Vapaaehtoisen polulla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Avainvapaaehtoisten polku
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Järjestön toimintaa kehittävien ajatushautomoiden tuloksia 2013 APUA SINUN AVULLASI.
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Vapaaehtoisen polku Ari Hakala
OHJEITA JA VIHJEITÄ HARJOITTELUN OHJAAJALLE
Kouluttajakoulutus 2011 MONIMUOTOISUUS OSASTOSSA.
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
Minä oppijana 1 ov..
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Avainvapaaehtoisten polku Projekti Avainvapaaehtoisten polku Vapaaehtoiskyselyn tausta Sähköpostiviestinä kaikille keskustoimiston.
ARVIOINTI Vanhempainilta
APUA SINUN AVULLASI Kotimaan valmius Toimintalinjaus Ensihuollon ja henkisen tuen osaaminen ja valmius paremmaksi.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
LAPSEN OIKEUDET.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Avainvapaaehtoisten polku Projekti Avainvapaaehtoisten polku Projektin tarkoitus Selkeyttää ja parantaa Suomen Punaisen Ristin avainvapaaehtoisten.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Kilpailijan starttikurssi
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
TULE MUKAAN Suomen Punainen Risti / Päihdetyö , Vapaaehtoisuuden Innopaja Päihde- ja mielenterveyspäivät.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
Suomen UNICEFin vapaaehtoistoiminnan kysely 2017
Maailmanlaajuinen johtajakoulutusryhmä
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Klubin strategia työkalu KST
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Vertais-auditointi-sparraus
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Vapaaehtoistyo.fi Kätevästi kännykällä
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Makupaloja monikulttuurisuudesta
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Oma Punainen Risti – ota Oma omaksi!
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
DIGIVAPAAEHTOISEKSI PUNAISELLE RISTILLE?
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
TOIMINNAN TILASTOINTI
Marttayhdistyksen vuosikello
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoisen polulla

Vapaaehtoinen Suomen Punaisessa Ristissä Vapaaehtoinen on henkilö, joka osallistuu omasta tahdostaan vapaaehtoistoimintaan Suomen Punaisessa Ristissä. Hän ei toimi saavuttaakseen materiaalista tai taloudellista hyötyä. Vapaaehtoinen toimii palkatta "ihmiseltä ihmiselle". Tausta-ajatuksena on vapaaehtoistoiminnan hyödyllisyys yhteisölle.   Järjestön vapaaehtoisia ovat säännöllisesti toimivat aktiiviset jäsenet ja vapaaehtoiset kertaluonteisesti toimivat vapaaehtoiset Luottamushenkilöt ovat Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia. Vapaaehtoisen oikeuksien ja velvollisuuksien lisäksi luottamushenkilöä koskevat erityiset kelpoisuusehdot (Suomen Punaisen Ristin säännöt § 19). Määritelmä perustuu vapaaehtoistoiminnan linjaukseen, joka on hyväksytty ensimmäisen kerran Jyväskylän yleiskokouksessa 2002 ja joka uudistettiin Oulun yleiskokouksessa 2008.

Vapaaehtoisella on oikeus osallistua taitojensa ja kiinnostuksensa mukaisiin vapaaehtoistehtäviin SPR:n vapaaehtoistoiminnassa. tehtävässä tarvitsemaansa koulutukseen, tietoon, ohjaukseen ja tukeen. osallistua toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen, sekä jäsenenä vaikuttaa päätöksentekoon. turvalliseen toimintaympäristöön. saada ja antaa palautetta ja kokea arvostusta. mahdollisuuteen kehittyä vapaaehtoisena.

Vapaaehtoisella on velvollisuus toimia Punaisen Ristin arvojen ja periaatteiden, SPR:ssä hyväksyttyjen suuntaviivojen ja sääntöjen mukaisesti. sitoutua toimintaan siltä osin kun on vapaaehtoisesti ja sovitusti lupautunut. osallistua tehtävän edellyttämään perehdytykseen ja koulutukseen. tiedottaa toiminnassa havaitsemistaan puutteista tai vaaroista. sitoutua kulloinkin tehtävän edellyttämään vaitioloon.

