Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AKTIIVINEN ARKI Kuntouttava ryhmätoiminta
Advertisements

Puun alla Ei elämä aina hymyile, ei näytä kauniita kasvojaan. Toisinaan pilvilinnat pirstoutuvat, rojahtavat korkeuksistaan kovalla kolinalla. Vaan hetken.
IKÄÄNTYVÄT ASUKKAINA Sari Kärkäinen.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
OMAISHOIDON TUKI Omaishoidon tuki KOKONAISUUS, joka muodostuu seuraavista osista: Hoitopalkkio Lomituspalvelut Muut palvelut.
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
KUNTO -projekti
MÄNNISTÖKOTI MÄNNISTÖNKATU 10, HAAPAJÄRVI puh
Vanhuspalvelulaki voimaan
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Ikäihmisten perhehoidon käynnistäminen Kanta-Hämeessä
MISTÄ OIKEIN ON KYSE?.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kyläfoorumi Valtimolla
Palveluohjaus ja palvelutarpeenarviointi työryhmän I kokous klo –
Elinkeinopoliittinen ohjelma Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset.
KOTIKÄYNTITYÖ.
Muistitiimi Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn
Suun terveydenhuolto, JIK
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
IMATRA Palvelusuunnitelma asumisratkaisujen suunnittelun lähtökohtana Kouvola Sirpa Koistinen.
Turvallisen asumisen apuvälineet, Palmia puhelin- ja hyvinvointipalvelut Y-päivä
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
Toimintakykyinen vanhus hoiva-asumisessa
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Pirjo Marttila 2009 Avustajatoiminta Sotainvalidien Veljesliitto Varsinais-Suomen piirin tukihenkilökoulutus
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 1 Oikeus palvelutarpeen arviointiin Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen.
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Asunto ensin-periaate Asunto lähtökohta ja perusedellytys kuntoutumiselle:  asiakkaan ei tarvitse osoittaa asumisvalmiuksiaan ”ansaitakseen” asunnon 
Tiina Hellman Palveluseteli Laukaassa Tiina Hellman Palvelusetelit vanhusten palvelujen tulosyksikössä Tilapäinen kotihoito, jonka järjestäminen.
Päivi Voutilainen, Sosiaali- ja terveyspalveluosasto Ikäihmisten palvelujen LAATUSUOSITUS.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi SenioriKasteen väliarviointi 06/ koonti ja esittely Ohjausryhmä Liisa Ahonen.
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
HYVINVOINTIA JA LAATUA – vanhuspalvelulain toimeenpanohanke Matala kynnys neuvontaan: OHJURI- toiminnan juurruttaminen Hankesuunnittelija.
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
Health City vastaa tulevaisuuden haasteisiin
Perusterveydenhuolto
Salon vanhuspalveluiden palvelurakenteen kehitys 2008 – 2015
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Ikäihmisten kuntoutus
Ennakoivan kotikuntoutusmallin kehittäminen omaishoidon tueksi
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Gerontologisen kokonaisarvioinnin prosessimalli
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
- fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky
ELÄMÄNPUU RY.
Kuopion hyvinvointitavoitteet hyvinvointikertomuksen pohjalta
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Ikääntyneiden sovitetut palvelukokonaisuudet ja vanhusneuvostot - Päijät-Häme Riihimäki Anu Olkkonen-Nikula.
Palveluohjaus hyvän kohtaamisen varmistaminen
Ylihyvää elämää Vaasan kotihoidon strategia
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta, joka tarjoaa ikäihmisille laadukkaat ja saavutettavissa olevat keskeiset palvelut omalla kotipaikkakunnalla.

