LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Advertisements

ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevät elintarvikehuoneistot Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Maaria Hackzell.
Enterprise Europe Networkin palvelut yritysten kansainvälistymiseen Saksan markkinat ja kansainvälistymisrahoitus, Finnvera Janne Koivisto, Helsingin.
STARTUP DESIGN - Muotoiluosaamista yritysneuvontaan Kaisa Sibelius
Valtakunnallinen LUONNONKIVISEMINAARI 2010 Luonnonkivi, keinokivi, betoni vai puu eli löytävätkö tavalliset kuluttajat kivituotteet? Kainuun.
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Rajanveto: alkutuotanto – elintarvikehuoneisto 3. 2
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
 Matkailuverkostot  Kokemäenjokilaakson  Matkailuyrittäjät ry Tommi Anttila1 •Anttilan Tila, •Tommi Anttila, Kokemäki.
PK-kehittämispalvelut
KALASTUSMATKAILUN KEHITTÄMINEN POHJANMAALLA KVARKEN FISHING.
Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto
Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö
ESKO kalatalousryhmän tukimahdollisuudet. Suomen kalatalousryhmät  Perustettiin 2009  7 ryhmää  €/vuosi  Rahoittavat yhteishankkeita 
Uusi elintarvikelaki ja kala-ala
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenranta Ensisaapumistoiminta Ylitarkastaja Britta Wiander.
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
, Henri Partanen Lohjan kaupungin hankinnat 2013 paikallisen yrittäjän näkökulmasta Hankintabrunssi,
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
Otsikkosivu valkoisella taustalla
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
1 Elintarvikkeiden hintaseuranta –hanke 2009 (2010) Seurantaohjeet.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Jyväskylä, Sebastian Hielm, MMM.
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
LÄHIRUOKA – YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN RUOKA
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
©TNS 2013 Elintarvikkeiden ostaminen suoraan tuottajilta Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Job:
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
ELY-keskusten palvelut kansainvälistyville yrityksille
Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikevalvonnasta Säädöshahmotelma Keskustelutilaisuus Sebastian Hielm, MMMELO.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
OMAVALVONTASUUNNITELMA
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Kalastustuotteita koskevien dioksiinisäännösten valvontaohje & yhteinen kalastuspolitiikka – ”erä” / jäljitettävyys Silakkapaja, Naantali, Jussi.
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Kestävä ja ilmastoystävällinen aluetason elintarvikeketju (KESTI) Suomen ympäristökeskus
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
Yleistä: Testi perjantaina 27.5 klo 14 auditoriossa Ota mukaan: henkilöllisyystodistus (esimerkiksi kelakortti, passi, mopokortti yms.) lyijykynä sekä.
Maataloustuotteiden jatkojalostus Marjatta Rahkio, LTK.
NYKYTILAN KUVAUS Maaseudun kehittäminen
Yleistä: Testi tiistaina 7.2 auditoriossa Ota mukaan:
Neuvontaa ja vientiosaamista elintarvikealan pk-yrityksille www. evira
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Tilannekatsaus Pohjanmaan ELY-keskus Sirkku Wacklin.
Suoramyynnissä mahdollisuus
UKIPOLIS OY Uudenkaupungin, Laitilan, Vehmaan, Taivassalon, Kustavin ja Pyhärannan kuntien omistama kehittämisorganisaatio palvelemme Vakka-Suomen seutukunnan.
Kasvinsuojeluaineiden varastointi ja hävittäminen
Lisäarvotuotteita vähäarvoisista kalalajeista ja niiden sivuvirroista Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Products Ohjelman päätavoite on aikaansaada.
Esityksen transkriptio:

LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA Mervi Louhivaara LounaFood – Aitoa Makua Varsinais-Suomesta Tarvasjoki 15.11.2011

LOUNAFOOD -AITOA MAKUA VARSINAIS-SUOMESTA Hanke (2008-2012) nostaa esiin alueen pienet ja keskisuuret elintarvikeyritykset ja niiden tuotteet verkoston koordinaattorina tiedotus- ja neuvontatahona lähellä tuotetun ruoan puolestapuhujana ja tunnettuuden lisääjänä maakunnan ruokakulttuurin esiintuonti sekä omalla alueella että valtakunnan tasolla Hanketta rahoittavat EU:n maaseuturahasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Varsinais-Suomen kunnat

