Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomalainen mount everestillä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomalainen mount everestillä"— Esityksen transkriptio:

1 Suomalainen mount everestillä
Vuorikiipeilijä Carina Räihän kerrotaan saavuttaneen aamuyöllä Mount Everest -vuoren huipun ensimmäisenä suomalaisena naisena. Kaksi viikkoa sitten ensimmäinen suomalaisnainen Johanna Nousiainen hiihti yli Grönlannin jäätikön. 43-vuotiaan Räihän matka maailman korkeimmalle vuorenhuipulle alkoi viime kuussa. Espoolaisnainen jätti työelämän noin puolitoista vuotta sitten valmistautuakseen valloitukseen. Tiettävästi Mount Everestin huipulle on kiivennyt alle kymmenen suomalaista. Viime vuonna huipulla voi sanoa olleen suomalaisista melkein ruuhkaa, kun ensimmäinen täysin suomalainen retkikunta kiipesi metrin piikkipaikalle. - Tunne on sanoinkuvaamattoman upea, Carina Räihä viestitti huipulta satelliittipuhelimella yhteyshenkilölleen. - Jokainen meistä haluaa toteuttaa unelmiansa ja nyt olen toteuttanut yhden omistani. Käsitän tämän kaiken varmasti paremmin vasta vähän ajan kuluttua. Vajaat kaksi viikkoa sitten toteutui toisen naisretkeilijän unelma, kun virolahtelainen Johanna Nousiainen ylitti Grönlannin jäätikön. Ensimmäisen suomalaisnaisen retkikunta hiihti matkan 21 päivässä. Neljän hengen ryhmä palasi Suomeen lauantaina

2 8mR mittaluku Kasit rakennetaan alun perin 1907 sovitun, sittemmin kaksi kertaa muutetun, kansainvälisen R-mittasäännön mukaan. 8m on tulos mittasäännön kaavasta. R tarkoittaa, että vene on alun perin luokiteltu ja rekisteröity Lloydsin vaatimusten mukaan. Mittasääntö on: jossa L on veneen tehollista pituutta kuvaava luku, F vapaalaidan tehollinen korkeus, d rungon muototekijä ja S purjepinta-ala. Saman mittasäännön veneitä ovat kaseja suuremmat 12mR- ja 10mR-luokkien veneet, sekä pienemmät 6mR-veneet. 5m- ja 5.5m-veneet muistuttavat R-säännön metriveneitä, mutta eivät ole saman säännön mukaan rakennettuja. 8mR-, 6mR- ja 5.5mR-veneet ovat aikoinaan kaikki olleet olympialuokkia.

3 Suomen 3 suurinta järveä
Sija Nimi Korkeus mpy. (m) Pinta-ala (km²) Saimaa 75, ,05 Päijänne 78, ,63 3 Inari 118, ,28

4 Asuntolainat ja pikavippi
Uusien asuntolainojen keskikorko 2,40 prosenttia maaliskuussa Pikavipit

5 unssi 1 unssi (ounce) = 28,35 g Peruskolikossa on 1 unssi kultaa, pienemmissä 1/2, 1/4 ja 1/10 unssia. Mitä pienempi kolikko, sitä korkeampi hinta kultagrammaa kohden asiakkaan ostaessa, mutta ei myydessä. Unssin kolikkoon painettu nimellisarvo on 100 euroa, pienempien nimellisarvot vastaavasti 50, 25 ja 10 euroa. Ne ovat siis kaikki myös käypää rahaa, joten esim. 1 unssin kolikon arvo on kullan hintakehityksestä riippumatta aina vähintään 100 euroa.

6 Porot ja lapin asukkaat
Suomessa on poroja noin Lapin väkiluku: 183 775


Lataa ppt "Suomalainen mount everestillä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google