Toimintaa ohjaavat arvot •Itsenäisyys •Aktiivinen mukana olo •Yhteisöllisyys ja yhteisöjen arvostaminen Osallisuus •Turvallisuus •Rauhallisuus •Hyvät palvelut •Helposti lähestyttävä hallinto Asukaslähtöisyys •Ilo •Oikeudenmukaisuus •Toimintakykyä ylläpitävään elämäntapaan kannustava ilmapiiri •Halu asua maalla - kotiseuturakkaus Positiivisuus •Vaikuttavuus ja inhimillisyys= tehdään asioita oikealla tavalla ja oikeaan aikaan •Kokonaistaloudellisuus – kunnan ja lähialueen toimintojen hyödyntäminen Taloudellisuus

Ikäihmisten palveluiden päämäärä Ikääntyvän väestön tarpeisiin vastaavat palvelut turvallisessa elinympäristössä Kotona asumisen mahdollistava palvelujärjestelmä Onnistuneet hoito- ja hoivapalvelusijoitukset

Ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tilaa arvioidaan Härkätien kuntien yhteisessä Hyvinvointikertomuksessa.

Strategiset tavoitteet ja toimenpiteet •Hallintokuntien yhteistyö ja eri väestöryhmien näkökulman huomioiminen asuin- ja liikenneympäristön suunnitteluvaiheessa •Vanhusten 1. rivitalon asuntojen peruskorjaaminen esteettömiksi •Kotikäyntien yhteydessä neuvotaan ja ohjataan kotitapaturmariskien ehkäisyssä Turvallinen ja esteetön asuin- ja liikkumisympäristö •Suunnitelmallinen yhteistyö järjestösektorin kanssa •Kaikenkuntoisille ikääntyville henkilöille tarjotaan kohdennettuja liikuntapalveluja •Tavoitteelliset kotijumppaohjeet kotona asuville ikäihmisille •Esteetön ulkoilureitti toteuttaminen kunnan keskustaan, jonka varrella riittävä määrä penkkejä Monipuoliset ja aktivoivat harrastus- ja osallistumismahdollisuudet •Ajantasaiset palveluesitteet saatavilla kunnan eri toimipisteissä ja kotisivuilla •Palveluista tiedottamisessa hyödynnetään kotiin jaettavaa kuntatiedotteita Toimiva neuvonta- ja palveluohjausjärjestelmä •Toimintakykymittareita hyödynnetään henkilökohtaisen arvioinnin tukena asiakkaan palvelutarvetta selvitettäessä •Tavoitteelliset hoito- ja palvelusuunnitelmat, niiden seuranta ja päivittäminen •Toimivat tukipalvelut - ateria-, kuljetus-, pyykki-, sauna – ja turvapuhelinpalvelut •Ennaltaehkäisevät kotikäynnit 80 ja 85-vuotiaille, jotka eivät ole säännöllisten palvelujen piirissä •70 vuotta täyttäville terveydenhoitajan ikäneuvolakäynti Asiakkaan tarvekartoitukseen perustuva riittävä ja yksilöllinen kotihoito

Strategiset tavoitteet ja toimenpiteet •Omaishoitajan vapaapäivien toteutuksen turvaaminen ja tukeminen vapaapäivien käyttöön •Päivä- ja kerhotoiminnan tarjoaminen yhteistyössä seurakunnan ja järjestösektorin toimijoiden kanssa Asiakkaan kotona selviämistä ja omaishoitajan jaksamista tukeva omaishoidon tuen järjestelmä •Moniammatillisen työryhmän (SAS) hyödyntäminen sijoituksia valmisteltaessa •Toimintakykymittareiden käyttö yksilöllisen arvioinnin tukena •Tavoitteelliset hoito- ja palvelusuunnitelmat sekä niiden seuranta ja päivittäminen Asiakkaiden palvelutarpeista lähtevät, tarkoituksenmukaiset sijoitukset hoito- ja hoivapalveluyksiköihin •Fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä ylläpitävä työote kaikissa palveluissa •Viriketapahtumien ja ryhmätoiminnan tarjoaminen Toimintakykyä ylläpitävän työotteen toteuttaminen kaikissa yksiköissä