Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kestävä ja ilmastoystävällinen aluetason elintarvikeketju (KESTI) Suomen ympäristökeskus 5.11.2012.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kestävä ja ilmastoystävällinen aluetason elintarvikeketju (KESTI) Suomen ympäristökeskus 5.11.2012."— Esityksen transkriptio:

1 Kestävä ja ilmastoystävällinen aluetason elintarvikeketju (KESTI) Suomen ympäristökeskus 5.11.2012

2 ●Yleistavoite: ○Varsinais-Suomen elintarvikeketjun kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen sekä alueellisen hyvinvoinnin edistäminen ●Käytännön tavoitteet: ○Alan toimijoiden yhteistyön ja toimintatapojen kehittäminen ○Kokeiluhankkeiden käynnistäminen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ○Tiedon jakaminen ilmastonmuutoksen hillinnän parhaista käytännöistä elintarvikesektorilla. 2 KESTI-hankkeen tavoitteet

3 Elintarvikeketju/-verkko 3 ●Elintarvikkeiden alkutuotanto ●Teollisuus ●Kauppa ●Jakelu ●Julkiset ja yksityiset ruokapalvelut ●Yksityinen kulutus

4 4

5 TUOTANTOPANOKSET JA NIIDEN TUOTANTO: * Energia (sähkö, polttoaineet) * Lannoitteet * Torjunta-aineet * Ostorehut * (Koneet, rakennukset, tiet…) Biokaasulaitos

6 Hanketiedot 6 ●Lokakuu 2012 – joulukuu 2015 ●Hanke rahoitetaan ympäristöministeriön Kestävän kulutuksen ja tuotannon ohjelmasta ●Koordinaattorina Suomen ympäristökeskus

7 Kumppanit ●Elintarviketeollisuusliitto ry ●Keskitalon Puutarha Oy ●Laitilan kunta ●Lassila & Tikanoja ●Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ●maa- ja metsätalousministeriö ●Maskun kunta; Motiva Oy ●MTK-Varsinais-Suomi ●Mynämäen kunta ●ProAgria Farma ●Raisio Oyj ●Ruokakesko Oy ●Sitra ●Suomen ympäristökeskus ●Turun osuuskauppa ●Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus ●Turun yliopiston elintarvikekehityksen osaamiskeskus ●Turun yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea ●Ukipolis ●Uudenkaupungin kaupunki ●Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus ●Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia ●ympäristöministeriö 7

8 ●Foorumin työryhmät valmistelevat kokeiluhankkeita liittyen seuraaviin teemoihin: ○energiatehokkuus ○uusiutuva energia ○ilmastomyötäisen ruuan ja lähiruuan tuotanto ja tarjonta, ○Materiaalitehokkuus ○logistiikka ja liikkuminen ja ○ilmastomyötäiset kuluttajavalinnat 8 Kokeiluhankkeiden teemat

9 ●Kartoitetaan alan toimijat, sidosryhmät ja kiinnostavat kohteet ●Kerätään tietoja toteutetuista toimista HINKUmappiin ●Selvitetään rahoitusmahdollisuudet (EU, Tekes, Sitra, jne.) (2014 EU:n käskyllä aluekehitysrahoja jaossa miljoonia) ●Ensimmäinen vierailukierros 21.11. ●Tapaaminen VARRU-, Teho+- ja Ravita-hankkeiden kanssa 30.11. ●Ensi vuoden alkupuolella KESTI-foorumin tapaaminen ●Alkuvuodesta tiedotus hankkeen käynnistymisestä ja mediayhteistyön käynnistäminen ●Pilottihankkeiden käynnistäminen alkuvuodesta 2013 alkaen 9 Jatko

10 Yhteystiedot 10 ●Erikoistutkija Juha Grönroos, KESTI-hankkeen projektipäällikkö, puh. 040 526 3139, ●Suunnittelija Kaarina Toivonen, puh. 0400 148 810 ●Vanhempi tutkija Olli-Pekka Pietiläinen, puh. 0400 148 831 etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Lataa ppt "Kestävä ja ilmastoystävällinen aluetason elintarvikeketju (KESTI) Suomen ympäristökeskus 5.11.2012."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google