RAKENTAMISPALVELUT URAKKATIETOJEN ILMOITTAMINEN VERO- HALLINTO

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijakyselyt Opiskelijan ohje : ArPa / Mittarityöryhmä.
Advertisements

Hyvinvointia työstä Savinainen, Oksa & Merivirta.
Anne Andersson Iisa Väänänen Pääkaupunkiseudun verotoimisto
Veronumero.fi - suosittelumarkkinointi
Arvonlisävero kirjanpidossa
Muutoksen tuki.
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Esittelyssä Työmaarekisteri ja Työmaa-avain
Työsuojeluviranomaisen tiedonsaantia koskevat lakimuutokset Informaatio- ja keskustelutilaisuus tilaajavastuulain valvonnasta Etelä-Suomen.
Suomen Tilaajavastuu Oy M.Huhtamäki
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti laskuttajille
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
Veronumero.fi - suosittelumarkkinointi
Vatek ry:n syyskoulutus Harmaan talouden torjunta ja vastuullisuus rakentamisessa Jari Raatikainen.
ITÄ-SUOMEN RAKENNUSALAN TYÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMINEN 2012 JA TYÖTURVALLISUUSKILPAILU Tilaajan/rakennuttajan mahdollisuudet hyvälle työturvallisuustyölle.
Rakennusalan velvoitteet, alan yhteiset palvelut ja ilmoitusmenettely
Veronumero.fi-palvelu Johdanto
Rakennusala torjuu harmaata taloutta Rakennusteollisuus RT ry
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Liikennevirasto ja Espoon kaupunki
Jäsenrekisteri + ilmoittautumis- ja laskutusohjelma
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Veronumero.fi Työmaareksiteri roadmap Betasta tuotantoon
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
Työsuojeluvastuut.
KORJAUSRAKENNUTTAMISEN VASTUUT TALOYHTIÖSSÄ
Osa-aikatyö Lahti [pvm] [Alatunniste]. Osa-aikatyö lukuina Osa-aikaisten palkansaajien määrä kasvanut yli 60 % viimeisen 15 vuoden aikana Nyt.
TURVALLINEN TYÖ RULLAA HYVIN!
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
Tietoturva ei ole ainoastaan dokumenttien ja viestien salausta
Yhteiset työpaikat ja työsuojeluvaltuutettujen asema
Koulutusjärjestelmän perusteet KoVa-koulutus Lippukuntapäivä 2014.
Tulos vs. Kassa / #1 MYYNTI
Työvoiman vuokraukseen liittyvät velvollisuudet
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Rakennusvirastosta ja Katu- ja puisto-osastosta yleistä
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Esittely koululaisille Verohallinto 2015
1 OpiPal opintojaksopalaute- järjestelmä Opiskelijan opas
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Uuden yrityksen verotus Verohallinto. 2 Sisältö Määritelmiä Yritysmuodon valinta Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnon rekisterit Ennakkoperintärekisteri.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2016.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
2016. Verokortista näkyy veroprosenttisi Vie verokortti töihin ja seuraa tuloja sekä ennakonpidätyksen määrää Ilman verokorttia palkastasi pidätetään.
1 Kaukolämpöputken hitsaaja jäi sortuneen maamassan alle TOT-raportti 17 / 06.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Mikä ihmeen tilaajavastuu – rehdillä kilpailulla Suomi nousuun
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Selvitys tiedonantovelvollisuuden vaikuttavuudesta
Kaivoksesta kasvua - Case Siilinjärven kaivos
Vinkkejä sähköiseen viestintään

Vastauksia tehtäviin Kpl 22.
Kattopinnoitetyöntekijä putosi 22 m sisäänpäin avautuneesta savunpoistoluukusta TOT-raportti 16/
prePETS SIHTEERIN TEHTÄVÄT
Arvonlisävero Välillinen vero
Suomen verotus selkokielellä
Verokortti verkossa.
TIETURVA 1 2. Rakentamisen työturvallisuus
Verokortti verkossa opiskelijalle
Tulkit välitysjärjestelmän käyttäjinä
Suomen Ensiapukoulutus
Yrittäjyys antaa virtaa
Suomen verotus selkokielellä
Rooli toimii Toiminnan kuvaus Toimija osapuoli sopimus Henkilö
Esityksen transkriptio:

