Lausteen koulun TVT-STRATEGIA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Advertisements

KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 1 – JOHDANTO KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Toimisto-ohjelmien käyttö tutkimuksen apuvälineenä
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Posterin teko PowerPoint-ohjelmalla
Voie Expresse monipuolista yhteistyötä ranskan hyväksi – hankkeesta pysyvä resurssi? Eeva Pajari, 2007.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
KÄSITYÖN VIRTUAALILUOKAT TOIMINTAMALLIN ESITTELY - VERKKO-OPETUS - - OPETTAJAVERKOSTO - - VERKKOMATERIAALIT - Pirjo Sinervo 2004.
PAOK/PIRKO Kehittämisprojekti kevät 2010 Moodle-verkkokurssit Anna-Kaija Yli-Orvola.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Yliopistojen valintaopas - Universitetens urval 2007 SYKSY 2006 Anne Nyman
TOP-keskus 2003 Turun 6-luokkalaisten TVT- taitotasokartoitus, kevät 2003 Turun kaupungin Tieto- ja viestintätekniikan TVT - opetuskäytön strategia -asiakirjassa.
TURUN KOULUJEN 6. LUOKAN OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN KÄYTTÖTAITOKARTOITUS KEVÄT 2005 TOP-KESKUS Turun opetustoimi 2005.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
ARVIOINTI Vanhempainilta
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
Tutkintosuoritusten arviointi
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Kangasalan koulujen tieto- ja viestintätekniikan suunnitelma
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Opettajien tieto- ja viestintätekniikan perustaidot.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Tietotekniikka. Tietotekniikka yläkoulussa voidaan suorittaa 1-6 kurssia Kurssit 1 ja 2 suoritetaan 7. luokalla Kurssit 3 ja 4 suoritetaan 8. luokalla.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
Mediakulttuuri ja koulu Osaava-mediakasvatuskoulutus Kesämäen alueen ja Taipalsaaren opettajat
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Ops-iltapäivä Raumanmeri
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
Opetustoimi osana Jyväskylää
KETTULAN KOULUN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN STRATEGIA
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
3 Tiedonhaku Sanahakupalvelut.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Wordpress-blogialusta
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Lausteen koulun TVT-STRATEGIA vuosille 2006-2011

Yleistä Mikä on strategia Yleistä Mikä on strategia? Strategia on kuvaus siitä, miten organisaation inhimillisiä ja taloudellisia resursseja käytetään asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa. (Hudson1999) Tässä strategiassa käytetty kirjainyhdistelma ”TVT” tarkoittaa tieto- ja viestintätekniikkaa. Se korvaa aiemmin käytetyn termin ”ATK”. Lausteen koulun TVT-strategia perustuu Turun kaupungin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön strategiaan vuosille 2006-2011. Strategiassamme on otettu huomioon Lausteen koulun toimintakulttuuri sekä oma opetussuunnitelma.

Tvt-tiimi Lausteen kouluun on perustettu oma TVT-tiimi vuonna 2007. Tiimiin kuuluvat tällä hetkellä koulunjohtaja Ilkka Kaljonen sekä op. Janne Laitinen.Tiimi kokoontuu tarvittaessa, kuitenkin vähintään kerran lukukaudessa. Jatkossa oppilaitoskohtaista TVT-strategiaa tarkastellaan aina lukuvuoden alkaessa osana Lausteen koulun työsuunnitelmaa ja siinä yhteydessä laaditaan myös TVT-opetuskäytön työsuunnitelma kyseiselle lukuvuodelle. Lausteen koulun tiimi keskittyy TVT-opetuskäytön kehittämiseen. TVT-tiimi antaa pedagogista tukea opettajakunnalle: tiedottaa kouluttautumis-mahdollisuuksista ja muista TVT-opetuskäyttöön liittyvistä ajankohtaisista asioista. TVT-tiimi yrittää myös kannustaa jokaista koulumme opettajaa hankkimaan itselleen hyvä osaamisen taso osallistumalla työnantajan kustantamaan täydennyskoulutukseen, jota järjestään TOP-keskuksessa.

1.– 2. luokat TAIDOT NETIKETTI Oppilas Oppilas osaa käynnistää ja sulkea koneen käyttää hiirtä ja näppäimistöä käynnistää ja sulkea ohjelman tekstinkäsittelyn alkeita Tutustuminen kymmensormiharjoitteluun, oikeinkirjoitus, kuvan ja tekstin yhdistäminen Windows-käyttöliittymän perusteita, ikkunointi, tiedostojen lataus ja tallennus, tulostaminen piirto-ohjelman perustoiminnot www -sivujen avaaminen annetun osoitteen perusteella NETIKETTI Oppilas tietää, että tietokoneen käytössä pätevät hyvän käytöksen säännöt ja tekijänoikeudet ymmärtää, että Internetin kaikki sivustot eivät ole luotettavia tai lapsille sopivia KOULUN VERKKOLEHTI Kuvien julkaisulupa oppilaan lisäksi hänen huoltajaltaan LAUSTEEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMA

3. - 4. luokat TAIDOT NETIKETTI edellisten lisäksi oppilas Word -tekstinkäsittely-ohjelman käyttö tekstin kirjoittaminen ja perusmuotoilu (automaattinen rivinvaihto, ”enter” vain kappaleen lopussa, välilyönti välimerkin jälkeen yms.) leikepöydän monipuolinen käyttö tiedostojen tallentaminen palvelimelle kuvan muokkaus, tutustuminen digikameran käyttöön Tutustuminen eri työkaluihin tiedonhaku Internetistä Moodleen ja edumail- sähköpostiin kirjautuminen tulostaminen tiedoston tallentaminen kymmensormiharjoittelu, taitojen soveltaminen käytännössä NETIKETTI oppilas tuntee vastuunsa Internetin käyttäjänä suhtautuu kriittisesti hakutuloksiin LAUSTEEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMA

5. – 6. luokat TAIDOT NETIKETTI edellisten lisäksi tiedonhaku- ja tekstinkäsittely- ja kuvankäsittelytaitojen soveltaminen omiin tuotoksiin skannerin käytön harjoittelu kirjeen rakenne ja sähköpostin sujuva käyttö Moodle-oppimisympäristöjen käyttö edistyneille oppilaille: tiedon tuottaminen Internetiin ja oheislaitteiden käytön hallinta kuvallinen viestintä esitysohjelman (PowerPoint) ja julkaisuohjelman (Ms Publisher) käyttö virustorjunnan merkityksen ymmärtäminen NETIKETTI oppilas käyttää korrektia kieltä verkossa osaa suojautua haitalliselta materiaalilta tunnistamalla uhkia ja toimimalla ohjeiden mukaan ymmärtää omien henkilötietojen käytön vaatimukset ja riskit Turun opetustoimen TVT-strategian tavoitteet 6. luokan päättyessä LAUSTEEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMA