Opiskelijapalautteen keruu Krister Lindén Yleisen kielitieteen laitos.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
Esimies verkossa Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
KYSYMYKSIÄ ITSEARVIOINNIN AVUKSI
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
Uusimmat Oma opetukseni Kurssi-ilmoittautuminen: TILTP1, kurssilaisten valinta TILTP2, ilmoittautuminen päättynyt Arviointi: METAA2, luentotentti,
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Open Source Courseware OSCu
Opetusprosessi Opettaja TVT Yksittäisen kurssin tarkempi suunnittelu
Uusimmat Hallinnoitava opetukseni Arviointi: METAA2, luentotentti (50 suoritusta) – arviointi myöhässä! METAA3, (opetukseen liittyvä) essee (6 suoritusta)
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
OpinTori Marjatta Jomppanen Giellagas-instituutti.
Avoimen yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä Pedagoginen kahvila Hannele Sirkkanen Aikuiskasvatustieteen työharjoittelija.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Opiskelija oppimisen arvioinnissa Ryhmäkeskustelujen tuotokset Peda-forum päivät Helsingissä Työpaja 17.
AS Harjoitustyön opiskelijapalaute Palaute vuosilta 2010, 2011, 2012.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
VIRVE –hanke  Suullinen palaute tuloksista  Tulosten kommunikatiivinen validointi  Lopullinen raportti on suullisen palautteen mukainen.
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
E-opetuksen ja –tuen osaamistiimi
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Hajautettujen kurssien organisointi OSCu-hankkeessa ITK’04 Stiina Kojonen TTY/Ohjelmistotekniikka.
PALAUTTEEN ANTAMINEN JA VASTAANOTTAMINEN
Varmuutta ja vahvistusta vanhustyön lääkehoidon osaamiseen Tilaisuus, Paikka päiväys.
Vuorovaikutusta verkossa Käynnistäminen Ohjaaminen Arviointi Sari Koski-Kotiranta.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
WebOodiKURSSIPALAUTE Laura Vuorinen Opiskelijarekisteri.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
ELEP-1110 SÄHKÖ- JA PIIRITEKNIIKAN PERUSTEET
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
1 Tanja Jokinen ELEP-1110 SÄHKÖ- JA PIIRITEKNIIKAN PERUSTEET 4 Op Syksy 2007 www-sivut:
Jyväskylän ammattiopisto
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
© Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus ( Sami Paavola Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
T Signaalinkäsittelymenetelmät, 5 op
Joustavat oppimispolut
Multimediatekniikka OPS
W5W2 PILOTTI OPISKELIJOIDEN AJANKÄYTTÖ JA TYÖMÄÄRÄ PROSESSITEKNIIKAN
Kierros 4 - OLO Web.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Liikesaksan perusteet II
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Käyttäjien kertomaa: Ryhmätoivetyökalu
Esityksen transkriptio:

Opiskelijapalautteen keruu Krister Lindén Yleisen kielitieteen laitos

Tausta osa toimivaa opetuksen laatujärjestelmää viimeisimmän kansainvälisen arviointihankkeen tulosten pohjalta Helsingin yliopistossa käynnistettiin palautekäytäntöjä kartoittava projekti josta syntyi Ei kai palautetta turhaan kerättäisi (Marja Venna, 2005) tavoitteeni oli verkossa täytettävä lomake

Sähköisen lomakkeen edut tiedot tallentuvat automaattisesti taulukkolaskentaohjelmilla analysoitavissa kerätty materiaali voidaan arkistoida sähköisesti verkkopalaute takaa anonyymiyden paremmin kuin kirjallinen palaute

Palauteaiheet Palautekäytänteitä kartoittaneessa projektissa aihealueet olivat (ks. Venna 2005, liite 5): 1. Opetuksen toteutus 2. Opiskelijan oma toiminta, oppiminen ja kehittyminen 3. Vuorovaikutus kurssilla 4. Opintojakson sisältö ja tavoitteet 5. Opintojakso osana muuta opetusta 6. Muuta

Lomakkeessa käytetyt aihealueet 1. Opintojakson sisältö ja tavoitteet 2. Osallistuminen, oma aktiivisuus ja oppiminen 3. Opetuksen toteutus 4. Opintojakso osana muuta opetusta 5. Muu palaute

