Pellervon Pirkanmaan seminaari 13.10.2009 Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehitys-/tuloskeskustelut 1. Avaintehtävien määritys
Advertisements

Paikallispankit Pankkijärjestelmän ”terve” selkäranka
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Panu Niemi Lahti Panu Niemi  TUPO:sta ei yksin ole pelastajaksi ◦ Tuonti jatkaa nousuaan ◦ Suomessa myydyistä huonekaluista noin 60% on tuontitavaraa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Heidi Layne VALOA-hanke Helsingin yliopisto/Urapalvelut
15 tekijää menestykseen - Miksi jotkut koulut, yritykset ja urheiluseurat menestyvät odotettua paremmin? This template can be used as a starter file for.
Heijastuksia elämästä
Toimintaympäristön analyysi
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Helsinki
työskentelyn hallinta
Ohjelma Klo 8.30 – 9.00 Tervetulokahvitarjoilu
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
NALLE PUH.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Rakkaat ystäväni!.
Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!
5 Jotos, polku osallisuuteen Tampere Muutama ajatus osattomuudesta a la C. Wright Mills.
MITKÄ TEKIJÄT VAIKUTTAVAT OSUUSKUNTIEN MENESTYKSEEN OSAAMISKESKEISILLÄ TOIMIALOILLA? PELLERVON PÄIVÄ Helsinki KTT Eliisa Troberg © LTT-Tutkimus.
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Käytännön ideoita parantamaan sikojen hyvinvointia
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 II Uusien sukupolvien vastaanotto; ja yhteisyyssuhteet Loving I Elannon.
Kokemuksia koulualan konsultoinnista kehittyvissä maissa Kauko Hämäläinen Kirkon ulkomaanavun seminaari.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Mitä TOIMIsta voi oppia? TOIMI-hanke, päätösseminaari Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Matti Piispanen Seurakuntarakenteiden kehittäminen kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Paikallisidentiteetin merkitys
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
HENKILÖKOHTAIS EN TOIMINTA- AJATUKSEN KIRJOITTAMINEN FL 177 C.FI.
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
T U L I M M E S U O M E E N. SUOMALAINEN KAUPPA TARVITSEE KILPAILUA  kaupan kansainväliset toimijat pitävät huolen kilpailusta  toimivat ja kilpaillut.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010.
Kirjastoammattilainen 2020 Arvostus, osaaminen, palkkaus
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Asiakkaan kohtaaminen verkossa Marika Lindström, verkkoviestintä.
SOTE-uudistus hyvinvointi- investointina Kuopion Asumisen päivät 2016 Jussi Ahokas, pääekonomisti, Hyvinvointitalous-tiimin päällikkö, SOSTE.
Historian käytön historiaa Antiikin perintö Historia on opettavaisten tarinoiden aarreaitta Magistra vitae (elämän opettaja) Nationalismin nousu 1800-luvulla.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
Johdanto Auschwitz, Hirosima, Stalinin vainot ja Ruandan kansanmurha ovat esimerkkejä historiallisista valintatilanteista. Niissä kaikissa on kysymys ennen.
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Nokian seurakunnan strategia
Kirjallisuuden käsitteitä
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
Biotaloudesta elinvoimaa Itä- ja Pohjois-Suomeen
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
SYVÄJOHTAMINEN Lyhyt esittely.
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
Esityksen transkriptio:

Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa

Kaveria ei jätetä

TOSIASIOIDEN TUNNUSTAMINEN luota myös vaistoosi luovuus ja kokemuksen tuoma vaisto toimi ja ole pohdiskelija jos on vain huonoja vaihtoehtoja, niin pitää valita vähiten huono

NÄKEMYS TULEVASTA 80 % menneisyyden tutkimista, 20 % tulevaisuudessa / tasapaino ei ole näin voimme oppia paljon siitä miten menneisyys näki tulevaisuuden ja kuvittelemalla miten tulevaisuus näkee meidät johto on kuin tilanomistaja: tilaa hoidetaan hyvin ja se jätetään seuraajille paremmassa kunnossa ole näkijä ja tekijä

OLE USKOTTAVA JA JOHDONMUKAINEN johtaminen on aito menestystekijä yrityksessä lähtökohtana toiminta-ajatus: ovatko päätökset toiminta-ajatuksen mukaisia jos on oltu väärässä tarpeeksi suurella porukalla, on oikeastaan oltu oikeassa johda toimintaa ja ole taka-alalla ole itsevarma ja nöyrä

MURROS VAATII VAHVAA JOHTAJUUTTA ole lähellä ja pidä etäisyyttä pyri yksimielisyyteen ja tee päätöksiä yksin ole kärsivällinen ja määrätietoinen mitä nopeammin muuttuvassa maailmassa elämme, sitä tärkeämpää on vahva identiteetti murros on mahdollisuus strategiseen irtiottoon

organisaatio elää ja menestyy ihmisten kautta kysymys ei ole siitä, riittääkö raha, vaan riittävätkö ihmiset kysymys ei aina ole resurssien puutteesta, vaan niiden järkevästä organisoinnista erota ennen kuin tulet erotetuksi luota ihmisiin ja pidä niitä silmällä luottamuksen perusta on käsitys yhteisestä edusta OIKEAT IHMISET OIKEILLE PAIKOILLE

LISÄÄ TEHTÄVÄKIERTOA osaamisen ekonomia ymmärrys kokonaisuudesta oman mukavuusasteen ulkopuolelle meneminen vältä ”perse edellä puuhun” - kiihdytyskisoja

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄSI onnellisuuden ekonomia pidä huolta tehokkuudesta ja hyvinvoinnista jos et pidä huolta itsestä et jaksa pitää huolta lähimmäisistäsi on armollista olla sopivankokoinen itselleen

RAHAN PUUTTEESSA ON MONI KÖYHTYNYT.