- mahdollisuus kehittämiseen -

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
P.O. BOX 4600, University of Oulu • tel. (08) , fax (08) • Sosiaali- ja terveysalan uudet mahdollisuudet.
Advertisements

SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
-kansainvälistä liiketoimintaa turvallisuusratkaisuista
KALASTUSMATKAILUN KEHITTÄMINEN POHJANMAALLA KVARKEN FISHING.
Tietotaitotalkoot tutkimuksen tilanne 3/2011. Tutkimukseen koottu aineisto  Ohjausryhmän haastattelut  15 avaininformanttihaastattelua  5 talkoon osallistujahaastattelut.
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Luova Tila Häme Projektisuunnitelma –
Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013 Visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
YMPÄRISTÖLIIKETOIMINTA JA
Koulutuskeskus Salpaus Hyvä Yritys /Georges Segura - Outi Salmela Tervetuloa! Hyvä Yritys (ammatillinen oppimisympäristöjen kehittämishanke)
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Tulikivi tulevaisuudessa. Tuottaa koteihin lämpöä ja viihtyisyyttä korkealaatuisilla, sisustukseen sopivilla merkkituotteilla. Liiketoiminta-alueetLiikeidea.
LUOVUUS, OSAAMINEN, VERKOSTOT, RAHA Seudulliseen yhteistyöhön! -opetustoimen seutuseminaari Rehtori Yrjö Sotamaa, Taik
Tekes julkisen sektorin innovatiivisten palveluiden kehittämisen rahoittajana Ilona Lundström
EU-rahoitusta haettavana- informaatiotilaisuus Carelicum Kalevi Pölönen/Kari Korhonen.
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
/ 1 / © Finpro ry Jäsenenä tiedät ensimmäisenä, osallistut ja verkostoidut
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Millaisia verkostoja syntyy? Leena Vainio, AKTIIVI Plus Tuumasta toimeen seminaari Kuva © Neal SingletonNeal Singleton.
Oppimisratkaisut-ohjelma
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Tekesin strategia 2015.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Innovations in Business, Communication and Technology (InBCT) -hanke 2002 – 2004 Lähtökohtia  ydinosaamisen vahvistaminen  strategisen perustutkimuksen.
DM Arktiset meret Etsii uudistajia ja verkottajia.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Ops seminaari Askola.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
TOPSU ARVIOINTI JA KITEYTYKSET
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Suomidigi.fi.
LUT-yliopisto ja Hyteairo
Esityksen transkriptio:

- mahdollisuus kehittämiseen - Tila Tila-ohjelma 2008-2012 - mahdollisuus kehittämiseen - DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Tila - mahdollisuus kehittämiseen ? Ohjelmassa kehitetään….. osaamista ja menetelmiä sekä ….. …. elinkeinoelämän hyödynnettäväksi. ? Malli Ohjelman kesto: 2008-2012 Ohjelman laajuus: noin ? miljoonaa euroa, josta Tekesin osuus noin ? miljoonaa euroa Lisätietoja: www.tekes.fi/tila Malli DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Tekesin toiminta-ajatus Tekes – teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes edistää teollisuuden ja palvelujen kehittymistä teknologian ja innovaatioiden keinoin. Tämä uudistaa elinkeinoja, kasvattaa jalostusarvoa, tuottavuutta ja työelämän laatua, lisää vientiä sekä luo työllisyyttä ja hyvinvointia. DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes 3

