Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Tuomarikoulutus SJAL tuomarikoulutus WA tuomaritoiminta • World Archery tuomarit – Kansainväliset tuomarit – Kansainväliset tuomarikandidaatit –
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
Tietopaketti Big Datasta
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Vastuunjako • Kilpailun järjestäjä • Jury • Tulospalvelu • Ammunnanjohto • Kenttätuomari • Päätuomari.
Jumalan kanssa.
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Täydellinen koreografia tuomarin silmin – tasapainoa ilman tylsyyttä? Kokeneiden valmentajien workshop
Turvallisuus SJAL tuomarikoulutus TUOMARIN ON HUOLEHDITTAVA KILPAILUN TURVALLISUUDESTA KAIKIN KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIN KEINOIN.
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
10 vinkkiä voimaantumiseen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, LMjaosto.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, Pistoolijaosto.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
Ministeriön talousyksikkö Asetustekstien tulkinta Euroopan reunalla Käytännön esimerkkejä EU-kielen aiheuttamista ongelmista suomessa Kari Rouvinen
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
SM-Kilpailuista FIS-kilpailut, mikä muuttuu TD:n tehtävissä.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
TUTKII, MILLAINEN MORAALIN PITÄISI OLLA!
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Työrauha ja haastavat tilanteet
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
Vaikuttaminen ja viestintä taloyhtiössä -kyselyn tulokset.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Sisäammunnan pisteytykset SJAL tuomarikoulutus 2013.
Kuvaa mahdollisimman selkeästi yrityksenne käyttämä mobiiliratkaisukokonaisuus, jolla osallistutte Most Mobile Enterprise - kilpailuun. Kilpailun esiraati.
PILKKU.
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Tuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Päätuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Koulun sähköpostin uudelleenohjaaminen Andreev Alexandeer.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
OTTELUKIERROKSET - JOUKKUEET SJAL tuomarikoulutus 2013.
Parajousiammunta SJAL tuomarikoulutus Parajousiammunta - luokat Tähtäinjousi – W1, W2 ja Standing – kaikissa erikseen miehet ja naiset. – Välineet.
Lauseenvastikkeet AI 15.
PuViPe :: Osku Tervonen & Samu Liimatta :: Työhaastattelu
Paikallinen omistajuus statebuilding –hankkeissa Meeri-Maria Jaarva, Crisis Management Initiative.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Kilpailijan starttikurssi
Hyvä tuutori, parempi ryhmä Tuutorikoulutus 2016 © 2016 Johanna Tikkanen |
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Joukkueen pelisäännöt FC KasiYsi P05 päivitetty
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Psykologian arviointiperusteet
ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2018.
Tiedotustilaisuus
Vastuunjako SJAL tuomarikoulutus 2018.
Päätuomarin velvollisuudet
Tuomarin velvollisuudet
Mistä löydämme tietoja…
WA tuomaritoiminta World Archery tuomarit Maanosatuomarit
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013

Tuomari on kilpailun palvelija, ei johtaja Tuomarin on tehtävä parhaansa, että kilpailut onnistuvat mahdollisimman hyvin: – Hänen tulee avustaa järjestäjiä hyvien kilpailuolosuhteiden luomisessa. – Hänen tulee osata neuvoa kilpailijoita ja järjestäjiä kaikissa mahdollisesti syntyvissä ongelmatilanteissa. – Hänen tulee huolehtia kaikkien kilpailupaikalla olevien turvallisuudesta.

Tuomarointi Tuomari valvoo kilpailujen sääntöjenmukaisuutta niin kilpailijoiden kuin järjestäjienkin osalta. Tuomarin tehdessä päätöksiä, hänen tulee aina miettiä onko päätös sääntöjen mukainen, oikein kaikkia kohtaan ja kilpailujen kulkua ajatellen järkevä.

Sääntötuntemus on kaiken pohjana Sääntömme muuttuvat ja kehittyvät ajan myötä, joten tuomarin on jatkuvasti oltava ajan tasalla sääntöjen tuntemisessa – Kertaa säännöt usein ja opettele tärkeät ulkoa – Pysy selvillä muutoksista sääntöihin, vanhentuneita sääntöjä ei käytetä! Opettele viittaamaan oleellisiin sääntöihin – Tunne sääntökirjan rakenne ja mitä on missäkin Tiedä säännön tarkoitus – Ymmärrä miksi sääntö on kirjoitettu

Tasapuolisuus, oikeudenmukaisuus ja ”lahjomattomuus” Tuomari ei ole kenenkään puolella, ei ketään vastaan, ei mistään kotoisin, eikä ole ohjattavissa. Tuomari edustaa vain liittoa! Tuomari toimii itsenäisesti eikä vaaranna omaa asemaansa hyväksymällä käskyjä ”ulkopuolisilta” tai mitään lahjonnan muotoja.

Tuomitseminen Aina sääntöjen ja tulkitsemisohjeiden mukaisesti Ampujan puolustaminen – Ampujan etu – benefit of the doubt – Pelasta ampujan tulos, jos säännöt eivät sitä estä Oikeudenmukaisuus – Epäreilu etu – Kuulopuheet

Luottamuksen herättäminen Tuomarin tulee olla luottamusta herättävä toimessaan. Tämä tarkoittaa päättäväisyyttä ja selkeyttä toiminnassa, samoin kuin siistiä ja virallista pukeutumista, olemusta jne. Ole rauhallinen – Ole kohtelias, hymyile ja hallitse tunteesi kilpailun aikana

Ollessasi kentällä tuomaritehtävissä Pukeudu tuomariliiviin ja siisteihin vaatteisiin Esiinny esimerkillisesti, ole kohtelias ja innostava Osaa säännöt ja käytä niitä kilpailun parhaaksi (kysy toisilta tuomareilta, jos et tiedä miten toimia) Keskity kilpailuun, älä seurusteluun muiden kanssa Tarjoa kohteliaasti apuasi urheilijoille, järjestäjille, katsojille ja medialle Ole valmiina puuttumaan ongelma- ja vaaratilanteisiin Älä kuvaa, älä kuuntele musiikkia, älä syö kentällä – Voit kuitenkin kuvata ongelmatilanteita myöhempää päätöstä, analysointia tai muistamista varten Kunnioita avajaisia, kansallislaulua ja palkinnonjako- tilaisuutta