LOUNAFOOD -AITOA MAKUA VARSINAIS-SUOMESTA Elintarvikealan verkoston koordinaattori Yritysrekisterin ylläpitäminen Aktiivinen ja tiivis sidosryhmäyhteistyö Tiedotustaho LounaFood Uutiset tiedotuslehti 4 krt/v (painosmäärä 600-700 kpl) Tapahtumatiedotus sähköpostitse Neuvontataho Elintarviketurvallisuus (omavalvonta, pakkausmerkinnät ym), liiketoiminnan kehittäminen, oikeiden yhteistyökumppaneiden löytäminen (laboratoriot, viranomaiset, laitevalmistajat jne) Lähellä tuotetun ruoan puolestapuhuja ja tunnettuuden lisääjä Uusien osto- ja myyntikanavien löytäminen (Lähiruokatreffit yms) Asiantuntijapäiviin ja alan messuille osallistuminen Aitoja Makuja –sivusto

Varsinais-suomen elintarvikeyritykset 6/2011

Aitojamakuja.fi - elintarvikeyritysten hakupalvelu                                    Elintarvikeyritysten hakupalvelusta löydät yli 1450 yrityksen tiedot kautta Suomen, Varsinais-Suomesta 148 yritystä

Aloittava elintarvikeyritys Elintarvikelain muutoksen (352/2011) mukaan elintarvikealan toimijan on tehtävä kirjallinen ilmoitus elintarvikehuoneistosta sijaintikunnan valvontaviranomaiselle viim. neljä viikkoa ennen toiminnan aloittamista Elintarvikelain muutoksen (352/2011) mukaan erillisen hyväksymismenettelyn piirissä ovat ainoastaan eläimistä saatavia elintarvikkeita käsittelevät laitokset. Laitoksella tarkoitetaan sellaista elintarvikehuoneistoa, joka käsittelee eläimistä saatavia elintarvikkeita (lihaa, kalaa, maitoa, munia) ennen vähittäismyyntiä.

Aloittava elintarvikeyritys vaatimukset elintarvikehuoneistolle riittävästi työskentely-, säilytys- ja varastotilaa toiminnan edellyttämä ilmanvaihto, lämpötila ja valaistus (noudatetaan rakennusmääräyskokoelman ohjearvoja) riittävästi käsienpesupaikkoja sekä paikkoja astioiden ja välineiden pesua varten erillinen asianmukaisesti varustettu säilytystila siivousvälineille riittävästi talousveden laatuvaatimukset täyttävää vettä helposti puhdistettavat ja desinfioitavat rakenteet, pinnoitteet, materiaalit, kalusteet, koneet ja välineet sekä astiat viemäriin yhdistetty lattiakaivo ja laitteet lattioiden huuhtelua varten, mikäli lattia joutuu olemaan jatkuvasti märkänä omavalvontasuunnitelma

Aloittava elintarvikeyritys omavalvonta Elintarvikelakiin perustuva omavalvonta on yrityksen keino varmistaa käsittelemiensä (mm. tuotanto, jalostus, kuljetus, myynti/tarjolla pito) elintarvikkeiden moitteettomuus ja turvallisuus Kirjallinen, toteutettava, päivitettävä Mm. lämpötilakirjaukset, henkilökohtainen hygienia, varastointi- ja käsittelyolosuhteet, puhtaanapitosuunnitelma, jätehuolto, haittaeläinten torjunta

Lounafood apunasi ota yhteyttä: Mervi Louhivaara LounaFood - Aitoa Makua Varsinais-Suomesta Turun Yliopisto Koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea käyntiosoite: Lemminkäisenkatu 14-18 postiosoite: 20014 Turun Yliopisto mervi.louhivaara@utu.fi puh. 02 333 6417, 0400 260 390 www.lounafood.net