Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Verokortti verkossa opiskelijalle

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Verokortti verkossa opiskelijalle"— Esityksen transkriptio:

1 Verokortti verkossa opiskelijalle
Verokortti verkossa opiskelijalle

2 Verokortti Kaikille suomalaisille lähetetään automaattisesti verokortti vuoden alussa. Verokortissa on veroprosentti tuloja varten. Veroprosentti perustuu arvioon tulevan vuoden tuloistasi ja vähennyksistäsi. Prosenttisi on laskettu Verohallinnolla olevan viimeisimpien tietojesi perusteella. Tämä tieto voi olla jopa 2 vuotta vanhaa. Sinulla voi olla tarvetta muuttaa veroprosenttiasi, koska elämäntilanne voi vaihdella ja tulot ja vähennykset voivat siksi muuttua.

3 Veroprosentin muuttaminen
Muutoksia haetaan noin 1,8 miljoonaan verokorttiin. Muutoksen voit tehdä verkossa puhelimitse paikan päällä verotoimistossa hakemuslomakkeella postitse. Yli puolet verokorttimuutoksista tehdään verkossa.

4 Verokortti verkossa -palvelu
Voit asioida osoitteessa vero.fi/verokortti silloin, kun sinulle sopii (24/7). Kirjautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin (ja kortin lukulaitteen). Näet heti uuden veroprosenttisi ja voit valita, tulostatko verokortin heti vai haluatko sen postitse kotiin tai suoraan maksajalle. Voit tutustua palveluun ilman tunnistautumista demon avulla.

5 Verokorttia varten tarvitset verkossa
samat tiedot kuin muissa kanavissa asioidessasi: arvion koko vuoden tuloista ja vähennyksistä tiedot muutosajankohtaan mennessä saamistasi tuloista ja vähennyksistä vuoden alusta lähtien Tiedot löydät esimerkiksi viimeisimmästä palkkalaskelmastasi.

6 Tekniset vaatimukset Verokortti verkossa -palvelua kannattaa käyttää joko pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Tarvitset internetyhteyden ja selainohjelman. Salli evästeiden (cookies) sekä JavaScriptin käyttö. Verohallinto suosittelee palvelun käyttöön yleisimpien selainohjelmistojen tuoreimpia versioita: Internet Explorer Firefox Chrome Safari Tutustu tarkemmin: Sähköisen asioinnin tekniset vaatimukset

7 Tervetuloa palveluun! Tästä pääset palveluun
Nämä tiedot kannattaa etsiä valmiiksi esille, ennen kuin kirjaudut palveluun Demon avulla voit kokeilla palvelua ilman tunnistautumista

8 Tunnistaudu ensin verkkopankkitunnuksilla tai
sirullisella henkilökortilla Palvelussa näet omat henkilökohtaiset verotustietosi. Et näe palvelussa esimerkiksi lapsesi tai puolisosi tietoja.

9 Palvelun vaiheet Asiakastiedot ja verokortit
Näet verokortin laskentaan vaikuttavat henkilötietosi ja viimeksi lasketun verokortin tiedot. Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen Voit ilmoittaa uusia tulo- ja vähennystietoja tai korjata olemassa olevia tietoja. Laskennan tulos Näet uuden veroprosenttisi ja tiedot, joiden perusteella veroprosentti on laskettu. Toimitustapa ja tietojen lähettäminen Valitset, haluatko tulostaa verokortin itse vai lähetetäänkö se postitse sinulle tai suoraan esimerkiksi työnantajalle.

10 1. Asiakastiedot ja verokortit
Tarkista asiakastietosi sekä viimeisimmän verokorttisi tiedot. Linkistä voit tilata sivutulolle verokortin, jossa on lisäprosentti.

11 2. Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen
Tarkista edellisen päätöksen tiedoista tulosi ja vähennyksesi. Jos niissä on korjattavaa, klikkaa kohdan perässä olevaa Muokkaa-linkkiä.

