Miten vältän virheet?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Mistä kannellaan eniten
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Dialogi William Isaacs.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Heijastuksia elämästä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Jumalan kanssa.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Ajatuksia elämästä..
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Urheilutoimitus ja -seurat
Katso Aitolasta lisää:
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Avoimet Kylät -tapahtuma POIKKEA KYLÄÄN !
VOA-oppimispäiväkirja
Preppaus ENA 4.
NALLE PUH.
Päivän erikoinen ÄI1.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lasten suusta.
Lapsen KYMMENEN KÄSKYÄ vanhemmille
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Filosofian Praktikum Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin toinen praktikum-kokoontuminen.
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
PILKKU.
A SIAKASPALVELUKOULUTUS Antin kalvot M ITEN KEHITTÄÄ ASIAKASPALVELUA ? Kehittämistä voi lähestyä kahdesta suunnasta 1. Organisaation Miten luomme.
Terassi-projekti.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Tekstitaidon vastauksen eteneminen
Juttuja (verkko)lehteen. Metakka Mediataitoja oppimaan/ mediataitoja kaikille ( OPH:n tukema mediakasvatushanke Saimaan mediakeskuksen.
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Niko Saarinen.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Papisto turvaa jatkuvuuden
Lähdekritiikki SÄRMÄ S Lähde - alkuperäinen ammennuspaikka.
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
Vuosikertakamaa – Asiaa & viihdettä jo vuodesta 1938!
Esityksen transkriptio:

Miten vältän virheet?

Korpifilosofi Konsta Pylkkänen: ”Kaikista paras ja imelin viisauven laji on jälkiviisaus. Sillä alalla saahaan eniten aikaan… sakilla setvitään, miten olisi paras käyttäytyä. Tässä lajissa on ihminen viisaimmillaan... Jälkiviisaan silmä on somassa paikassa, se kahtoo taaksepäin...”

Aku Ankan Taskukirja 2001 Sananvapauden

Nopeuden tavoittelu tuo virheitä ”Det är bättre att vara sen och ha rätt än att vara först och ha fel.” ”Parempi olla kakkosena oikeassa kuin ykkösenä väärässä.” Bob Woodward, Scoop 1/2012

Etikettisäännöt 1957 OIKEAT UUTISET luovat ja ylläpitävät lukijan luottamuksen sanomalehteä kohtaan. VÄÄRÄ UUTINEN samoin virheellinen, epätäydellinen, ajattelemattomasti kokoonpantu, kansan oikeustajua vastaamaton uutinen hävittää lukijan luottamuksen sanomalehteä kohtaan ja voi lisäksi aiheuttaa aiheetonta kärsimystä yksityiselle.

Helsingin Sanomat 11.2.2012

Aamulehti 11.2.2012

Helsingin Sanomat 1.2.2012

Helsingin Sanomat 15.2.2012

Aamulehti 18.2.2012

Aamulehti 18.2.2012

Aamulehti, myöhemmin

Journalisten 2/2012

Journalisten 2/2012

Helsingin Sanomat 3.4.2012

Helsingin Sanomat 4.4.2012

Helsingin Sanomat 5.4.2012

Uutinen Kelasta ja EIT:stä Jutun otsikko ei kantelun mukaan pidä paikkaansa. Lisäksi EIT:n päätökseen yhdistetään väärä tapaus. Jutussa kerrotaan helsinkiläisestä NN:stä, joka ei ole koskaan valittanut EIT:een. NN:n tapausta selostaessaan lehti tekee useita virheitä.

Päätoimittaja vastaa Uutista tehtäessä syntyi kaksi isoa virhettä. Toimittaja yhdisti virheellisesti EIT:n päätöksen NN:n tapaukseen ja väitti tekstissään, että huomautuksen sai Kela. Virheet oikaistiin seuraavana päivänä oikaisupalstalla, mikä on yleisesti hyväksytty ja tunnettu tapa.

