Ennakointikamari II Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö
page 2 Sodexon toiminta Päivittäisten elämänlaatua parantavien palveluiden tuottaja Toimintaympäristöt ● Koulut ja päiväkodit ● Hoito- ja hoivalaitokset ● Keskuskeittiöt ● Henkilöstöravintolat ● Edustustarjoilu ja á la carte ravintolat ● Kahvilat ● Tapahtumaravintolat, anniskeluravintolat ● Tilaus- ja juhlapalvelut ● Hotellit
page 3 Sisältö 1.Uusia polkuja opintojen suorittamiseen 2.Opettajien työelämäjaksot ja työpaikkaohjaajakoulutus 3.Aikuiskoulutus
page 4 Uusia polkuja opiskeluun Uudet tutkinnon perusteet ovat tervetulleet ● työtehtävissä raja-aidat hämärtyneet ● osatutkinnoilla työelämään Oppilaitoksen ja yrityksen välinen kumppanuus ● alueen elinkeinon tarpeiden huomioiminen oppilaitosten opetussuunnitelmissa ● yhteisesti sovittu jatkuva työssäoppiminen ● osa toisen asteen ammatillisesta opiskelusta oppisopimuksen kaltaiseksi Ohjausosaamisen tarve kasvaa molemmin puolin
page 5 Opettajien työelämäjaksot ja työpaikkaohjaajakoulutus Työssäoppimisen määrän kasvaessa ohjausosaamisen ja oikean asennoitumisen tarve kasvaa ● 1-3 päivän koulutus ei takaa ohjausosaamista Työpaikkaohjaaja tarvitsee onnistuakseen oppilaitoksen tukea Opettajilla on oltava oikeat ja ajanmukaiset tiedot työelämän toiminnoista.
page 6 Aikuiskoulutus Ammatinvaihtajat ● taloustilanteen muutosten aiheuttama rakennemuutos – horeca-alan voitto ? Olemassa olevan henkilöstön alalla pysymisen varmistaminen ● mahdollisuus lisätä, laajentaa ja syventää ammattitaitoa ● mahdollisuus edetä uralla
Kiitos