RAKENTAMISPALVELUT URAKKATIETOJEN ILMOITTAMINEN VERO- HALLINTO Ei ilmoitus-velvollisuutta Työn tilaaja / rakennuttaja VERO- HALLINTO Päätoteuttaja/ pääurakoitsija Sivu- urakoitsija Kukin työn tilaaja ilmoittaa sähköisesti tilaamansa työurakan urakkatiedot Verohallinnolle, jos urakkahinta ylittää 15 000 euroa (alv 0 %). Jos urakan kokonaishinta on enintään 15 000 euroa (alv 0 %), ei tietoja tarvitse ilmoittaa. Aliurakoitsija (alle 15 000 €) Aliurakoitsija (yli 15 000 €) Ali- urakoitsija Ali- urakoitsija Aliurakoitsija Lähde: STUL

YHTEINEN RAKENNUSTYÖMAA Työn tilaaja / rakennuttaja TYÖNTEKIJÄTIETOJEN ILMOITTAMINEN YHTEINEN RAKENNUSTYÖMAA Työn tilaaja / rakennuttaja VERO- HALLINTO Sivu-urakoitsija Päätoteuttaja/ pääurakoitsija Jos koko rakennustyömaan arvo ylittää 15 000 euroa (alv 0 %), jokainen yhteiseen rakennus- työmaahan osallistuva (aliurakoitsija, sivu-urakoitsija, ammatinharjoittaja) ilmoittaa omat työntekijänsä ja vuokra- työntekijänsä päätoteuttajalla/ pääurakoitsijalle, joka ilmoittaa tiedot sähköisesti Verohallinnolle. Yhteinen rakennustyömaa syntyy, kun useampi kuin yksi yritys työskentelee samanaikaisesti tai peräkkäin rakennustyömaalla. Ali urakoitsija Ali- urakoitsija Ali- urakoitsija Ali- urakoitsija Ali- urakoitsija Lähde: STUL

Mitä ilmoitusvelvollisuuksia on rakennuttajalla, sivu-urakoitsijalla, päätoteuttajalla, urakoitsijalla tai aliurakoitsijalla?

MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ HYÖDYT Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Sovi selkeästi kuka on työmaan päätoteuttaja. Perusta työmaa Työmaarekisteriin. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Raportoi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä tietopankki ja kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen.

MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ HYÖDYT Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita työntekijöidesi tiedot Ilmoita-palvelussa. Tilaa heille VALTTI-kortit. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Rekisteröidy työmaalle Työmaa- avaimella. Raportoi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti. Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen.

MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ HYÖDYT Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Sovi rakennuttajan kanssa työmaan perustamisesta Työmaarekisteriin ja tee se. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Kerää Työmaarekisteriin tiedot kaikista työmaalla perehdytetyistä ja työskentelevistä työntekijöistä. Raportoi urakka- ja työntekijätiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin avulla. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä tietopankki ja kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti.

MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ HYÖDYT Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Rekisteröidy työmaalle Työmaa- avaimella. Raportoi omien sopimuskumppaniesi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Hyödynnä Työmaa- avainta kohdistamaan työmaakohtaiset urakkasummat omassa laskutuksessasi. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti. Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen.

MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ? HYÖDYT Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita työntekijöidesi tiedot Ilmoita-palvelussa. Tilaa heille VALTTI-kortit. Jos toimit yksin, niin tilaa itsellesi VALTTI-kortti. Rekisteröidy työmaalle Työmaa-avaimella. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti.

