Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työssäoppimispainotteinen koulutus
Advertisements

Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
Palkkatuki.
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
VAAKA-hanke OPH:n terveiset • Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että työnantaja on tehnyt työturvallisuuslain mukaisen työn vaarojen.
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Palkkatuki (ent. työllistämistuki)
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Petra –nuoret työhön ja kouluun ESR- projekti
Kokemuksia Mestari ja kisälli – järjestelmästä Kalaviikko 2010 Maria Saarinen, projektipäällikkö Suomen Kalatalous- ja ympäristöinstituutti.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Mohammed Kertoo itsestään:
Kelan palvelut Pia Kankare
APRESENTA A Velhinha.
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
TYÖHAKEMUS.
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Etsintäkuulutus Nuori nainen kadonnut « Etsimme nuorta naishenkilöä joka katosi Juhannuksena Mamba-klubilta yllättäen jättämättä mitään viestiä! » « Hän.
TYÖSOPIMUS.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
NUORTEN TUKI –HANKE Itä-Suomen ESR –ohjelma
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Nuorisotoimi Nuorten työpajatoiminta Lapissa 2009.
HUIPPU – NUORTEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVIEN HYVIEN KÄYTÄNTÖJEN LEVITTÄMINEN Kv-tapaamisen tulokset Groningen, Hollanti 11. –
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä.
Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen.
TYÖNANTAJAN LAILLA AJATTELEMINEN Harjoituksen tavoitteena on löytää työpaikkaan soveltuva työntekijä.
Työnantajahaastatteluissa esiin nousseet haasteet ja tulevaisuuden näkymät Talonrakennusalan TKTT 2011 Projektisuunnittelija Jari Tuononen TäsmäProto -hanke.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
SOS-hanke/Aikuissosiaalityö
TAIKURI KOULUSSAMME Magic Seth –taikuri vieraili koulussamme toista kertaa Tämän shown aikana myös yleisö pääsi tekemään taikoja!
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Maaliskuussa 2015.
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Mitä Tanjan pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä?
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
TALOUSHALLINNON OSAAJA
Työelämään tutustuja yrityksessä/työpaikassa
Nuoret ja työlainsäädäntö
KUOPION KAUPUNGIN KESÄTYÖSETELI 2018
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
3T-hankkeen päättöseminaari
Tyyli – Työelämäjaksoja ja työssäoppimista yliopisto-opintoihin
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Esityksen transkriptio:

Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen 2. Työvoimaohjaajan, työelämävalmentajan ja yksilövalmentajan yhteistyö 3. Työelämävalmennus- ja työnhakuprosessi vuorottelevat: työelämävalmiuksien selvittäminen, kiinnostavan työn /työantajan määritteleminen, yhteydenotot työnantajiin 4. Yritys tarvitsee työntekijän, sopimus syntyy työelämävalmennus 1 kk palkkatukijakso 2 kk 5.Tuki työantajalle ja työntekijälle: käynnit, soitot, palkkatukimahdollisuuksien selvittäminen, lomakkeiden täyttäminen

2011 asiakkuudet -nuoria mukana nuorta asiakkaana kaksi kertaa -lokakuussa tilastoitua: -9 jakson päättänyttä joista: -neljä työllistynyt vähintään 2013 puoliväliin saakka -kolme määräaikaisessa työssä -kaksi työttömänä

Seinättömän työpajan nuoria Tyttö, 23: Puutarha-alan perustutkinto, valmistunut keväällä 2009 Nuori meni seinättömän jaksolle kesäksi 2011 pieneen kukkakauppaan, jossa hän pääsi vahvistamaan taitojaan kukkasidonnassa. Työnantaja oli nuoren työpanokseen tyytyväinen, ja vaikka hän yhteistyön alkaessa kertoi, ettei voi palkata nuorta pajajakson jälkeen, hän ilmoitti loppukeskustelussa ottavansa nuoren töihin määräajaksi kukkasesongin alettua vuoden loppupuolella. Poika, 24: Catering-alan perustutkinto, palveluvastaava, valmistunut keväällä 2009 Tämä nuori mies oli erittäin epävarma omasta ammattitaidostaan. Koulutusaikana oli huomattu, että hänen vahvuutensa oli asiakaspalvelutyössä, ja tästä johtuen keittiötyöskentely oli ollut hyvin vähäistä. Nuori halusi nimenomaan paikan, jossa pääsisi asiakaspalvelutyön lisäksi harjoittelemaan taitoja keittiön puolella. Lähestyimme työnantajia sähköpostitse, ja eräs tunnettu oululainen ravintola otti meihin heti yhteyttä. Työelämävalmennusjakson aikana työnantaja huomasi löytäneensä niin hyvän työntekijän, että palkkasi nuoren suoraan ilman kahden kuukauden palkkatukijaksoa. Työnantaja ja nuori ovat sopineet kokin ammattitutkintoon johtavan oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta keväällä 2012.

Poika, 24:LVI-alan perustutkinto, valmistunut keväällä 2008 Nuorella ei ollut oman alansa työkokemusta, työharjoittelussa hän oli ollut ravintola-alalla. Hän oli Seinättömän jakson entuudestaan tuntemallaan työantajalla pizzeriassa. Jakson jälkeen työnantaja palkkasi nuoren määräaikaiseen työsuhteeseen. Nuoren tavoitteena on hankkia työkokemusta alalta, ja perustaa sen jälkeen oma yritys jollekin pienehkölle paikkakunnalle. Poika, 23 Logistiikan perustutkinto, valmistunut keväällä 2008 Nuori tuli työelämävalmentajan ja työvoimaohjaajan haastatteluun syyskuun 2011 alkupuolella. Opintojen jälkeen hän oli käynyt armeijan ja työskennellyt muutaman kuukauden ajan maatalouskonehuoltajana. Hän oli etsinyt omatoimisesti työtä melkeinpä alalta kuin alalta, mutta tuloksetta. Työvoimahallinnon tietojärjestelmästä löytyi palkkatukipaikka oululaiseen kuriiripalveluun. Omistaja on siirtymässä kuljetustyöstä toimistopuolelle, ja seinättömän pajajakson aikana nuoresta koulutetaan yritykselle uusi kuljettaja. Nuorelle on luvattu toistaiseksi voimassa oleva työsopimus pajajakson jälkeen. Työantaja piti yhteistyömallia niin hyvänä, että hänen suosituksestaan saimme listoilla olevan nuoren pajajaksolle erääseen toiseen oululaiseen kuriiripalveluun. Myös tällä työnantajalla on tarkoitus ottaa nuori omille palkkalistoilleen, mikäli seinättömän jakso sujuu hyvin.