KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
Työhönvalmennuksella työelämään
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Kuluttajapoliittinen katsaus
1. Tunnetko oman kotiseutusi kansallispuvun?
NALLE PUH.
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Syöpäpotilaan ravitsemus
Lapselle hyvä päivä tänään
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
LUOMU SUOMESSA. Tehtävä Suomelle: Luomu yksi Suomen maabrändeistä ja menestystekijöistä Valtioneuvosto: Kestävät julkiset hankinnat Euroopan yhteisö:
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Tupakointi ja työelämä
Runo tekstitaidon kokeessa
Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö.
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
TALOUDELLINEN VASTUU.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Kilpailijan starttikurssi
Toimintaohjeet opelle
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
YMPÄRISTÖ. Riittävä ravinto on yksi ihmisen perustarpeista. Suomalaisten kotitalouksien kulutusmenoista 13 prosenttia menee ruokaan, mutta millä perusteilla.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Ruoka ammattina ja harrastuksena
Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä Johdon terveiset
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Elämän alku ja sen muokkaaminen eettisinä haasteina
Ruokatrendit.
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
LASTEN OIKEUDET.
Yritykset ja yhteiskunta
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat?
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Esityksen transkriptio:

KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi

KULUTTAJALLA ON VASTUU • Pienillä teoilla on suuri merkitys: omilla valinnoillasi ja käytökselläsi vaikutat sekä omaan ja lähellä olevien ihmisten elämään, mutta valintasi voivat vaikuttaa myös kaukana elävien ihmisten elämään. • Mikä sinulle on kuluttajana tärkeintä, mihin kiinnität huomiota ostaessasi ruokaa?

• Ruokaostoksilla saatat miettiä esimerkiksi seuraavia asioita: – Missä ja miten ruokasi on tuotettu? – Kuka ruokasi on valmistanut? Millaiset olot on työntekijöillä? – Minkälaisen kuormituksen ruokasi aiheuttaa ympäristölle? – Paljonko ruoka maksaa? – Miten ruoka ja valinnat vaikuttavat terveyteesi? Millainen on syömäsi ruuan ravitsemuksellinen laatu?

ASIAKKAANA VAIKUTAT TYÖNTEKIJÖIDEN HYVINVOINTIIN • Ruoka on meille kaikille tärkeä ja välttämätön asia, joten ruuantuotannossa työskentelevien ammattitaitoa on syytä arvostaa. • Ruokaketjussa työskentelee monenlaisia osaajia erilaisissa ammateissa. He mahdollistavat omalta osaltaan sen, että meille on tarjolla maukasta, laadukasta ja turvallista sekä ravitsevaa ruokaa. • Miettikää, miten voitte vaikuttaa esimerkiksi kaupan työntekijöiden työhyvinvointiin?

KAIKILLA ON OIKEUS RUOKAAN • Ruokaturva tarkoittaa, että – Kaikilla maailman ihmisillä olisi riittävästi ruokaa. – Ruuassa on riittävästi ravintoaineita, jotta ihminen pysyy terveenä ja aktiivisena. – Ruoka on riittävän laadukasta ja turvallista. Kuva: Ruokatieto / Anna Hiltunen

MITEN RUOKA RIITTÄISI KAIKILLE? • Ruokaa on maailmassa riittävästi, mutta se jakautuu hyvin epätasaisesti. Tämän vuoksi maailmassa miljoonat ihmiset näkevät nälkää. • Mitä voitaisiin tehdä? – Kehittyvien maiden maatalouden kehittäminen. – Ruokahävikin pienentäminen kaikkialla. – Kasvisten osuuden lisääminen ruokavaliossa kaikkialla.

GLOBAALI TYÖHYVINVOINTI • Suomessa työhyvinvointiin liittyvistä asioista säädetään lailla, ja sitä noudatetaan yleensä hyvin. • Kaikkialla maailmassa näin ei ole ja työntekijöiden oikeudet eivät ole aina kunnossa. • Ongelmia voivat olla esimerkiksi lapsityövoima, huonot työolot tai olematon korvaus työstä.

PULMA: KOTIMAINEN VAI ULKOMAINEN TOMAATTI • Tutustukaa Ruokavisan oppimateriaaliin ja pohtikaa, mitä etuja ja haittoja on suomalaisen tomaatin viljelyssä, entä ulkomaisen? Kuva: Ruokatieto / Sallaroosa Häme

RUOKATIETO YHDISTYS RY