ROOLI RAKENNUSTYÖMAALLA VERONUMERO:FI PALVELUT RAKENNUTTAJA SIVU-URAKOITSIJA PÄÄ-TOTEUTTAJA URAKOITSIJA ALI-URAKOITSIJA RAKENNUTTAJA RAKENNUTTAJA RAKENNUTTAJA SIVU-URAKOITSIJA PÄÄ-TOTEUTTAJA URAKOITSIJA ALI-URAKOITSIJA RAKENNUTTAJA RAKENNUTTAJA SIVU-URAKOITSIJA PÄÄ-TOTEUTTAJA URAKOITSIJA ALI-URAKOITSIJA SIVU-URAKOITSIJA SIVU-URAKOITSIJA SIVU-URAKOITSIJA PÄÄ-TOTEUTTAJA PÄÄ-TOTEUTTAJA PÄÄ-TOTEUTTAJA URAKOITSIJA URAKOITSIJA URAKOITSIJA ALI-URAKOITSIJA ALI-URAKOITSIJA ALI-URAKOITSIJA ILMOITA VALTTI-KORTIT ILMOITA VALTTI-KORTIT ILMOITA ILMOITA TYÖMAA-REKISTERI VAHTI TYÖNTEKIJÄ-RAPORTOINTI URAKKA-RAPORTOINTI VALVOJA VALTTI-KORTIT ILMOITA (perustetaan ja ylläpidetään ennen työmaalle menoa) Yritystunnusten luominen Työntekijätietojen ilmoittaminen VALTTI-korttien tilaaminen omille työntekijöille VALTTI-KORTIT TYÖMAA-REKISTERI TYÖMAA-REKISTERI VAHTI TYÖNTEKIJÄ-RAPORTOINTI URAKKA-RAPORTOINTI TYÖMAAREKISTERI Työmaan perustaminen Järjestelmä antaa Työmaa-avaimen, joka jaetaan urakkaketjun sopimuskumppaneille. Sopimuskumppanit rekisteröityvät työmaalle sähköisen Työmaa-avaimen avulla Päätoteuttaja ylläpitää työmaakohtaista perehdytystietoa ja työntekijäluetteloa Vahti- palvelussa ja raportoi Työmaarekisterin avulla työmaakohtaiset työntekijätiedot Urakkatietojen raportointi Verohallinnolle Työmaarekisterin avulla. Jokainen tilaaja ilmoittaa alihankkijan sopimussummat ja maksetut maksut kun sopimuksen arvo ylittää 15 000 euroa. Työmaarekisteristä on poimittavissa kaikki sen kautta Verohallinnolle raportoidut urakka- ja työntekijätiedot VAHTI TYÖNTEKIJÄ-RAPORTOINTI RAKENNUTTAJA MITÄ SINUN PITÄÄ TEHDÄ? Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Sovi selkeästi kuka on työmaan päätoteuttaja. Perusta työmaa Työmaarekisteriin. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Raportoi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. HYÖDYT Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä tietopankki ja kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen. SIVU-URAKOITSIJA Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita työntekijöidesi tiedot Ilmoita-palvelussa. Tilaa heille VALTTI-kortit. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Rekisteröidy työmaalle Työmaa-avaimella. Raportoi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti. Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen. PÄÄTOTEUTTAJA Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Sovi rakennuttajan kanssa työmaan perustamisesta Työmaarekisteriin ja tee se. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Kerää Työmaarekisteriin tiedot kaikista työmaalla perehdytetyistä ja työskentelevistä työntekijöistä. Raportoi urakka- ja työntekijätiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin avulla. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. Palvelu on koko toimitusketjun tiedot yhdistävä tietopankki ja kanava viranomaisvelvoitteiden noudattamiseen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti. URAKOITSIJA Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita omien työntekijöiden tiedot Ilmoita-palvelussa ja tilaa työntekijöille VALTTI-kortit. Jaa työmaakohtainen Työmaa-avain urakkaketjun sopimuskumppaneille. Rekisteröidy työmaalle Työmaa-avaimella. Raportoi omien sopimuskumppaniesi urakkatiedot Verohallinnolle Työmaarekisterin kautta. Hyödynnä Työmaa-avainta kohdistamaan työmaakohtaiset urakkasummat omassa laskutuksessasi. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. ALIURAKOITSIJA Rekisteröidy ja luo tunnukset. Ilmoita työntekijöidesi tiedot Ilmoita-palvelussa. Tilaa heille VALTTI-kortit. Jos toimit yksin, niin tilaa itsellesi VALTTI-kortti. Rekisteröidy työmaalle Työmaa-avaimella. Pidä työnantaja- ja työntekijätiedot aina ajan tasalla. Kun olet rekisteröitynyt ja syöttänyt tiedot kerran, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen. Tiedot ovat kaikkien työmaiden hyödynnettävissä sähköisesti. Rakennuttaja, päätoteuttaja ja urakoitsija ovat aina tilaaja-roolissa, jolloin nämä raportoivat omien sopimuskumppaniensa urakkatiedot Verohallinnolle. Aliurakoitsijan rooli muuttuu  myös tilaajaksi, jos tämä ostaa omaan urakkaan alihankintatyötä, jonka arvo yksittäiseltä toimittajalta on yli 15 000 euroa. URAKKA-RAPORTOINTI VALVOJA VALVOJA Valvoja-palvelu antaa yritykselle välineet tilaajavastuulain automaattiseen seurantaan; erityisesti alihankkijoiden sopimuskelpoisuuden varmentamiseen ennen sopimuksen voimaan astumista.