Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuAnita Hakala Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu 13.1.2009 DM 448153 12-2008 Copyright © Tekes
2
www.tekes.fi/elintarviketeollisuus DM 410422 2008 Copyright © Tekes
3
www.tekes.fi/elintarviketeollisuus Tekesin KOKO rahoitus mEur 01-06/2008 maakunnittain DM 410422 2008 Copyright © Tekes
4
Tekesin kehittämistyökalut = www.tekes.fi/elintarviketeollisuus PROJEKTIRAHOITUS Yrityksille, tutkimuslaitoksille (ja nuorille innovatiivisille yrityksille) Avustus, laina tai niiden yhdistelmä, rahoitustaso riippuu projektin luonteestarahoitustaso Projektien kesto tyypillisesti muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen, koko 10.000 eurosta ylöspäin Rahoituspäätökset tehdään Helsingissä ASIANTUNTEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN Tekesin henkilöidenkin mutta ennenkaikkea verkostojen Mahdollistuu ennenkaikkea OHJELMISSA ja TEEMOISSA: ajankohtaista tietoa ja verkottumismahdollisuuksia tarjoavat seminaarit ja workshopit vertailutietoa ja kontakteja tarjoavat tutustumismatkat ulkomaille liiketoimintaosaamisen kehittämistä vauhdittavat koulutusohjelmat projektien tulosten julkistamista helpottavat kanavat, kuten ohjelman www-sivut ja Tekesin julkaisut. DM 410422 2008 Copyright © Tekes
5
Sapuska – Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista Ohjelman kesto: 2008-2012 Ohjelman laajuus: 35 miljoonaa euroa Lisätietoja: www.Tekes.fi/Sapuskawww.Tekes.fi/Sapuska
6
Ohjelman lähtökohta Elintarvikeala on Suomelle tärkeä Neljänneksi suurin teollisuudenala Pk-yritysvaltainen; 68% toimipaikoista työllistää alle 5 henkilöä Toimipaikat ovat jakautuneet tasaisesti koko maahan Elintarvikeketju työllistää Suomessa noin 300 000 henkilöä eli 12 % työllisestä työvoimasta
7
Ohjelman näkökulmia Tarpeet elinkeinoelämältä Vahvistetaan yritysten ja Suomen kilpailukykyä Kehityksen kohteita Elintarvikeala kotimarkkinavaltaista – alan kokonaiskasvua saavutettavissa vain kansainvälistymällä Alan alhainen tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnan taso suhteessa liikevaihtoon - saatava nousuun kilpailukyvyn edistämiseksi Verkottuminen, verkottuminen ja verkottuminen – elintarvikealan sisällä, arvoketjussa ja sidosryhmissä ”Oma maa mansikka muu maa… mahdollisuus”
8
Tavoitteet Elintarvikealan pk-yrityksille kotimarkkinoilta kansainvälisille markkinoille uudistuminen hyödyntäen verkostoja ja innovaatioita oman t&k&i-asteen kohottaminen alaa aidosti hyödyttävän t&k&i-verkostomallin luominen alan kansainvälisen liiketoiminnan ja tuottavuuden kasvaminen keskinäisen ja sidosryhmien välisen verkostoitumisen lisääntyminen kansallisesti ja kansainvälisesti Suuryrityksille ja julkisille toimijoille yhteistyön lisääntyminen sekä suuryritysten ja pk-yritysten välillä että elintarvikealan ja muiden toimialojen välillä osaamisen siirtäminen pk-yritysten tarpeisiin uusien liiketoimintamallien ja rakenteiden kehittäminen pk- yritysten tarpeisiin
9
Painopisteet Elintarvikealan pk-yritysten kansainvälisen verkottumisen edistäminen ja siihen perustuvan liiketoiminnan kehittäminen. Elintarvikealan pk-yritysten tuotteiden, tuotantomenetelmien ja palveluiden kehittäminen ja kehitettävien konseptien kaupallistamisen edistäminen kansainvälisille markkinoille. Kansainvälisten trendien ja muutosten ennakoinnin hyödyntäminen pk-elintarvikealan yritysten t&k&i- toiminnassa.
10
Ohjelman tilanne Ohjelma käynnistyi marraskuussa 2008 Ohjelmassa on tehty jo useita yritysprojektipäätöksiä Ohjelma on aidosti yritysvetoinen; vuoden 2009 lopussa käynnissä olevien yrityshankkeiden sisältöpainotukset vaikuttavat suoraan kevättalven 2010 tutkimushaun teemoihin Ohjelman virallinen avausseminaari on 28.1.2009 Helsingissä Yritykset voivat hakea ohjelmaan jatkuvalla haulla ! Tutkimushankehaku on keväällä 2010 Joulukuu 2008
11
Ohjelmapäällikkö: Kari Venäläinen Puh: 010 60 26655, Kari.Venalainen@Tekes.fi Muut yhteyshenkilöt: www.Tekes.fi/Sapuska --> yhteystiedotwww.Tekes.fi/Sapuska Ohjelmakoordinaattori nimetään kevättalvella 2009 Yhteystiedot Tervetuloa mukaan Sapuskan toimintaan !
Samankaltaiset esitykset
© 2023 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.