Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

NUORTEN SYÖMISHÄIRIÖT
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Jumalan kanssa.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Kyselyyn vastasi:Espoo 23/25 Kirkkonummi3/4 Kauniainen0/1 Ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret Kesäkuu Espoo146 Kirkkonummi20 3 koulua, joissa kaikki.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Tukioikeuksien siirrot
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
© Aseman Lapset ry 2009 A-taso 1. © Aseman Lapset ry 2009 A-taso 2 Walkers-Hubu-bussiprojekti - Keväällä 2011 alkanut kehittämishanke, päättyy joulukuussa.
Vaalijärjestelmä: Erilaisia vaalitapoja:
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Nuorisotilojen auditointi Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut 2014 Mikko Virta (Vaasa )
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
 toimintakäsikirjan päivitysten tilanne  prosessikuvausten tilanne (voimme tarkastella jo päivitettyjä prosessikuvauksia)  Flamma-julkaisujärjestelmän.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
KIRJASTOLEHTI 2011 Asiakaslehti + ammattilehti. KIRJASTOLEHTI 2011 Ilmestyy 4 kertaa vuodessa Koostuu asiakaslehdestä, jota kirjastot voivat tilata asiakkailleen.
Kilpailijan starttikurssi
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
 Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan.
Otsikko TAMPEREEN KESKUSTAN ÄÄNESTÄJÄTUTKIMUS 2008 Teettäjä Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry Tavoitteena testata Keskustan vaaliteesien hyväksyttävyyttä.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Seurakuntavaalit 2010: miten äänestettiin ja miksi Onnistuiko ensimmäinen kerta? Cafe Agricola 13/ Helsinki Harri Palmu, Kirkon tutkimuskeskus.
100 TAPAA EHKÄISTÄ SYRJÄYTYMISTÄ. Yhteisvastuukeräys Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräystuotoilla.
Vaalit Suomessa.
Kokemuksia pilottikouluista
KUNTAVAALIT 2017 Parityö.
Aikakauslehtien lukeminen kuukausittain eri välineillä 2016
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
NUORISOVAALIT
Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017
Yhteisvastuukeräyksestä
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Esityksen transkriptio:

Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja. Ehdokasrekrytointi on vasta alussa ja päättyy 15.9., mutta meillä Orivedellä keskustelut ehdokasasettelusta alkavat jo hyvissä ajoin. Isänpäivänä koittavien vaalien onnistumiseen nuorten kannalta vaikutetaan siis jo nyt.

Oriveden Kokoomus ry Kuusitoistavuotiaiden äänioikeutta on kritisoitu ja sitä on epäilty. Taustalla on epäluulo nuoria ja heidän harkintakykyään kohtaan. Vaaleissa käytetään ja jaetaan valtaa, eivätkä kaikki ole valmiita jakamaan sitä nuorille. Ehdokkaanamme saat myös tietoa edellisten vaalien tuloksista josta on varmasti hyötyä. Kuinka paljon äänestettiin, millä äänimäärillä pääsi läpi? Näin saat konkreettisen tuntuman siihen, että vaikuttajaksi pääseminen ei ole ollenkaan mahdoton tavoite.

Oriveden Kokoomus ry Haluamme innostaa nuoria ehdokkaita ja ehdokaslistamme avulla läpi päässeet nuoret saavat tukea omaan vaikuttamistyöhönsä. Nuorten tulisi hakea vaikuttamiseen apua myös toisistaan. Jokaisen ehdokkaan kannattaa löytää itselleen kampanjapäällikkö, joka sitoutuu tukemaan ehdokasta ja auttamaan äänestäjien löytämisessä. Vaalit on tuotava konkreettisesti lähemmäs nuoria. Ennakkoäänestyspaikkojen saaminen lukioihin ja ammattioppilaitoksiin on vaatii työtä, mutta on nuorten innostuksen kannalta merkittävää. Päätökset ennakkoäänestyspisteistä tehdään seurakuntien vaalilautakunnissa, jotka perustetaan kevään aikana.

Oriveden Kokoomus ry Paras tapa viedä valta toiselta on uskotella ettei hänellä ole koskaan sitä ollutkaan. Vaaleissa nuoret pääsevät tutustumaan vaikuttamisen mahdollisuuksiin ja käyttämään omaa ääntään.

Oriveden Kokoomus ry