Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Venäläistä kekseliäisyyttä ja tyyliä
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Tietotekniikka on hyvä renki, mutta huono isäntä.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Teollistuminen Millainen on teollistunut talous?
A-kilta A-klinikan asiakkaat ja työntekijät päättivät vuonna 1964 perustaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä ja ystäviensä muodostaman vapaaehtoisuuteen.
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Rauhanmerkki.
Suomalainen mount everestillä
Kimble- game Intensiivikurssi.
PILKKU.
Ääni!.
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin.
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
1. syyskuuta Tietojen päivä ensimmäinen koulupäivä
 Liikenne on A) henkilöiden B) tavaroiden C) energian D) tiedon kuljettamista.  280&bih=896&gbv=2&tbm=isch&tbnid=OS0Z0UmBWs.
MAILAAMAAN!. Sähköpostiviestin ominaisuudet Perille nopeasti Vastaaminen helppoa Ei tarvitse olla yhtä aikaa viestimässä Ongelmana lyhyt harkinta-aika.
Metallien historiaa.
 Liikenne on A) henkilöiden B) tavaroiden C) energian D) tiedon kuljettamista.
Nord Stream – kaasuputkihankkeen aiheuttamat ympäristöriskit ja Itämeren alueen valtioiden suhtautuminen niihin.
Kylmän sodan kriisejä.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Maailmankaikkeuden rakenne
Lentokone on juuri putoamassa. Koneessa on 5 matkustajaa mutta vain 4 laskuvarjoa.
Modernismin tulo Suomeen
Puukonsaaren Historia Puukonsaaren Historia. Ensimmäiset asukkaat Ensimmäinen asukas oli v Niilo Matinpoika Puukko Asui sen aikaisessa Soikkala.
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Föri Turun Kiinteistöliikelaitos Aurajoen jokilautta Föri liikennöi välillä Läntinen Rantakatu - Itäinen Rantakatu Åbo - Turku.
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
12. Ilmakehä, Maan suojamuuri
Öljyn kuljetus Itämerellä ja siihen liittyvät riskit
MEDIAKULTTUURIN NOUSU
Kultakuume Mikko ja Vili.
Toinen maailmansota syttyy
Länsiharjun koulu 4a.
Tulevaisuuden koulu -kysely
Nuorisokulttuuri 1950-luvulta nykyhetkeen.
Salibandy.
Modernin kulttuurin synty
Liikkumistutkimuksen 2012 keskeiset tulokset
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Kartografian historia
Keisari kannustaa uudistuksiin
Vanhat esineet kertovat menneestä
Televisiot.
Viikonpäivät ja kuukaudet
Avaruus kilpa Rakettien ensimmäiset lennot alkoi muinaisessa kiinassa kun mandariinin päälle pistettiin rakettimotorisoitu penkki, raketit olivat varmaan.
VOIKO JUMALAN OLEMASSAOLOA TODISTAA
V TEOLLISEN YHTEISKUNNAN SYNTY
Matkailu Matkailija on ihminen joka käy tilapäisesti oman paikkakuntansa ulkopuolella Matkailulla pitkät perinteet (jo antiikin aikana), alkoi yleistyä.
2. Irti vanhasta – 1860-luvun murros
Lentoliikenne luvulla
Historia2 Eurooppalainen ihminen
Pöytätennis.
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Säädökset, määräykset, ohjeet ja käytännöt Kulttuuri
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
Esityksen transkriptio:

Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös huomattavan kulkunopeuden, joka voidaan saavuttaa erilaisilla polttomoottoriteknologioilla. Nykyään lentokoneen työntövoiman synnyttävät sen siipiin kiinnitetyt suihkumoottorit. Lentokoneet mahdollistavat lentoliikenteen, ihmisten ja rahdin kuljetuksen. Sodankäynti on kehittänyt lentokoneita, koska lentokoneiden ensimmäiset käyttökohteet olivat ensimmäisessä maailmansodassa ja edelleen toisessa maailmansodassa. Ilmalaivoja käytettiin vielä silloin. Lentokoneiden käyttö henkilö- ja tavaraliikenteessä alkoi vasta toisen maailmansodan aikana ja sen suosio kasvoi vasta rauhan aikana toisen maailmansodan jälkeen. Lentokone mullisti yhteiskuntaa, koska se lyhensi matka-aikoja huomattavasti. Lentokoneet olivat huomattavasti nopeampia kuin ilmalaivat ja valtamerilaivoilta merien ylittäminen kesti useita vuorokausia. Nykyään jotkut junat ovat nopeampia kuin matkustajakoneet lyhyillä matkoilla.

1950-luvun lentokoneet Vuonna 1952 tuli ensimmäinen kaupallinen suihkukone, De Havilland Comet, joka kärsi muutamista selittämättömistä onnettomuuksista. Tutkijalautakunnan mukaan onnettomuudet johtuivat uudesta suunnittelutaustasta, jossa olisi pitänyt ottaa huomioon metallin väsyminen matkustajien vuoksi paineistetun rungon nousun ja laskeutumisen metallin väsymisen seurauksena. Seuraavina vuosikymmeninä ilmailu kehittyi uudelle tasolle.

Nykyajan lentokoneet Lentokoneet voivat nykyään lentää ääntä nopeammin. Niitä koneita on esim. Blackbird. Sitä ja muita ääntä nopeammin lentäviä koneita käytetään vakoilussa. Myös matkustaja- ja rahtikoneet ovat kehittyneet. Nykyään ne voivat lentää pitkiä matkoja pysähtymättä. Niihin mahtuu myös enemmän rahtia sekä ihmisiä.

Tulevaisuuden lentokoneet Tulevaisuuden lentokoneista ei voi kuin arvailla millaisia niistä tulee. Niistä voi tulla aluksia joilla lennetään avaruudessa todella nopeasti. Uskotaan että rahdin ja matkustajien kuljetus paranee todella paljon. Myös sodankäynnissä lentokoneet paranevat. On ehkä jonain päivänä mahdollista että lennetään valoa nopeammin. Ehkä vuonna 2113 voidaan lentää avaruudessa ja lomailla kuussa. Voidaan ehkä kuljettaa tuhansia tai satojatuhansia ihmisiä kerralla. Tai tavaraa koko Suomelle yhdellä lennolla. Tai sitten ihmisille keksitään siivet.