Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden."— Esityksen transkriptio:

1 Windowsin Historia

2 Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden käyttöä. Tarkoituksena oli parantaa niiden kilpailukykyä Applen Macintosh-koneita vastaan. Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden käyttöä. Tarkoituksena oli parantaa niiden kilpailukykyä Applen Macintosh-koneita vastaan. Nykyään Windows on maailman käytetyin käyttöjärjestelmä, joskin sen mainetta on tuhrinut monet monopolisyytteet ja epävakaus. Nykyään Windows on maailman käytetyin käyttöjärjestelmä, joskin sen mainetta on tuhrinut monet monopolisyytteet ja epävakaus. Windows 3.0 julkaistiin 1990, ja siitä tuli suunnattoman suosittu. Vähitellen DOS-ohjelmat alkoivat siirtyä graafiseen ympäristöön. Windows 3.0 julkaistiin 1990, ja siitä tuli suunnattoman suosittu. Vähitellen DOS-ohjelmat alkoivat siirtyä graafiseen ympäristöön. Windows 95 oli seuraava askel, se mm. uudisti verkkotoiminnon ja käyttöliittymän. Windows 95 oli seuraava askel, se mm. uudisti verkkotoiminnon ja käyttöliittymän. Windows-käyttöjärjestelmäpakettiin kytkettyjä ohjelmia ovat mm. Internet Explorer ja Windows Media Player Windows-käyttöjärjestelmäpakettiin kytkettyjä ohjelmia ovat mm. Internet Explorer ja Windows Media Player

3 Windows 1/2/3 Windows 1 Windows 1 Microsoft Windows 1.0 ilmestyi vuonna 1985 Microsoft Windows 1.0 ilmestyi vuonna 19851985 Windows 1 oli ensimmäinen Windows-versio ja myös ensimmäinen Apple Macintosh-tyylinen käyttöliittymä PC- koneille. Windows 1 oli ensimmäinen Windows-versio ja myös ensimmäinen Apple Macintosh-tyylinen käyttöliittymä PC- koneille.Apple Windows 2 Windows 2 Microsoft julkaisi Windows 2.0:n vuonna 1897. Microsoft julkaisi Windows 2.0:n vuonna 1897. VGA-grafiikkastandardin tuki tuli Windows 2.0:n mukana. VGA-grafiikkastandardin tuki tuli Windows 2.0:n mukana. VGA Käyttäjät pystyivät myös asettelemaan ikkunoita päällekkäin. Käyttäjät pystyivät myös asettelemaan ikkunoita päällekkäin. Windows 2.0 oli myös ensimmäinen Windows, johon oli tehty Microsoft Word ja Microsoft Excel. Windows 2.0 oli myös ensimmäinen Windows, johon oli tehty Microsoft Word ja Microsoft Excel.

4 Windows 3.x Windows 3.0 Windows 3.0 Windows 3.0 julkaistiin 22. Toukokuuta 1990. Windows 3.0 julkaistiin 22. Toukokuuta 1990. Versio 3.0 oli ensimmäinen laajan suosion saavuttanut Windows-versio Versio 3.0 oli ensimmäinen laajan suosion saavuttanut Windows-versio Windows 3.1 Windows 3.1 Windows 3.1 julkaistiin 18. maaliskuuta 1992. Windows 3.1 julkaistiin 18. maaliskuuta 1992. 3.1:n tärkein uudistus oli Truetype- fonttijärjestelmä. 3.1:n tärkein uudistus oli Truetype- fonttijärjestelmä. 3.1 sisälsi äänikorttituen. 3.1 sisälsi äänikorttituen. 3.1 sisälsi Windows-logon sekä Miinaharavan 3.1 sisälsi Windows-logon sekä Miinaharavan

5 Windows 95 Windows 95 julkaistiin 24. Elokuuta 1995. Windows 95 julkaistiin 24. Elokuuta 1995. Windows 95 oli ensimmäinen DOS-pohjainen Windows-versio, jota Microsoft markkinoi itsenäisenä käyttöjärjestelmänään. Windows 95 oli ensimmäinen DOS-pohjainen Windows-versio, jota Microsoft markkinoi itsenäisenä käyttöjärjestelmänään.DOS Windows 95 oli lähinnä markkinointitekninen muutos, jossa MS- DOSia ja Windowsia alettiin myydä yhtenä kokonaisuutena. Windows 95 oli lähinnä markkinointitekninen muutos, jossa MS- DOSia ja Windowsia alettiin myydä yhtenä kokonaisuutena.MS- DOSiaMS- DOSia Windows 95:n käyttöliittymä oli täysin uudistettu ja se oliensimmäinen Windows-versio, jossa käytettiin käynnistä- valikkoa. Windows 95:n käyttöliittymä oli täysin uudistettu ja se oliensimmäinen Windows-versio, jossa käytettiin käynnistä- valikkoa.käyttöliittymä Windows 95:n myöhemmät versiot tukivat USB-hiiriä ja - näppäimistöjä. Tätä versiota ei kuitenkaan saanut ostaa, vaan sitä toimitettiin vain laitevalmistajille, eikä ominaisuutta toimitettu päivityksenä. Windows 95:n myöhemmät versiot tukivat USB-hiiriä ja - näppäimistöjä. Tätä versiota ei kuitenkaan saanut ostaa, vaan sitä toimitettiin vain laitevalmistajille, eikä ominaisuutta toimitettu päivityksenä.USB