Versiohistoria Lomake 1: sekä likert- että avokysymyksiä kustakin aihealueesta otettiin kommentteja oppiaineen opettajilta Lomake 2: selkiinnytettiin ja lyhennettiin aihealueiden keskinäistä järjestystä muutettiin johdantoteksti käyttötarkoituksesta ja tietojen käsittelystä otettiin kommentteja Lomake 3: lomaketta piti vielä lyhentää likertasteikot muutettiin myönteisiksi väittämiksi kurssista, joita sai kommentoida jos oli eri mieltä

Lomake 1. Sisältö ja tavoitteet 1.1. Muutama väite: -Sain kuvan siitä mihin oppimaani tarvitsen. -Kurssi vastasi tavoitteitaan. -Kurssi oli kiinnostava. -Kurssi oli hyödyllinen. Jos olet eri mieltä, kerro miten kurssia voisi korjata!

Lomake 1. Sisältö ja tavoitteet 1.2. Mikä oli kurssin paras anti? 1.3. Oliko kurssilla mielestäsi jotain turhaa? Jos, niin mitä? 1.4. Jäikö sisältöön liittyviä asioita epäselväksi? Jos, niin mitä? 1.5. Oliko jotain mitä olisit lisäksi halunnut oppia kurssilla? 1.6. Mikä sai sinut tulemaan tälle kurssille?

Lomake Osallistuminen, oma aktiivisuus ja oppiminen kurssilla 2.1. Muutama väite: -Osallistuin aktiivisesti. -Valmistauduin hyvin. -Opin kurssilla paljon. Jos olet eri mieltä, kerro miten kurssia voisi korjata!

Lomake Opetuksen toteutus 3.1. Muutama väite: -Opetus oli vuorovaikutteista. -Opettaja(t) aktivoi(vat) opiskelijoita. -Opiskeluilmapiiri oli innostava. -Tentti mittasi keskeisiä asioita. -Harjoituksia oli sopivasti. -Kirjat, monisteet yms. olivat selkeitä. -Tilat olivat riittävät ja tarkoituksenmukaiset. -Varustetaso oli tarkoituksenmukaista. -Tiedotus toimi hyvin. Jos olet eri mieltä, kerro miten kurssia pitäisi korjata!

Lomake Opetuksen toteutus 3.2. Miten kurssin työtavat sopivat sinulle? Minkälainen aikataulu olisi kannaltasi paras?

Lomake Opintojakso osana muuta opetusta 4.1. Muutama väite: -Opintopistemäärä oli työmäärään nähden sopiva. -Kurssin vaikeustaso oli sopiva. -Luennot ja harjoitukset tukivat toisiaan. -Kurssilla ei ollut päällekkäisyyksiä muiden kurssien kanssa. Jos olet eri mieltä, kerro miten kurssia pitäisi korjata!

Lomake Muu palaute Muuta palautetta kurssista tai muita terveisiä luennoitsijalle Lomakkeen arviointi Oma arviosi lomakkeesta:

Kerätty palaute harjoituskurssi ohjeistus luokassa ja lomakkeen linkkitiedot taululle vastaukset 0 % verkkokurssi ohjeistus sähköpostitse ja lomakelinkki vastaukset lopulta yli 50 % johtopäätökset: 1. lomakelinkki pitää välittää sähköpostitse 2. pyyntö kurssiopettajalta suoraan kurssilaisille vahvistus viime syksynä: peruskurssilla yli 100 opiskelijaa: palaute >50 % amanuenssi pyysi kaikista kursseista: palaute < 5 %

Huomioita WebOodi tarjoaa E-lomake-järjestelmän lisäksi palautelomakemahdollisuuksia vapaaehtoinen vai pakollinen – miten pakollisuutta valvotaan, jos pitää taata anonyymisyys? kerätäänkö palautetta myös kurssin aikana? vapaamuotoinen kvalitatiivinen palaute on kurssin kehittämisen kannalta käyttökelpoisin – mitäköhän pitäisi tehdä jos opetusmateriaalin laatu on 1 asteikolla 1-5? mikäli haluaa käyttää lomaketta opettajien vertailuun on toki helpointa käyttää likertasteikkoa – ketä se palvelee? palaute on kurssiopettajan ja vastuuopettajan palaveriaihe