Matematiikan opetuksen tulevaisuus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
Advertisements

Ranskan etäopetus alakoulussa
TUKIPAKETTI LYHYEN MATIKAN OPISKELUUN LUKIOSSA Kevät PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
ATK- POHJAINEN ARVIOINTI PAKOLLINEN GE2 (YHTEINEN MAAILMA – kulttuurimaantieteen kurssi) KEVÄT 2012.
S2-tiimin muistiinpanot
OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA.
Peda.net 1 Jarkko Lampinen 2008 Verkko-opetuksen mitoitus.
Ohjaus työtehtävänä.
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Matemaattisen ajattelun oppimisympäristö MAO. Kehitystyö alkoi keväällä 2006 Oriveden yhteiskoulu (luokat 7. – 9.) Matematiikan opettajat: Sauli Hartikainen.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Ylioppilaskirjoitukset
Norssi ja Varis juttusilla
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Opiskelijapalautteen keruu Krister Lindén Yleisen kielitieteen laitos.
1. OPINTOVUODEN V ANHEMPAINILTA. Illan teemat Avajaissanat: Rehtori Opettajakunnan esittely ja toimintaympäristö 1. jakson opiskelusta Lukioiden erityisopettaja.
TASKU Mitä on kielitietoinen opetus? Mikä on kielitaidon taitotaso?
9.Lk Biologian laborointikurssi
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
KANSALLISET PERUSKOULUPÄIVÄT 2012 HELSINKI
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Connect Pro -etäopetus. Asialista Esittelyt Oppiaineet, aikataulut, koulut ja oppilasmäärät Lyhyt Connect Pro –esittely Kokemuksia viime lukuvuodelta.
YO-info K2015.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Juhani Kettunen Tiimikoulu Ammattikoulutus käsityöajalla perustui mestari-oppi- poikajärjestelmään (1), jossa oppipoika mestarin tiukassa ohjauksessa.
Sosiaalinen median käyttö mat-fys- kem opetuksessa PLE Personal Learning Envirement.
Sähköisiä testejä Martinlaakson lukiossa
OSMOS- OSallistava MOnikulttuurinen Sosiaaliohjaus -projekti v – 2011 Metropolia ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelman ja Helsingin kaupungin.
ATTO- aineiden suorittaminen verkkopakettien avulla on saanut omaan suosion opiskelijoiden keskuudessa; tarvittaessa apuna oli erityisopettaja tai lisäopetustilan.
Kemian yo-kirjoitukset Ressun lukiossa
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Ops 2016 ja arviointi.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
Ops seminaari Askola.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Leikin avulla oppimista Projekteja kiinnostavista asioista
Sähköiset yo-kirjotukset
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Kemian yo-kirjoitukset Ressun lukiossa
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
LUKIO-OPINNOT.
Tervetuloa kouluun!.
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Kirjoittajaprofiilit
Laaja-alainen arviointi
”Avaruusseikkailu 2006” Verkko-opetuskokeilu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
Esityksen transkriptio:

Matematiikan opetuksen tulevaisuus www.maot.fi Pekka Peura, Martinlaakson lukio www.opetus.tv Janne Cederberg

Matematiikan opetuskulttuurin muutos Nykyinen opetuskulttuuri: Jaksotettu/aikataulutettu  erilaisten yksilöiden huomioiminen? Miten huomioidaan lahjakkaat oppijat? Miten huomioidaan hitaammat oppijat?

Matematiikan opetuskulttuurin muutos Vaihtoehtoisen opetuskulttuurin ensiaskeleet Martinlaakson lukiossa 2010 -

© Pekka Peura 2010

© Pekka Peura 2010

Lähde: http://www.freepik.com

Lähde: www.dreamstime.com

Oppilailta saatu palaute Luettavissa osoitteessa maot.fi On oma tahti ja voi edetä nopeammin. On oma tahti eikä pakoteta. Ei ole kiire tehdä tehtäviä. Olen seuraavalla kurssilla, ei ole tarvinnut odotella muita. Asioiden yli ei hypitä, kaiken ymmärtää varmemmin. Se on hauskempaa ja saa tehdä paljon yhteistyötä. Ei tartte kuunnella jo opittuja asioita, vaan kysyä apua vaikeisiin asioihin. Kerrankin erilaista opetusta, joka ei ole muutos huonompaan suuntaan Minulla oli kurssilla hauskaa ja innostukseni matikkaan heräsi jälleen. Tunnit tuntuvat paljon rennommilta ja oppiminen mukavammalta, matematiikastakin tuli vasta lukiossa kiinnostavaa.