6 Windows 98 Windows 98 julkaistiin 25. kesäkuuta 1998. Windows 98 julkaistiin 25. kesäkuuta 1998. Windows 98 toi mukanaan APG- ja USB tuet. Windows 98 toi mukanaan APG- ja USB tuet. Muita ominaisuuksia ovat usean näytön tuki ja sisäänrakennettu Internet Explorer 4.0. Muita ominaisuuksia ovat usean näytön tuki ja sisäänrakennettu Internet Explorer 4.0. Windows 98 on huomattavasti laajempi kuin edeltäjänsä Windows 95. Windows 98 on huomattavasti laajempi kuin edeltäjänsä Windows 95.Windows 95Windows 95 Laitteistovaatimus oli 66 MHz tai nopeampi suoritin ja 16 MB RAM muistia. Laitteistovaatimus oli 66 MHz tai nopeampi suoritin ja 16 MB RAM muistia. Windows 98:n eniten mainostettu uutuus oli PnP (Plug and Play), jonka tarkoituksena oli tehdä oheislaitteiden ja laajennuskorttien liittäminen helpoksi. Windows 98:n eniten mainostettu uutuus oli PnP (Plug and Play), jonka tarkoituksena oli tehdä oheislaitteiden ja laajennuskorttien liittäminen helpoksi.PnP

7 Windows Me Windows Me julkaistiin 14. syyskuuta 2000 Windows Me julkaistiin 14. syyskuuta 2000 Windows me koostui lähinnä suhteellisen pienistä päivityksistä, kuten Internet Explorer 5.5. Windows me koostui lähinnä suhteellisen pienistä päivityksistä, kuten Internet Explorer 5.5.Internet ExplorerInternet Explorer Käyttöjärjestelmän mukana tuli myös Windows Media Player 7, jonka oli tarkoitus kilpailla silloista hallitsevaa mediasoitinta, RealNetworksin Real Playeria, vastaan. Käyttöjärjestelmän mukana tuli myös Windows Media Player 7, jonka oli tarkoitus kilpailla silloista hallitsevaa mediasoitinta, RealNetworksin Real Playeria, vastaan. RealNetworksinReal Playeria RealNetworksinReal Playeria Sekä IE 5.5 että Media Player 7 olivat vapaasti ladattavissa Internetistä myös aikaisemmille Windowsin versioille. Sekä IE 5.5 että Media Player 7 olivat vapaasti ladattavissa Internetistä myös aikaisemmille Windowsin versioille. Internetistä Windows Me sisälsi järjestelmänpalautus-toiminnon, jonka oli tarkoitettu helpottamaan vianselvitystä ja ratkaisemaan ongelmia. Windows Me sisälsi järjestelmänpalautus-toiminnon, jonka oli tarkoitettu helpottamaan vianselvitystä ja ratkaisemaan ongelmia. Windows ME kohtasi kritiikkiä. Jotkin kutsuivat sitä huonoimmaksi Windowsiksi sitten version 3.0. ME oli varsin epävakaa, joka ruokki Internetissä olevaa Windows- ja Microsoft huumoria. Windows ME kohtasi kritiikkiä. Jotkin kutsuivat sitä huonoimmaksi Windowsiksi sitten version 3.0. ME oli varsin epävakaa, joka ruokki Internetissä olevaa Windows- ja Microsoft huumoria.

8 Windows 2000 Microsoft julkisti Windows 2000:n 17. helmikuuta 2000. Microsoft julkisti Windows 2000:n 17. helmikuuta 2000. Microsoft 17. helmikuuta2000 Microsoft 17. helmikuuta2000 Windows 2000 on huomattavasti vakaampi kuin aikaisemmat versiot. Windows 2000 on huomattavasti vakaampi kuin aikaisemmat versiot. Microsoft on julkaissut Windows 2000-käyttöjärjestelmään neljä päivityspakettia, joista uusin on vuonna 2003 julkaistu Service Pack 4. Microsoft on julkaissut Windows 2000-käyttöjärjestelmään neljä päivityspakettia, joista uusin on vuonna 2003 julkaistu Service Pack 4.


Lataa ppt "Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google