“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari 16.12.2010 Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen
“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
NOPS – hanke Terveyden edistämisen osaamisen kehittyminen NOPS -hankkeessa Essi Koskinen, Mira Mantila ja Veera Lehtonen SHB08SN
Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen NOPS – hankkeen alueseminaari NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa.
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
PRIIMA -kehittämispäivä
Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitos
Pirkko Rimpilä-Vanninen, projektipäällikkö/Laurea
Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
NOPS – hanke Hyria Karankatu 3-5 NOPS -seminaari
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Well Life Center -Hyvinvointiosaamisen kehittämiskeskus- Laurean Pohjois-Tapiolan kampus Metsänpojankuja 3, Espoo.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS – hankkeen seminaari Nuorten työ- ja toimintakyvyn edistämisen nykytilaselvitys.
Pirkko Rimpilä-Vanninen
Yrittäjätalon imago 1. Imagon suunnittelua ­1.6. aloituspalaveri ­20.6. taustamateriaali opiskelijoille, aikataulutus ­Elo-syyskuu: taustamateriaalin.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Uusi Väylä Ammattiin.
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
OPETTAJAN TYÖELÄMÄJAKSO
Teemaryhmä 1: Profiilin ja tunnettuuden kehittäminen Toimintasuunnitelma Aloitusseminaari Marja Kopeli Katja Komonen.
Tämän esityksen pohdittavana teemana on yleisen kehittämisen näkökulmasta koulun toimintakulttuuri Lähtökohtaisesti jokaisessa kouluyhteisössä tarvitaan.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut – Kainuun ammattiopisto
LbD –pedagoginen toimintamalli verkottajana NOPS –seminaari Seija Paasovaara.
KAMU-verkostoseminaari Mai Salmenkangas VAPAAEHTOISTOIMINNASTA OPPIMISEN MALLI METROPOLIASSA.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
KOMPETENSSIANALYYSI KPAMK:SSA Case liiketalous, Kokkola
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
Aluepalvelut Laureassa
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
NOPS –hanke 2010 Pirkko Rimpilä-Vanninen, projektipäällikkö Laurea 2010.
AHOT Terveys-ja hoitoalan klusterissa
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Miten koulutuksen järjestäjä varmistaa oppisopimuskoulutuksen edellytykset? OPPISOPIMUKSEN SYYSSEMINAARI Hannu Salminen Johtaja, opetusneuvos.
Ajankohtaista – seutusivistys
OPO-hanke Hankeseminaari
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Tutkiva & kehittävä yhteistoiminnallinen oppiminen 1. 6
Study Group -opintopiiri yhteistoiminnallisen oppimisen tukena (A080011) Tiina Laajala.
OPPIVA OPS –prosessi Turun perusopetuksessa 2014 – 2015 OPPIVA OPS /VÄNNI Palvelun tuottajat: PRO koulutus ja konsultointi sekä Rondo Training.
Koulutusmateriaalit Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Te3 TERVEYS JA TUTKIMUS-KURSSI
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Opiskeluhuollon palvelut
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Esityksen transkriptio:

“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa , Laurea

NOPS hankkeen tulevaisuus vuonna 2011 NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa , Laurea

Toiminta NOPS – ja TE -tiimeissä vuonna 2011 Toimintamalli hyödynnettävään muotoon Toimintamallin kokonaisuus Laurean, Hyrian ja Keudan välille Opetussuunnitelma malleja TE –menetelmien soveltuvuus ja vaikuttavuus Terveys- ja työterveyskäyttäyty misen muutoksen tuen malli Hankkeen toiminnan arvioiminen Tutkimustyö Hankkeen toimintaprosessi NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa , Laurea Näkyväksi tekeminen Kuvio 1. Vuoden 2011 NOPS toiminta TE – ja NOPS tiimeissä

Toiminta ammattiopiston opiskelijoiden ja opettajien kanssa Terveystapahtumat auloissa Välituntitoimintaa Tiistaitoimintaa TANO –toimintaa Terveyskeskustelut ja –suunnitelmat Tsemppitoimintaa NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa , Laurea

Toiminta Laurean opiskelijoiden ja opettajien kanssa ? Opiskelijat vastaavat ohjaavien opettajiensa kanssa TANO –toiminnasta, AULA – toiminnoista, tiistaitoiminnoista ja osin terveyskeskusteluista ja Tsemppitoiminnoista Opiskelijat tekevät opinnäytetöitään ohjaavien opettajiensa kanssa (15 op/yksi työ, 1 op=27h) NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa , Laurea

Muistetaan Hyvä terveyden edistämisen käytänne ei voi olla täysin valmis lopputuote vaan kyse on aina oppimisesta, kehittymisen ja kehittämisen prosessista ja toiminnasta, joka jatkuu vielä projektin päätyttyäkin (Tuominen ym.2005) NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa , Laurea

Jouluiloa kaikille ! Joulu tuo tullessaan ison ilon, ja ehkäpä myös muutaman lisäkilon. Mutta ei huolta nyt asiasta tästä, vaan nautitaan elämästä! NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa , Laurea