Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ketterä ohjelmistokehitys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ketterä ohjelmistokehitys"— Esityksen transkriptio:

1 Ketterä ohjelmistokehitys
Ketterä kehitys (agile methods) on ohjelmistokehitysmalli, jossa projektin vaatimuksia voidaan muuttaa kehitysjaksojen (sprintti) välillä halutulla tavalla. Ohjelmistoa kehitetään esim. 1– 4 viikon ajan keskittyen sprinttiin valittuihin toiminallisuuksiin. Sprinttien välissä ohjelmistoa testataan, katselmoidaan ja päätetään jatkotoimintojen priorisoinnista yhdessä asiakkaan kanssa. Myös jo käytössä olevan ohjelmiston kehittämisessä käytetään ketterän kehityksn menetelmiä. Testaajan rooli korostuu kettärässä kehityksessä. Rutiininomaisesti suoritettavat testitapaukset voi automatisoida.

2 Ketterä ohjelmistokehitys
Ketterän kehityksen menetelmiä on useita, yksi yleisimmistä. Agile (Agile modeling). Scrum on ketterässä kehityksessä käytettävä projektihallinnan menetelmä. Scrum on kehitetty ohjelmistoprojektien hallintaan, mutta sitä voidaan soveltaa myös muihin projekteihin. Scrumin kehitysprosessista kuvasivat 1986 Hirotaka Takeuchi ja Ikujiro Nonaka. Yksi monitaitoinen (engl. cross-functional) ryhmä suorittaa kehitysprosessin alusta loppuun vaiheistuksella, joka on vahvasti lomittunut. Engl. sana 'scrum' viittaa rugbyyn. Molemmat scrumit ovat erilaisiin tilanteisiin sopeutuvaisia, nopeita ja itseohjautuvia.

3 Ketterä ohjelmistokehitys
Certified ScrumMaster (CSM) - ”SCRUM-projektipäällikkö” Certified ScrumMaster (CSM) kurssi on kahden päivän oppimistapahtuma, jonka aikana oppilas syventyy Agilen periaatteisiin sekä Scrum-menetelmän konsepteihin ja käytäntöihin. Koulutuksessa painotetaan vuorovaikutteisuutta ja yhteistyökykyä, ja siinä käytetään vuorotellen erilaisia koulutuselementtejä kuten luentoja, keskusteluja, harjoituksia, pelejä, simulaatioita ja videoita. Kurssin jälkeen oppilaat voivat suorittaa Certified ScrumMaster -tentin verkossa ja saavat Certified ScrumMaster -todistuksen. Oppilaat saavat kurssista myös 14 Project Management Institute (PMI) Professional Development Units (PDU) -pistettä jotka voidaan käyttää Project Management Professional (PMP) ja PMI-Agile Certified Practitioner (PMI-ACP) sertifikaatteihin. Certified ScrumMaster -kurssi antaa yksityiskohtaisia tietoja Scrumista ja Scrumin rakenteesta. Kurssin aikana oppilaat ymmärtävät miksi ja miten näin yksinkertaisella prosessilla voi olla niin syvä vaikutus organisaatioon. Oppilaat saavat käytännön kokemusta Scrumin eri työkaluista ja käytännöistä kuten tuotteen backlog, sprint backlog, päivittäiset Scrum-kokoukset, sprintin suunnittelukokous sekä burndown-kaavio.

4 Team Foundation Server (TFS)
TFS (Microsoft Visual Team System) tukee ketterää kehitystä. TFS tukee ohjelmiston lähdekoodin hallintaa (Source safe) ja ohjelmiston version hallintaa. (Build-toiminnolla uusi ohjelmistoversio).


Lataa ppt "Ketterä ohjelmistokehitys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google