Opettajien kommentteja Luettavissa osoitteessa maot.fi Oppilaat kokivat työskentelytavan motivoivana  ja itselleen sopivana.  Kaikki haluaisivat, että matematiikan opetus olisi jatkossa järjestetty samalla tavalla. Kurssipalautteissa nousi toistuvasti esiin, että kurssilla oli kiireetön olo, eikä ollut jatkuvaa ahdistusta kotitehtävistä. Itse pidän kurssia yhtenä lukuvuoden kohokodista. - Juha Pietiläinen, Töölön lukio

Opettajien kommentteja Luettavissa osoitteessa maot.fi Kurssi (MAA3) oli tosi positiivinen kokemus paitsi omasta näkökulmasta, niin myös oppilaiden. Oppilaat olivat innostuneita ja tunnit olivat huomattavasti normaalia energisempiä, myös iltapäivisin. Innoistuin asiasta ja koen opetusmenetelmän hyväksi. - Satu Sallinen, Tikkurilan lukio

Opettajien kommentteja Luettavissa osoitteessa maot.fi Kokeilu on menossa 9. luokan sähkö- magnetismissa, toistaiseksi oppilaat ovat tykänneet ja kaikki eivät ole olleet labrassa yhtä aikaa mikä on helpottanut labrojen ohjaamista. - Perttu Ronkanen, Vantaan kansainvälinen koulu Meillä on mennyt mielestäni hyvin ja Opetus.tv:n videoista on oikeasti hyötyä. Jatkan ehdottomasti samalla tavalla tämän luokan kanssa ja myös seiskan ryhmäni kanssa. - Minna Collanus, Kilterin koulu

Matematiikan opetuksen tulevaisuus? Uuden opetuskulttuurin opetusvälineet ja oppimateriaalit?

Opetus.tv Janne Cederberg

Opetus.tv mahdollistaa mm. Lisätä yhteistyötä ja henkilökohtaista kontaktia luokassa Opettaja-oppilas Oppilas-oppilas Itseopiskelumahdollisuus Videot ovat vain työkalu! Yksilöllinen kohtaaminen, oppimisen ilo ja sisäsyntyinen motivaatio paljon tärkeämpiä kuin teknohypetys!

Opetus.tv:n sisältö tällä hetkellä 467 videota Eli 1.11.2011-19.4.2012 keskimäärin 2,73 uutta videota per päivä Matematiikka, fysiikka, kemia, biologia Laskimet, GeoGebra, Prezi Neljä eri tekijää Muistiinpanotiedostot matematiikan videoihin Viikon pulmatehtävä

Materiaalit käytössä Martinlaakson lukio, Vantaa Kilterin yläkoulu, Vantaa Töölön yhteiskoulun lukio, Helsinki Cygnaeus-lukio, Jyväskylä Klassikka, Kuopio Muita?

Käyttäjämääristä Videokatseluita Youtube-tilaajia n. 100 Aloituksesta eiliseen (171 vrk): 62515 katselua Viimeisen kuukauden aikana: 20014 katselua Youtube-tilaajia n. 100 Ei mainostettu kavereille Katsotuin: Integraalirokki, bit.ly/integraalirokki Videokatseluita Aloituksesta eiliseen (171 vrk): 62515 katselua Eli n. 366 katselua / päivä Viimeisen kuukauden aikana: 20014 katselua Eli n. 667 katselua / päivä Youtube-tilaajia n. 100 Ei mainostettu kavereille Katsotuin: Integraalirokki, bit.ly/integraalirokki

Opetus.tv:n YO-chat Kemia, 11.3. Fysiikka, 19.3. Pitkä ja lyhyt matematiikka, 22.3. Pitkän matem. jäsennelty chat-loki 41 sivua Kemia, 11.3. Toteutettiin teknisesti eri tavalla kuin fy & ma Fysiikka, 19.3. Paikalla 5 opettaja (Askola, Jyväskylä, Kuopio, Pietarsaari) Opiskelijoita paikalla 20-30 kerrallaan, chat-loki 14 sivua Pitkä ja lyhyt matematiikka, 22.3. Paikalla 5 opettajaa (Askola, Jyväskylä, Kuopio, Vantaa) Opiskelijoita pääsääntöisesti 25-40 kerrallaan Pitkän matem. jäsennelty chat-loki 41 sivua

Kokemuksia YO-chatista Opiskelijat auttoivat myös toisiaan! Opettajilla taustalla Skype-yhteys keskenään Opettajien kokemukset erittäin positiiviset

Tulevaisuus OPS:n ma-fy-ke-bi -sisällöt videoina Videoiden integraatio sähköisiin oppimateriaaleihin Mitä sinä toivoisit Opetus.tv:n tarjoavan?