16.11.2011 Kuukasjärvi Leena Nieminen Hanna-Mari Vänttilä Marika.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
Advertisements

2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Kuinka matkailua ohjataan kestävästi
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
Kustannuslaskennan ja hinnoittelun
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
Tarkoin määritellyt tavoitteet
ÄÄNI KULKEE - Rotarien äänikirjaprojekti Piiri 1420.
ENCORE Enhancing Organisational Project Cycle Management Competence and Regional Co- operation in International Projects.
Dosentti, LKT Outi Elonheimo Professori, LKT Mats Brommels
Yrittäjien ohjaajapankki Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Drive Integration Project Loppuraportti Reko Jokelainen Erno Tahvanainen.
AS Automaation tietotekniset järjestelmät harjoitustyö Seppo Sierla Suoritusvaatimukset ja pisteytys 2013.
Tietojärjestelmän suunnittelu
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Performance testing of TETRA 1. SISÄLTÖ  TETRA standardointi  ICT- yrityksen toteutus  Testaus- prosessi  Motivaatio testaukseen  Vaiheet/ osa-prosessit.
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
T Projektikatselmus GenCode PS iteraatio
KETTERÄT MENETELMÄT JA CMMI:
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Olli Suoranta Tomi Ruusala Mika Oikari Joni Rytkönen Jessa Hallinen
Ketterä kehitys käytännössä – TFS & Meteor
Tavoitteisiin p ää seminen PDD-272.EN. Tavoitteisiin p ää seminen 1. Aseta tavoitteet 2. Laadi toimintasuunnitelma 3. Hallitse tavoitteitasi.
AMK-päivät 2013 Innovaatiot julkisissa palvelurakenteissa klo
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Maailman johtavana metsäklusterina vuoteen 2030 Suomen metsäklusterin tutkimusstrategia.
OHJP Kalenteriprojekti – Statusraportti iteraatio4 loppu
Cmap-tools opetus käyttö kongnitiivinen merkitys.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
(mukaellen Haikala & Mikkonen 2011, 29)
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Mitä on projektinhallinta?
KOMPETENSSIANALYYSI KPAMK:SSA Case liiketalous, Kokkola
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
Systeemityö 2 Tilakaavio – State machine diagram
Laadunhallinnasta vastaavien osaamisprofiilit
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
Johdanto Teppo Räisänen, Principal Lecturer Oulu University of Applied Sciences, School of Business and Information Management
SerAPI: SERvice-based architecture and web services in healthcare Application Production and Integration – Palveluarkkitehtuuri ja web-sovelluspalvelut.
Systeemityö 2 Toimintokaavio – Activity diagram
Vaatimustenhallinta.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
Mobile user experience in utility/electricity consumer portal HIQ FINLAND.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ ITK 201, ITK201 Projektin hallinta Luento 1: Johdatus projektiin ja projektin hallintaan Marikka Heikkilä.
2/2001 Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu Luennoitsija: Tapio Lammi
Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op
Projektinhallinta it. lut
Ohjelmistotekniikka kevät 2003 Ohjelmistotekniikan määritelmä Ohjelmistotekniikka (Software Engineering) tarkoittaa pätevien insinööriperiaatteiden vakiinnuttamista.
Liiketoimintaverkostojen hallintapaneeli HABA 2004: Ahti Kare Antti Mäki Marko Lähde Mika Stenberg Riina Henriksson Teemu Virtanen.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
BMC - Liiketoimintasuunnitelma
Ketterä ohjelmistokehitys
Ketterä ohjelmistokehitys
Tietopaketti tuoteomistajalle
Ketterä ohjelmistokehitys
PDPP.
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Esityksen transkriptio:

Kuukasjärvi Leena Nieminen Hanna-Mari Vänttilä Marika

 Projekti: ”Joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu suorittamaan tiettyä tehtävää.” (Ruuska, 2001)  Projekti: ”Väliaikainen tavoite luoda ainutkertainen tuote tai palvelu.” (PMBOK, 2004)

 Projektinhallinta: ”Projektinhallinnan avulla organisoidaan joukko henkilöitä toimimaan siten, että projektille asetetut tavoitteet saavutetaan ja työ saadaan päätökseen.” (Barnes, 1990)  Projektinhallinta: ”Projektinhallinnan kaksi osaa: toteutusprosessi, joka tähtää lopputuloksen aikaansaamiseen ja ohjausprosessi pyrkii saavuttamaan laadullisesti tavoitteiden mukaisen lopputuloksen mahdollisimman tehokkaasti.” (Ruuska, 2001)

 Project Management Body of Knowledge  Project Management Instituten määrittelemä joukko yleisesti käytettyjä standardeja ja ohjeita  suunnattu apuvälineeksi erityisesti projektijohtajille  PMBOK jakaa projektinhallinnan kahteen alueeseen: viitekehykseen ja tietämyksen alueisiin  viitekehys määrittelee projektin toimintaympäristön ja projektin prosessien vuorovaikutussuhteet

 Capapility Maturity Model Integration  Prosessien parantamiseen tarkoitettu kypsyysmalli tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen  kypsyysmalli on arviointiväline, jolla tähdätään kypsempään järjestelmälliseen toimintaan  lähtökohtana on käytössä olevien osaprosessien kypsyysasteen tunnistaminen

 Aktiviteetteja tehdään ketterästi  ei peräkkäin suoritettavia erillisiä toimintoja  toiminnot kiinteästi toisiinsa nivoutuvia  Ketterät menetelmät pyrkivät minimoimaan riskejä jakamalla ohjelmistokehityksen lyhyisiin iteraatioihin  kestävät tyypillisesti yhdestä neljään viikkoa  asiakaslähtöisyys suuressa roolissa

 Ketterä menetelmä monimutkaisten projektien hallintaan  Ominaispiirteitä: asiakaslähtöinen, erilaisiin tilanteisiin hyvin sopeutuva, nopea, itseorganisoituva ja liikkeessä pysyvä  Ohjelmistokehitys rakentuu erimittaisten syklien ympärille  tärkeimmät syklit ovat sprintti ja päivä

 Sprintti: rajattu ajanjakso, yleensä 30 päivää,  sprinteissä toteutetaan kaikki toiminnot  Päivä: sisältää aina yhden palaverin (15 min),  keskustellaan mitä on tehty, mitä tullaan tekemään ja onko ongelmia  Tuotteen työlista  lista tuotteen priorisoiduista vaatimuksista Sprintin työlista  tuotteen työlistan osa  tiimi valitsee itse sprintin työmäärän

 Tuotteen omistaja  henkilö, joka viime kädessä vastaa tuotteen ominaisuuksista  ylläpitää työlistaa ja priorisoi vaatimuslistoja  Tiimi  henkilöt, jotka projektia ovat tekemässä  tiimi yhdessä vastaa tuotteen kaikista puolista, ei koskaan yksittäinen henkilö  Scrum-mestari  tehtävänä on huolehtia siitä, että tiimi voi tehdä työtään optimaalisella tavalla  mestarin tehtävänä on ratkoa tiimiläisten ongelmat

 Linkki: 011/Ohjelmistotuotanto/Harjoitustyo/Joni %20Luomala.pdf