohtaa: 1) lajit.
Kreikka.
Antiikin Kreikka.
Antiikin yhteiskunta.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Inkat.
Suomen itsenäistyminen ja sisällissota 1918
1 KREIKAN HISTORIAN VAIHEITA HI1-KURSSI Toni Uusimäki 2016.
Antiikin Kreikka.  koostui kaupunkivaltioista, poliksista  Ei yhtenäinen valtio  Yhdistävinä tekijöinä kulttuuri ja kauppa  Polikset erosivat hallintojärjestelmiltään.
II ANTIIKIN MAAILMA Luku Kaupunkivaltioiden Kreikka, s. 40–48.
Hyvää elämää maaseudulla
Antiikki: Kreikka ja Rooma
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Enkeli-Klubi.
5. Antiikin Kreikka N. 800 Ekr. .
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Esityksen transkriptio:

KREIKKA PROJEKTI

Sparta 1 Sparta oli koostaan huolimatta tärkeä kaupunki.Sparta oli hyvin sotivaa kansaa.Lisäksi spartalaisten elämä oli kuin sotilasleirillä elämistä.Kaikista spartalaisista kasvatettiin sotureita. Spartalaiset eivät edes osanneet lukea mutta lukemisenkin siasta he osasivat sotia!!!

Sparta 2 Suurin osa spartalaisista oli miehiä, koska pojat saivat enemmän ruokaa kuin tytöt koska pojat olivat paljon suositumpia kuin tytöt.Suurin osa tytöistä kuoli koska päivät olivat hyvin rankat.

Ateena JA Sparta kun vertaamme Ateena ja Spartaa niin olisi kaksi vasta kohtaa vastakkain. Spartalaiset ajattelivat että kansan täytyisi olla hyvää sotaväkeä. Kun taas Ateenassa oli päinvastoin ja Ateenassa valitsi demokratia Spartalaiset olivat hyviä taistelijoita kun taas Ateenalaiset olivat hyviä meri taistelijoita

Ateenalaisen Elämää Ateenalaiset elivät yksinkertaista elämää. melkein kaikki päivät oltiin ulkosalla,koska tuohon aikaa varmaan aika tylsää olla sisällä Vaatetus:heillä oli kesällä päällä pellavasta kudottu khitooni ja taas talvella himation nimistä paitaa Ruoka: yleisimmät ruuat löytyi suoraa luonnosta esim. oliivit sun muuta,liha oli yleensä juhla ruoka,koska se maksoi mamonaa

PERIKLES Perikles oli Ateenan kuningas joka halusi nostattaa kaupunkinsa loistoon ja niin Perikles meni ja käytti kaikki Kreikan rahat kun Ateena oli loistossaan niin Perikles sai kuulla että Ateena saisi vastaan Spartan ja muut Kreikan valtiot kimppuunsa

Peloponnesolaissodat ensin ottivat yhteen Ateena ja Sparta 430-404 eKr. toisessa rähinässä olivat Ateena ja Syrakuusa 415-413 eKr. kolmannessa rähinässä olivat Sparta ja Korinttia 394-387 eKr. neljännessä rähinässä ottivat yhteen Sparta ja Ateena taas 376-372 eKr. viidennessä rähinässä olivat Theba ja Sparta 371-362 eKr. kuudennessa rähinässä ottivat yhteen Ateena ja liittolaiset 357-355 eKr. seitsemännessä rähinässä olivat Thebaa Spartaa ja Ateenaa 356-346 eKr. ja viimeisessä rähinässä olivat Makedonia ja Ateena 388 eKr.

Marathon persialaiset päättivät ensin hyökätä Euboian saarelle he taistelivat kuusi päivää persialaisia vastaan ja seitsemäntenä kaksi petturia avasivat kaupungin portit ja persialaiset hyökkäsivät ja polttivat kaupungin ihan maan tasalle. seuraavaksi persialaiset aikoivat hyökätä Marathonin kylään. mutta rannalla oli yllätys.persialaisten nuoli sateesta välittämättä ateenalaiset hyökkäsivät kylkikyljessä persialaiset eivät pystyneet tekemään vasta rintaa osa persialaisista jäivät rintamalle osa pakenivat laivoilla Ateenalaiset saivat haltuunsa 7 laivaa.

Thermopylain Taistelu Dareioksen kuoltuaan hallitsijaksi tuli hänen poikansa Kserkses. Hän oli päättänyt kostaa Marathonin taistelun tappion ja kokosi niin suuren armeijan, että kun kaikki hevoset menivät samaan aikaa juomaan, niin joetkin tyhjenivät Sparta ja Ateena olivat valmiita vastarintaan. Kreikan puolustussuunnitelma oli yksinkertainen mutta varma.Persialaisten tullessa solalle Kserkses ei voinut uskoa silmiänsä: Kreikkalaiset olivat rakentaneet vallin solan poikki ja jotkut Spartalaiset harjoittelivat vallin edessä. Kserkses luuli heitä hulluiksi,koska Kserksellä oli 200 000 miestä ja Kreikalla vain 4000 miestä. Hän käski luovuttamaan aseensa, mutta Leonidas vastasi: tule hakemaan!

Kreikkalaisten Juoni Sillä välillä kun Kserkses oli polttamassa ja tuhoamassa Ateenaa niin Kreikkalaiset olivat turvautuneet juoneen.Kserkseksen luo meni lähetti ja sanoi: Kreikkalaiset ovat peloissaan ja purjehtivat pois Kserkses sanoi että, älkää päästäkö heitä käsistäni.Hän uskoi lähettiä ja pisti laivueet purjehtia kohti salamista Persialaisten laivat kulkivat hiljaa kapeaa salmea. Kreikkalaiset olivat piiloutuneen ja odottivat Persialaisia.kun persialaiset tulivat Kreikkalaiset hyökkäsivät pienillä ja ketterillä laivoilla kun taas persialaisten isot laivat olivat kömpelöitä ja he törmäilivät ja suurin osa Persialaisista hukkui.Kun Kserkses näki kahdensadan laivan uppoavan niin hän komensi loput laivat kotimaahansa.Vuoden kuluttua Kreikka voitti taistelun Persiaa vastaan.

JUMALAT suurella Olymposvuorella asuvat Jumalat.Ihmisiä voimakkaampia,kuolemattomia,kauniimpia ja halutessaan he voivat olla joku muu kaikista jumalista suurin oli Zeus yli jumala.ihminen voi tehdä rikkeen Jumalaa vastaan ja se on Hybris sitä Jumalat eivät voineet ikinä antaa anteeksi.

OLYMPIALAISET Olympialaiset pidettiin suuren Zeuksen kunniaksi olympialaisiin sai vain osallistua miehet Kreikkalaiset miehet kilpailivat alasti koska siihen aikaa ei ollut kilpa asusteita 1 päivä:vala Zeus jumalan kunniaksi ja avajaiskulkue 2 päivä:Hevosajot ja viisi ensin mäistä kilpailua 3 päivä:juhlakulkue,uhriateria,lauluja ja soittoesityksiä 4 päivä:paini ja pankration 5 päivä.palkintojen jako

THE END