12 Päätoimen palkat ja luontoisedut
Ilmoita koko vuoden tulojen lisäksi aina myös alkuvuonna (1.1. alkaen) saamasi tulot ja niistä maksamasi verot. Yleensä opiskelijalle sopii parhaiten verokortti, jossa on koko vuodelle yksi tulorajat.

13 2. Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen
Onko sinulla useampi kuin yksi työpaikka ja tarvitset siksi monta verokorttia palkalle? Voit merkitä palkat kohtaan ”Sivutoimen palkat ja luontoisedut”. Silloin saat verokortin, josta voit ottaa kopion jokaiselle maksajalle. Muista seurata, ettei yhteenlaskettu palkka ylitä tulorajaa.

14 Sivutoimen palkat Arvioi, paljonko saat palkkaa eri työpaikoista yhteensä. Merkitse tieto kohtaan ”Arvio koko vuoden bruttotulosta”. Jos olet jo saanut palkkaa alkuvuonna, merkitse saamasi tulo ja siitä maksamasi vero (vuoden alusta lähtien).

15 2. Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen
Ilmoittamasi tiedot näkyvät sarakkeessa ”Tieto uuteen päätökseen”. Jos saat tai olet saanut vuoden aikana esimerkiksi työttömyyspäivärahaa tai vanhempainrahaa, ilmoita ne kohdassa Etuudet. Opintorahan ilmoitat kohdassa Opintoraha.

16 Opintoraha Ilmoita opintorahasi määrä kuukaudessa ilman asumislisää.
Opintorahalle et tarvitse erillistä verokorttia, mutta opintoraha otetaan huomioon veroprosentissa.

17 2. Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen
Muista tarkistaa tulojen lisäksi mahdolliset vähennykset, kuten matkakulut. Näet uuden veroprosenttisi vaiheessa ”Laskennan tulos”, kun painat tämän sivun alareunassa olevaa Jatka-linkkiä.

18 3. Laskennan tulos Nyt näet tulevan veroprosenttisi. Tarkista se.
Sivun alareunassa on veronumerosi. Jatka-painikkeesta pääset seuraavaan vaiheeseen.

19 4. Toimitustapa ja tietojen lähettäminen
Voit valita, tulostatko verokortin itse vai haluatko verokortin postitse. Voit halutessasi lähettää verokortin suoraan esimerkiksi työnantajallesi. Paina ”Lähetä tiedot” - painiketta ja verokorttisi lähtee postitukseen tai pääset seuraavaan vaiheeseen tulostamaan sen.

20 5. Verokortin tulostaminen
Tulosta verokortti klikkaamalla linkkiä. Voit myös tallentaa verokortin, niin sinulle jää kopio siitä. Kirjaudu lopuksi ulos.

21 Näinkin voi käydä Verokortin tulostaminen ei ole aina mahdollista. Jos Verohallinnon virkailijan on tarkistettava tilaus, et voi tulostaa verokorttia. Tästä kerrotaan ”Laskennan tulos” - vaiheessa.

22 Toimi silloin näin Jos tilaus menee virkailijan tarkistettavaksi, muista ilmoittaa puhelinnumerosi siltä varalta, että virkailija haluaa tarkistaa sinulta jotakin. Voit halutessasi antaa lisätietoja.

23 Hyvä tietää Tammikuussa käytetään vielä edellisen vuoden veroprosenttia. Tuloraja nollautuu vuoden vaihteessa. Jos teet muutosverokortin vuodenvaihteessa, se korvaa automaattisesti kotiin tulevan verokortin. Et voi saada aiemmasta verokortistasi kopiota. Sinun on annettava tiedot verkkopalvelussa uudestaan, jotta voit tulostaa verokortin. Voit kuitenkin tallentaa verokortin pdf-muodossa.

24 Tuliko ongelmia? Lue lisää verokortista ja palvelun käytöstä
Chatissa saat vastauksen nopeasti Etsi valmiita vastauksia tai kysy oma kysymys vastauspankissa Usein kysyttyjä kysymyksiä: Verokortti verkossa -palvelu Voit myös soittaa asiakaspalveluumme


Lataa ppt "Verokortti verkossa opiskelijalle"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google