Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - www.sonetbotnia.net SONet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
Advertisements

Kuntamarkkinat Helsinki
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Österbottens förbund  Pohjanmaan liitto  Regional Council of Ostrobothnia ALUEET JA HYVINVOINTI Hyvinvointialan kehittäminen strategisena.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI SOTE – uudistus, missä mennään – miten ja millä eteenpäin.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
SOSIAALIALAN AMK-VERKOSTON STRATEGIA
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
METLAN ALUEHALLINTOUUDISTUS Kuulemistilaisuus
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Sosiaalialan tehtävärakenne
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Matkalla Meijän maakuntaan
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Esityksen transkriptio:

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn STRATEGIA 2015 Arto Rautajoki Kehitysjohtaja Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIA Lapua

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIA on Pohjanmaan maakuntien alueen sosiaalisen ja hyvinvoinnin kestävän kehittämisen kantava rakenne. Sosiaalisella tarkoitetaan arjen sosiaalista toimintaa ja sen areenoita, joita ylläpidetään yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan vuorovaikutuksessa. Tukee eheän, taloudellisesti kestävän ja vaikuttavan sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuutta. Tukee ylisektoraalista yhteistyötä. Tekee sopimusyhteistyötä, integroi Pohjanmaan maakuntien alueen yhteisiä ja pysyviä kehittämisrakenteita. SONet BOTNIAn VISIO 2015

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn TOIMINTA-AJATUS 1/2 SONet BOTNIA on sosiaalisen ja hyvinvoinnin asiantuntija ja kehittäjä. Tarkoituksena on edistää Pohjanmaan maakuntien alueen asukkaiden sosiaalisia oikeuksia ja hyvän omaehtoisen elämän edellytyksiä sekä tukea palvelujen saatavuutta omalla äidinkielellä. Miten? Toimimalla laajasti ja alueellisesti verkostoituneena asiantuntijakeskuksena ja kumppanina sosiaalialan ammatillisten työntekijöiden ja – ryhmien työn tukena sekä sosiaalialan asiantuntijuuden vahvistajana terveydenhuollon ja muiden toimialojen kehittämistyössä

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn TOIMINTA-AJATUS 2/2 Rohkaisemalla sosiaalialan työntekijöitä toimimaan sosiaalisen asiantuntijoina ja ns. hiljaisen asiantuntija- ja asiakasrajapintatiedon esiin tuojina omissa työyhteisöissään ja alueellisissa rakenteissa Ylläpitämällä dialogista tietotuotantoa Integroimalla tutkimusta, koulutusta ja kehittämistä arkikäytäntöjen uudistumisen tueksi Hyödyntämällä ja edelleen kehittämällä pohjoismaista yhteistyötä sekä omassa toiminnassa että sosiaalialan osaamiskeskusverkostossa Kehittämällä sosiaalialan palvelujärjestelmää ja osaamista

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn ARVOT Avoimuus Asiakaslähtöisyys Luotettavuus Asiantuntijuus Edistyksellisyys Tasa-arvoisuus

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn PAINOPISTEET 1/2 Edistää toiminta-alueensa ihmisten hyvinvointia ja sosiaalisten oikeuksien toteutumista Vahvistaa sosiaalialan ammatillista osaamista ja identiteettiä Muodostaa strategisia yhteyksiä ja kumppanuuksia Edistää käytännön hyvinvointiosaajien, tutkimus-, koulutus- ja kehittämistoimijoiden verkoston muodostumista ja muodostumassa olevien kestävän kehittämisrakenteiden integroitumista sosiaali- ja terveydenhuollon eheäksi kokonaisuudeksi eri Pohjanmaan maakunnissa, ja niiden muodostamassa kokonaisuudessa.

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn PAINOPISTEET 2/2 Kehittää ja systematisoi alueellista tietotuotantoa Vahvistaa hyvinvoinnin kestävän kehittämisen ja tutkimuksen alueellista rakennetta Hyödyntää omassa toiminnassaan sekä osaamiskeskusverkostossa pohjoismaisen yhteistyön erityisasiantuntijuus Rakentaa SONet BOTNIAlle alueen ja sosiaalialan tulevaisuuden tarpeisiin vastaava organisoitumismuoto, hallintomalli ja ohjausjärjestelmä

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn KRIITTISET TEKIJÄT Alueen tuntemus ja alue-, kunta- ja kansalaislähtöisyys, pohjoismaisuus Sosiaalialan asiantuntijatiedon hallinta ja asiantuntijatiedolla vaikuttaminen Vahva talous ja toiminnan rahoituksen varmistus Yhteinen tahtotila, motivoitunut henkilöstö ja sitoutuminen Kestävän kehittämisen rakenne ja toimintatapa Nykyistä eheämpi SONet BOTNIAn organisaatio, toiminnallisen kokonaisuuden johtaminen ja ohjausjärjestelmä Toimivat verkostot ja näytöt verkostomaisen toimintatavan onnistumisesta Toimiva yhteys terveydenhuoltoon ja muihin toimialoihin

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet BOTNIAn ISKULAUSE SONet BOTNIA NETWORKS – ketterä moniosaaja

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - Kehitysjohtaja Arto Rautajoki gsm: / Pohjoismaisen yhteistyön erityistehtävä Kehittämiskonsultti Marjo Hannu-Jama gsm: / Etelä-Pohjanmaa, kehittämissuunnittelija Anne Saarijärvi gsm: / Keski-Pohjanmaa, kehittämissuunnittelija Pirjo Knif gsm: / Pohjanmaa, kehittämissuunnittelija Tuula Mulju gsm: / Projektisihteeri Pirjo Hautojärvi gsm.: / SONet BOTNIAn YHTEYSTIEDOT