Tilan määritelmä Tila on yhdistelmä fyysisiä, virtuaalisia ja sosiaalisia ominaisuuksia Hybriditila, lähtökohtana tilan käyttäjä Ohjelma käsittelee arjen tiloja Työn uusiutumista Asumista Oppimisympäristöjä Kulutusympäristöjä kauppa, vapaa-aika DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Ulottuvuudet ja ohjelman kohdistuminen Liikkuvuus – ICT mahdollistajana Virtuaaliset tilat Virtuaalimaailmat Koti, työpaikka, kauppa, koulu, sairaala… Arjen tilat ja paikat Sosiaalinen tila Ihmisen toimintaan liittyvä Virtuaalinen tila Teknologian mahdollistama Fyysinen tila ”Seinät ja katto” Alue Ohjelman kohdistuminen Elämän ympäristöt Sosiaaliset tilanteet Organisaatiorakenteet DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Tavoite Tila-ohjelman tavoitteena on nostaa tiloihin liittyvä osaaminen tärkeäksi osaksi yritysten strategista ajattelua, työskentelyä ja resursointia esim. tietotyön uudistuminen Tavoitteena on suomalaisten yritysten ja julkisten toimijoiden tilojen kehittäminen kilpailukykyisemmiksi tilan olosuhteet vaikuttavat tuottavuuteen ja laatuun sekä yrityksen asiakaskeskeisyyteen ja imagoon Ohjelman tavoite on myös monitieteisen osaamisen luonti Suomeen palveluiden, tilojen ja tietoteknisten mahdollisuuksien integrointi Ohjelmalla luodaan houkutteleva, toimiva, luova ja kilpailukykyinen ympäristö DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Visio ja missio Visio Missio Suomi tekee kansainvälisen läpimurron käyttäjäkeskeisillä tilaratkaisuilla, joita kehittävät kansainvälisesti verkottuneet edelläkävijäyritykset ja huippuosaajat. Missio Ohjelma tarjoaa ennakkoluulottoman ja uutta luovan toimintaympäristön ihmisten ja elinkeinoelämän käyttäjätarpeista johdettujen tilaratkaisujen, palvelujen ja liiketoiminnan kehittämiselle. Vision selitys suomalaiset tiloja ja niihin liittyviä käyttäjälähtöisiä tuotteita, teknologioita ja palveluja tuottavat yritykset yhdessä tutkimuksen kanssa muodostavat innovatiivisen poikkitoimialaisen ja monitieteisen klusterin, jonka tuotteet, teknologiat ja palvelut ovat kansainvälisesti houkuttelevia ja tunnustettuja. Ohjelma edistää käyttäjälähtöisiin toimintaympäristöihin liittyen myös Suomen houkuttelevuutta uusien ja uudistuvien työpaikkojen sijoittautumispaikkana. DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Tilan globaalit markkinaikkunat On the move – miten tilat tukevat urbaanien liikkujien tarpeita? tietotyö, vapaa-aika globaali toimintaympäristö WOW- experience factor is needed in spaces – vaikuttava tila kilpailutekijänä imago, vetovoima, brändi Multi-usage – tilojen monikäyttöisyys koulu illalla yhteisön käytössä CO: collaboration, co-creation, co-production – yhdessä tekeminen (kuluttajan, käyttäjän, yhteistyökumppanin osallistuminen…) internet mahdollistaja kuluttaja osallistuu oman kodin suunnitteluun Motivating and enabling – tilat motivoivat ja mahdollistavat tiedon jakaminen, viihtyvyys, hyvinvointi Vision selitys suomalaiset tiloja ja niihin liittyviä käyttäjälähtöisiä tuotteita, teknologioita ja palveluja tuottavat yritykset yhdessä tutkimuksen kanssa muodostavat innovatiivisen poikkitoimialaisen ja monitieteisen klusterin, jonka tuotteet, teknologiat ja palvelut ovat kansainvälisesti houkuttelevia ja tunnustettuja. Ohjelma edistää käyttäjälähtöisiin toimintaympäristöihin liittyen myös Suomen houkuttelevuutta uusien ja uudistuvien työpaikkojen sijoittautumispaikkana. DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Painopistealueet Sosiaalinen tila Fyysinen tila Virtuaalinen tila Verkostojen rakentaminen Uusien asiakastarpeiden tunnistaminen Uudet liiketoimintakonseptit, palvelut Tuotteiden ja teknologioiden soveltaminen DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Ohjelman tilanne Malli Joulukuu 2008 92 yritysprojekteja käynnistetty Kokonaisrahoitus 63,8 miljoonaa euroa, josta Tekesin rahoituksen osuus 29,3 miljoonaa euroa 35 tutkimusprojektia käynnistetty Kokonaisrahoitus 28,6 miljoonaa euroa, josta Tekesin rahoituksen osuus 20,7 miljoonaa euroa Malli DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes

Yhteystiedot Ohjelmapäällikkö: Sampsa Nissinen, Tekes Puh. +358 10 60 55687. Sampsa.Nissinen(at)tekes.fi Ohjelmakordinaattori: Maarit Vuorela, Neteffect Puh. +358 400 702 339. Maarit.Vuorela(at)neteffect.fi Lisätietoja: www.tekes.fi/tila DM 451689 01-2009 Copyright © Tekes