Vapaaehtoisen polku Toimii ja kehittää Toimii ja kehittää Saa yhteyshenkilön Henkilökohtainen perehdytys Ihmiset tutuiksi   Sopiva tehtäväalue löytyy Liittyy toiminta-ryhmään tai esim. hallitukseen Saa perus- koulutuksen tai muun valmennuksen Sovitaan tehtävistä Allekirjoittaa vapaaehtois- sopimuksen Kirjautuu vapaaehtois-verkkoon   Saa ja antaa palautetta Pääsee vaikuttamaan toimintaryhmään (hallitukseen), järjestöön, yhteisöön Saa jatkokoulutusta ja tutustuu uusiin ihmisiin Saa ohjausta tukea ja tulee palkituksi Aloittaa toiminnassa   Saa ja antaa palautetta Pääsee vaikuttamaan toimintaryhmään (hallitukseen), järjestöön, yhteisöön Saa jatkokoulutusta ja tutustuu uusiin ihmisiin Saa ohjausta tukea ja tulee palkituksi Aloittaa toiminnassa Itsearviointi ja uusien mahdollisuuk-sien puntarointi Löytää uuden tehtävän Vaihtaa toimintamuotoa Jää tauolle Lopettaa kiitosten kera Itsearviointi ja uusien mahdollisuuk-sien puntarointi Löytää uuden tehtävän Vaihtaa toimintamuotoa Jää tauolle Lopettaa kiitosten kera Otetaan vastaan, esitellään toimintaa Alueellinen perehdytys ja info Kiinnostuu ja ottaa yhteyttä Punaiseen Ristiin Saa tietoa Punaisesta Rististä   Otetaan vastaan, esitellään toimintaa Alueellinen perehdytys ja info Kiinnostuu ja ottaa yhteyttä Punaiseen Ristiin Saa tietoa Punaisesta Rististä   Toimii ja kehittää Toimii ja kehittää Mahdollisuuksien puntarointi Kiinnostus ja yhteydenotto Kiinnostus ja yhteydenotto Tehtävän löytyminen ja sitoutuminen Tehtävän löytyminen ja sitoutuminen

Järjestöllä on velvollisuus suunnitella, toteuttaa ja arvioida SPR:n toimintaa vapaaehtoistoiminnan näkökulmasta vapaaehtoistoiminnan linjauksen mukaisesti. taata vapaaehtoisten oikeuksien toteutuminen. varata vapaaehtoistoimintaan riittävät voimavarat. ottaa vastaan vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet ja pyrkiä etsimään heille heidän taitojensa mukaisia tehtäviä. tarjota vapaaehtoisille tehtävässä tarvitsemaansa perehdytystä, koulutusta, ammatillista tukea, ohjausta, ja työvälineitä toimintaan ja Punaisen Ristin periaatteiden vahvistamiseen. arvioida toimintamuodoissa toiminnan riskit ja varmistaa riittävän turvallinen toimintaympäristö. määritellä kussakin vapaaehtoistehtävässä vapaaehtoisen oikeudet ja velvollisuudet. tarjota mahdollisuuksia kehittyä vapaaehtoistoiminnassa. pitää yllä rekisteriä vapaaehtoisista.

Järjestöllä on oikeus valvoa toiminnan laatua, arvioida sen tehokkuutta ja päättää sen jatkamisesta. valita vapaaehtoistehtäviin tehtävän mukaisesti sopivia vapaaehtoisia. lopettaa toiminta, jos se on Punaisen Ristin periaatteiden vastaista, laitonta tai se ei ole riittävän turvallista. kannustaa vapaaehtoisia aktiivisesti jäsenyyteen.

Mitä minun pitää tehdä? Käy suorittamassa Perehdytyspassi ja tutustu Avun-ketju-aineistoon osoitteessa www.redcross.fi/aktiivit/perehdytys. Siellä voit kerrata perustiedot ja tutustua tarkemmin toimintaamme. Rekisteröidy vapaaehtoisverkkoon ja liity jäseneksi! Mieti, minkälaisia tehtäviä haluaisit ja keskustele niistä osastossasi. Selvitä, milloin sinun on mahdollista saada peruskoulutus tehtävääsi. Osallistu rohkeasti osastosi järjestämiin tilaisuuksiin. Pidä taitosi ajan tasalla osallistumalla jatko- ja täydennyskoulutukseen piirissä ja valtakunnallisesti. Osallistu osastosi kevät- ja syyskokouksiin ja vaikuta. Ole mukana kehittämässä osastosi toimintaa. Mikäli jokin asia on erinomaisesti tai sinua mietityyttää joku asia, kerro siitä ryhmäsi vetäjälle tai muulle vastuuhenkilölle. Jos haluat vaihtelua tehtäviisi tai olet muuttamassa paikkakuntaa, kerro siitä osastossasi ja pyydä, että he auttavat sinua löytämään toimintamahdollisuuden uudella paikkakunnalla!