Palveluverkko ja palvelujen järjestäminen Sivistystoimi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sivistyksen työryhmä / Markku Hyttinen K-U selvityksen ohjausryhmä
Advertisements

KIRJASTOPALVELUT 2010-LUVUN SUOMESSA Lahti Hannu Sulin.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Ajankohtaista kirjastotoimesta Asiakkuus verkossa ja livenä Anneli Ketonen.
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Hyvinvointi Kannus Sosiaali ja terveys Liikunta Kulttuuri
KOULUTUSTAKUU.
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
Toiminnanjohtaja Ville Kuusinen Helsinki
PALVELURAKENNEUUDISTUS PÄIJÄT- HÄMEEN SIVISTYSTOIMISSA Sivistystoimen teemaryhmä
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Yhteinen asiakaspalvelu
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Erityinen tuki Tampereen perusopetuksessa- muuttunut lainsäädäntö muuttuvat tuen rakenteet Leena Salonen
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Myyrmäki Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Matinkylä
VARASTOINTI KIRJASTOPALVELUT TYÖRYHMÄ UusiKunta-
1 Sähköinen tapahtumiin ilmoittautuminen ja maksaminen: Seudullinen tapahtumakalenteri (PAJU) Krista Piippo
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
Uuden kunnan palvelurakenteen toteuttaminen UusiKunta kunnanhallitusten yhteiskokous Pääsihteeri Jaana Simola.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Varhaiskasvatuspalveluiden kehittämissuunnitelma Varhaiskasvatuspalveluiden visio Varhaiskasvatuksesta hyvä alku lapsen kasvulle, kehitykselle.
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Kunta, osallistuva kuntalainen ja osuuskunta Elinvoimaseminaari Kuntatalo Ritva Pihlaja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, kansalaisjärjestöteemaryhmä.
1 Työhyvinvointi ja johtaminen kilpailutekijäksi Työvoimapula 2012 ? Kaikkien kyvyt käyttöön -seminaari Joni Hautojärvi Norilsk Nickel Harjavalta.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
Ajankohtaista – Päivähoitopalvelujen yhteistyö Leena Viitasaari.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset Kaupunginhallitus Kh , AJ
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Ministeriöiden kirjastoista Valtioneuvoston yhteiseen tietotukeen Yksikön päällikkö Outi Örn, VNK
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.
Kirjaston kotipalvelu  Toimitetaan kirjaston aineistoja niille asiakkaille, jotka eivät itse pääse kirjastoon  Palvelu on asiakkaille sama, mutta toteutustapa.
LOHJAN MONITOIMIJATALOT- HANKE. H ANKKEEN TAVOITTEET oppimisympäristöjen kehittäminen johtamiskulttuurin kehittäminen hallintokuntien rajojen ylittäminen.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Varhaiskasvatuksen talousarvio
Vinkkejä sähköiseen viestintään
Miten koulu ympäristönä edistää terveyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Syvälahden monitoimitalo
HYVINVOINTI- JA SIVISTYSPALVELUJEN TOIMIALA Kaupunginvaltuusto
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Opetus- ja kulttuuritoimen käyttökustannukset v. 2016
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
PIRAMK:n kirjasto- ja tietopalvelut
Verohallinnon palveluista yhteispalvelussa Yhteispalveluseminaari Ylitarkastaja Jarmo Salminen, Verohallitus.
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

Palveluverkko ja palvelujen järjestäminen Sivistystoimi Talous- ja hallintojohtaja Pirjo Mutanen

Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v. 2020 Periaatteet Lähipalveluiden kokoaminen saman katon alle Lähipalveluita kootaan saman katon alle, jotta palvelut olisivat mahdollisimman helposti asiakkaiden käytettävissä ja tukipalvelut voidaan järjestää tehokkaasti.   Tilojen monikäyttöisyys Tilojen monipuolista käyttöä kehitetään ja tilasuunnittelussa etsitään synergiaetuja, joilla uusia investointeja voidaan lykätä tai niistä voidaan jopa kokonaan luopua. Ikäluokkien vaihdellessa koulujen tilojen joustava käyttö eri toimintojen välillä tekee tilojen käytöstä tehokasta, eikä olemassa olevan kouluverkon laajamittainen muokkaaminen taloudellisemman yksikkökoon saavuttamiseksi ole perusteltua. Sivistystoimi 24.3.2010

Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v. 2020 Periaatteet Uudet palvelukonseptit Opinmäki-kampus Kampus on monipuolinen oppimisen ja vapaa-ajan keskus, jonne sijoittuu suomen-, ruotsin- ja englanninkielistä varhaiskasvatusta sekä suomen- ja englanninkielistä opetusta, aikuisopetusta, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimintaa, kirjastopalveluja ja asukaspuisto. Saunalahti Saunalahteen tulee uudella konseptilla joustava malli lasten päivähoidon, koulun, kirjaston ja nuorisotoimen yhteistyömalli, jossa tiloja on tarkoitus käyttää joustavasti ja alueen tarpeita mukaillen. Sivistystoimi 24.3.2010

Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v. 2020 Periaatteet Palveluiden sijoittaminen hyvien liikenneyhteyksien varrelle Sivistystoimen tiloista luodaan avoimia kohtaamispaikkoja hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja tiloja tarjotaan kuntalaisten käyttöön. Pienistä, epätarkoituksenmukaisista tiloista luopuminen ja yksikkökoon kasvattaminen Pienistä ja epätarkoituksenmukaisista tiloista luovutaan, tämä koskee esim. pieniä päiväkoteja.   ivistystoimi 24.3.2010

Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v Sivistystoimen palveluverkko ja palvelujen järjestäminen v. 2020 Periaatteet Kumppanuus ja yhteistyö muiden palveluntuottajien kanssa Palveluja täydentävät tai korvaavat ostopalvelut, kolmannen sektorin tuottamat palvelut, joita kunta avustaa sekä täysin yksityisellä rahoituksella tuotetut palvelut. Näiden osuutta palvelujen tuottamiseen pyritään kasvattamaan silloin kun se on tarkoituksenmukaista ja kustannuksiltaan edullista. Seutuyhteistyötä kehitetään siellä missä se on asiakkaan kannalta tarkoituksenmukaista, (mm. päivähoito, erityiskoulut, kirjasto, työväenopisto, liikunta: saaristo, nuoriso: verkkopalvelut).   Sähköisten palvelujen kehittäminen Sähköiset palvelut täydentävät palveluverkkoa ja osa työtekijöiden työstä tapahtuu verkkopalveluissa ja virtuaalimaailmassa. Kuntalaisia opastetaan sähköisten palvelun käyttöön. ivistystoimi 24.3.2010

Sivistystoimen palvelujen rakenne 2020 Supermarket-tasoinen palvelu Supermarket-mallissa haetaan synergiaetuja niin, että asiakas saa samalla asiointikerralla mahdollisimman kattavasti hoidettua asiointi- ja vapaa-ajan aktiviteettien tarpeensa. Palvelut sijoittuvat liikenteellisesti hyvien yhteyksien varrelle ja kohdistuvat erilaisille asiakasryhmille. (Esim. Opinmäki, Saunalahti, varhaiskasvatus koulujen yhteydessä, yhtenäiset peruskoulut, työväenopiston palvelut koulujen, kirjastojen ym. yhteydessä, aluekirjastot ostoskeskusten ja kulttuurikeskuksen yhteydessä, nuorisotoimen palvelut liikekeskusten, koulujen ym. yhteydessä.) Koulujen ja kirjastojen tilat ovat monitoimikeskuksia ja mahdollisimman laajasti kuntalaisten käytössä. Myös yhteispalvelupisteissä tarjotaan runsaasti erilaisia palveluita. Itsepalvelua on kehitetty laajasti, kuntalaisia opastetaan itsepalvelun ja sähköisten palvelujen käyttöön. Lähikauppa-ajattelu Palveluja kaikille ikäryhmille, mutta ei yhtä laajasti ja monipuolisesti kuin supermarketista. Asiointi on joustavaa ja tilat voivat toimia monipuolisesti kuntalaisten olohuoneina. Tiloissa voidaan myös tarjota neuvontaa ja sähköistä palvelua. Erikoisliike Kansalliset ja kansainväliset kulttuurin ja liikunnan erikoisliikkeet, Näyttelykeskus WeeGee, Kulttuurikeskus, Sellosali, Vindängen, svenska rum ym. Verkkokauppa Ilmoittautuminen päivähoitoon ja kouluun, yhteishaku toiselle asteelle, etäopetus, sähköinen oppimisympäristö, sähköinen reissuvihko, nuorisotyö verkossa, kirjaston HelMet-palvelut, ajanvaraus palveluihin, avustus-, liikuntatila- ym. hakemukset, mSki ja mSkate-palvelut, tilavaraukset, verkko- ja gsm-maksaminen jne. Kioski Kirjastoauto Sivistystoimi 24.3.2010

Kuntalaisten asiointitarpeet LÄHIPALVELUT KOTIIN TAI OMALLA ASUINALUEELLA Sivistystoimi 24.3.2010

Kuntalaisten asiointitarpeet ALUEELLISET PALVELUT Sivistystoimi 24.3.2010

Kuntalaisten asiointitarpeet KESKITETYT PALVELUT Sivistystoimi 24.3.2010

Kuntalaisten asiointitarpeet omat resurssit ja edellytykset ovat riittävät itsenäiseen asiointiin tarvitsee työntekijän kohtaamista Esim. Sähköinen ilmoittautuminen ja tukihakemukset -Yhteispalvelupisteessä (varhaiskasvatus, opetus, työväenopisto) tapahtuva asiakaspalvelu -Etäopetus ja sähköinen oppimisympäristö -Kassapalvelut -Kodin ja koulun yhteistyö -yESBOx Kirjaston sähköiset palvelut -Kirjastoissa tapahtuva Venepaikka- ja tilavaraukset asiakaspalvelu Nuorisotyö verkossa (Netari+aloitekanava) -Lipunmyynti Asiakaspalaute -Liikuntaneuvolat Siton palvelut hyvinvointi-tv:ssä Toiminta- ja kohdeavustukset verkossa Ohjaus- ja neuvontapalvelut, palvelutarpeen arviointi Sivistystoimi 24.3.2010