On virheitä ja ”virheitä” Jutussa on virheitä. Neuvoston mielestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen liittyvät virheet ovat niin merkittäviä, että niiden korjaus jälkeenpäin ei riittänyt poistamaan sitä vahinkoa, joka kantelijalle aiheutui.

Virheen korjaus muuttui 2011 Vuoden 2011 alussa voimaan tulleet Journalistin ohjeet, kohta 20: ”Olennainen virhe on korjattava heti tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla ja lisäksi julkaisussa, jossa virhe on alun perin ollut.”

Kuinka virhe korjataan? Kaikki virheet korjataan aina ja heti verkossa – mikäli toimitukselliset verkkosivut ovat olemassa Sen lisäksi korjaus tehdään samassa välineessä tai yhteydessä kuin virhekin on julkaistu Jutun poistaminen ei ole virheen korjaus

Virheen peittely ei toimi Jos korjaus tehdään verkkojuttuun, siitä on kerrottava esimerkiksi jutun lopussa Jos korjaus julkaistaan muualla, on korjaus linkitettävä virheelliseen juttuun ja juttu on linkitettävä korjaukseen Periaate: virhe tunnustettava, korjattava ja siitä on kerrottava avoimesti

Etikettisäännöt 1957 Älä milloinkaan unohda tarkistaa saamiasi tietoja. Neuvottele visaisista kysymyksistä toimittajatoveriesi kanssa.

Juhani Aho 2.11.1893, Päivälehti: Toimittajan työpaikan saanut noviisi miettii kuinka kirjoittaisi uutisen… ”Tämän kuun 30: pnä hukkui Latvalan kylässä työmies Pekka Hartikaisen 5:llä oleva poika huonoon jäähän” Juhani Aho: Sanomalehtimiesajoiltani. Helsinki 1911 Sananvapauden päivä 3.5.2012

Riitalta ahtolan saaliiksi ”Tämän kuun 20 päivänä, kun useat Heikkilän kylän lapset olivat menneet luisua laskemaan kylän alla olevan lammen jäälle, sattui surkea onnettomuus, että yksi heistä toisten huomaamatta oli juossut yksiöiselle riitalle, jossa melkein samassa upposi ja joutui ahtolan saaliiksi, ennen kuin hänen apuunsa jouduttiin.” Sananvapauden päivä 3.5.2012

Tarinallisuutta? ”Vainaja oli vanhempainsa ainoa lapsi, jotka jäivät häntä kauheasti suremaan. Tässä siis taaskin yksi varoittava esimerkki, ett’eivät lasten vanhemmat tai heidän holhoojansa jättäisi pienokaisia peräänkatsantoa vaille, niin kuin valitettavasti kovinkin usein tapahtuu.” Sananvapauden päivä 3.5.2012

Ennen vaikka opettajaksi… ”Samasta asiasta, mistä minä en saanut kuin kolme riviä, teki hän yksitoista ja oli osannut lisätä pienen yleishyödyllisen neuvonkin. Milloinka minä voisin sellaisen kätevyyden saavuttaa? Minusta näytti, ett’en voisi milloinkaan. Minua alkoi jo kaduttaa… Eihän minulla ollut… kykyä eikä… kokemusta. Ennen vaikka kansakoulun opettajaksi!” Sananvapauden päivä 3.5.2012

K.A. Gottlund, 1846 Sanan-toimittajalla pitää olla variksen silmä, jäneksen korva, kärpän kieli, koiran vaino, ja miehen syän: hänen syämmestänsä pitää löytyä vaimon rakkautta ja miehen rohkeutta. Mutta liijoitenkin hänen pitää kaikista harjoittamaan rehellisyyttä ja totuutta. Kuitenkin on hänellä lupa välistenkin vähä valehtella, jos ei muuten niin hätä-varaksi; mutta peittäköön myös silloin jälkiänsä leveellä hännällänsä.

Huh huh, mitkä käsittämättömät hinkit – katso kuva!!!!! Sananvapauden päivä 3.5.2012

Markkinointi ja Mainonta 12.12.2008