Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Advertisements

TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
Palvelut auki! Viisi vaatimusta kuntauudistukselle (Eva 2012) •Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva esittää avointa julkisten palveluiden mallia, joka perustuu.
Paavo Voutilainen Sosiaalijohtaja
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Strategiat ja asiakastyytyväisyys Matti Kiiskinen, kehityspäällikkö Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry TKK Dipoli
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Miten hyödynnämme Sininauhaliiton vaikuttamiskanavat mahdollisimman hyvin? Siniboss Toiminnanjohtaja Aarne Kiviniemi, Sininauhaliitto.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Tulevaisuus käsissä. Joka päivä. - ammattilaiset lasten arjessa.
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
Perheyritykset - Suomen talouden selkäranka
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Finanssialan Keskusliitto
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
PALVELUSETELI SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Hämeenlinnan seudun hyvinvointialan toimialaryhmä Hämeenlinna Aino Närkki Asiantuntija, elinkeinopolitiikka.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2010 Reijo Ailasmaa.
Tilastoraportin 13/2014 aineisto
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Lasten päivähoito 2011 – Tilastoraportti 30/20121 Lasten päivähoito 2011 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Kunta, osallistuva kuntalainen ja osuuskunta Elinvoimaseminaari Kuntatalo Ritva Pihlaja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, kansalaisjärjestöteemaryhmä.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Kevan toimintaympäristötutkimus 2012 – siirtymistä omaan palvelutuotantoon Kevan toimintaympäristötutkimus 2012: useat kunnat ovat palauttaneet ulkoistettuja.
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Enni Räisänen Asiamies Palvelutoimialat, YTN.
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
Kotihoito ja vanhuspalvelut
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Kotihoidon laskenta Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2012
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Liisa Kaitero Marian Kartano Oy Riikka Uurtomies Marian Kamari Oy.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
Rajaton Ylä-Savo ja GreenLean Ylä-Savo-hanke
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Huom. Yksityisten Työnantajien EK muutti sääntönsä Ei tee enää Tupoja / Keskitettyjä -Ei neuvottele palkoista → Sovitaan Liittotasolla • Tavoitteena:
Eettinen palvelu ja liiketoiminta
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Esityksen transkriptio:

Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin käytön laajentaminen ja palvelualoitteen käyttöönotto : Nämä edistävät asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia Sosiaalipalveluiden osaavan työvoiman turvaaminen

Tasaveroiset toimintaedellytykset yksityiselle ja julkiselle sektorille Julkisen sektorin kustannusten läpinäkyvyyden parantaminen Julkisen sektorin yksikkökustannukset kuntien tilinpäätöksien liitteiksi ja internetiin Kunnan roolin selkiyttäminen – nyt voi olla samanaikaisesti valvoja, tuottaja ja tilaaja Yksityinen sektori mukaan asioiden valmisteluun kaikilla hallinnon tasoilla Kilpailullisesti neutraalit olosuhteet: Tavoitteena löytää tavat tuottaa hyvätasoisia palveluita kustannustehokkaasti

Yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle Valvonnan kohdistaminen palveluun, ei toimijaan Kaikki toimijat omavalvonnan piiriin Riippumaton laadun selvittäminen (vrt. Valviran 2010 asumispalveluita koskenut selvitys) Avoimuuden lisääminen Tasavertaiset vaatimukset henkilöstömitoitusten ja tilojen laadun suhteen

Palveluseteli ja palvelualoite parantavat asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia Palvelusetelivaihtoehto tasaveroiseksi ostopalvelumallin rinnalle Palvelusetelistä tiedottamisen tehostaminen Palvelusetelin ja palvelualoitteen kautta löydetään uusia toimintatapoja ja edistetään alan yrittäjyyttä

Sosiaalipalveluiden osaava työvoima on turvattava Riittävä määrä koulutuksen aloituspaikkoja etenkin toisella asteella (lähihoitaja) Hoiva-avustaja –koulutuksen vakinaistaminen ja hoiva-avustajien laskeminen mukaan henkilöstömitoituksiin Alan työhyvinvoinnin kehittäminen 30 % alan työnantajista oli kohdannut rekrytointivaikeuksia vuonna 2011. Suurin puute on lähihoitajista ja sairaanhoitajista. Kaavamaisten henkilömitoitusten sijasta mallit, jotka ottavat huomioon asiakkaiden erilaiset hoivatarpeet ja mahdollistavat toiminnan kehittämisen

Sosiaalipalvelut kehittyvät

Palveluseteli sosiaalipalveluissa tammikuu 2011 (kuntien lukumäärä) Lähde: Kuntaliitto ja Sitra, 1/2011

Sosiaalialan Työnantajat ry

Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan työnantajien etujärjestö, joka neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä työmarkkina- ja elinkeinopoliittisia etuja. Yhdistys on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsenliitto. Sosiaalialan Työnantajat ry:ssä on yli 1 200 jäsentyönantajaa, joiden palveluksessa on lähes 40 000 työntekijää. Liiton jäseninä olevat yritykset ja järjestöt tuottavat mm. erilaisia vanhuspalveluita, vammaispalveluita, päivähoitoa, lasten- ja nuortenpalveluita sekä päihdepalveluita.  

Yhteystiedot Hallituksen puheenjohtaja Pekka Räsänen 0400 414228, pekka.rasanen@kuurojenpalvelusaatio.fi Hallituksen varapuheenjohtaja Matti Bergendahl 040 833 5461, matti.bergendahl@mehilainen.fi Liiton toimitusjohtaja Tuomas Mänttäri 040 571 2330, tuomas.manttari@sosiaaliala.fi Liiton elinkeinopoliittinen asiantuntija Aino Närkki 0400 436 438, aino.narkki@sosiaaliala.fi