Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Filosofian Praktikum Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin toinen praktikum-kokoontuminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Filosofian Praktikum Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin toinen praktikum-kokoontuminen."— Esityksen transkriptio:

1 Filosofian Praktikum Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin toinen praktikum-kokoontuminen

2 Käytännön asioita Kotisivut: –http://www.tml.tkk.fi/Opinnot/Inf-0.1202/http://www.tml.tkk.fi/Opinnot/Inf-0.1202/ Luentopäiväkirjat –Torstain luentoon mennessä Joosefille Vierailu buddhalaiseen keskukseen: –Maanantaina 6.4 klo 14.30 –Tiistaina 7.4 klo 10.00

3 Filosofian Praktikum Moraalisia kysymyksiä Laiva haaksirikkoutuu, veden varassa on kahdeksan ihmistä 18-vuotias poika, vanhempiensa ainoa lapsi Viiden lapsen 33-vuotias yksinhuoltajaäiti 4-vuotias kehitysvammainen poika Vedessä olevan 6-vuotiaan tytön 35-vuotias valkoinen adoptioisä Nopeimmat ottakoon paikat Koira 6-vuotias musta tyttö Suomen 50-vuotias miespääministeri 60-vuotias nainen Kenet kaksi pelastat?

4 Filosofian Praktikum Moraalisia kysymyksiä Laiva haaksirikkoutuu, veden varassa on kahdeksan ihmistä –6-vuotias musta tyttö 58% –Viiden lapsen 33-vuotias yksinhuoltajaäiti 53% –4-vuotias kehitysvammainen poika 27% –18-vuotias poika, vanhempiensa ainoa lapsi 21% –Nopeimmat ottakoon paikat 15% –Koira 6% –Vedessä olevan 6-vuotiaan tytön 35-vuotias valkoinen adoptioisä 4% –60-vuotias nainen 2% –Suomen 50-vuotias miespääministeri 2%

5 Filosofian Praktikum Moraalisia kysymyksiä

6 Filosofian Praktikum Moraalisia kysymyksiä Lapsesi on kuoleman kielissä isorokon takia. Lihavalla apteekkarilla on lääkettä isorokkoon mutta sinulla ei ole rahaa ostaa sitä Onko oikein, että varastat lääkettä apteekkarilta?

7 Moraalisia kysymyksiä Yksi lentomatka Thaimaaseen tuottaa hiilidioksidipäästöjä per henkilö saman verran kuin 70km autoilu vuoden jokaisena päivänä Ilmastonmuutosta pidetään nykyään ihmiskunnan pahimpana turvallisuusuhkana Onko moraalisesti oikeutettua matkustaa Thaimaaseen lomamatkalle? Filosofian Praktikum

8 Moraalisia kysymyksiä Veljesi ampuu tuntemattoman matkamiehen. Onko moraalinen velvollisuutesi ilmoittaa hänet poliisille?

9 Moraalisia kysymyksiä 23-vuotias suomalainen tyttö tulee raskaaksi vaikka käyttääkin poikaystävänsä kanssa ehkäisyä. Pariskunta kokee, ettei heidän suhteensa ole vielä niin vakaalla pohjalla eikä heidän elämänsä niin vakiintunutta, että lapsia uskaltaisi hankkia Onko oikein, että tyttö tekee abortin? Filosofian Praktikum

10 Moraalisia kysymyksiä Voitat vakioveikkauksessa 10 000 euroa. Ajattelet ostaa rahalla moottoripyörän viihdekäyttöön. Rahalla voisit myös pelastaa kahdensadan kehitysmaan lapsen malarialta ja pikaiselta kuolemalta. Onko velvollisuutesi antaa rahasi heidän pelastamiseensa?

11 Filosofian Praktikum Moraalisia kysymyksiä Laiva haaksirikkoutuu, ulapalla vain sinä ja herra Pompös Herra Pompös onnistuu tarttumaan renkaaseen juuri sinua ennen Onko moraalisesti väärin riistää rengas häneltä, jos se pelastaa sinun hengen?

12 Moraalisia kysymyksiä Onko oikein, että haet uutuuselokuvan vertaisverkosta ja katsot sen omalla koneellasi? Filosofian Praktikum

13 Moraalisia kysymyksiä Ostat lenkkitossut Prismasta. Teetkö moraalisen valinnan?

14 Filosofian Praktikum Moraalisia kysymyksiä Herra Turpeella on vahva vakaumus siitä, että eläimille ei saa aiheuttaa tahatonta kärsimystä. Onko moraalisesti oikein, että herra Turve spreijaa sata minkkiä siten, että niiden turkkia ei voi enää käyttää täten pyrkien tietoisesti tuhoamaan herra Alasimen elinkeinon?

15 Moraalisia kysymyksiä Rouva Pohko ansaitsee omalla työllään 185 000 euroa vuodessa. Onko moraalisesti perusteltua, että valtio ottaa siitä 60% itselleen?

16 Filosofian Praktikum Moraalisia kysymyksiä

17 Yksityistehtävä Reflektoi mitä tapahtuu, kun kohtaat moraalisen kysymyksen –Miten lähdet sitä ratkaisemaan? –Minkälainen on se prosessi, jossa päädyt tuomitsemaan jonkin asian moraalisesti oikeaksi ja vääräksi? –Mistä lähteistä ammennat tietoa asioiden moraalisesta luonteesta? Kirjoita paperille vastauksesi

18 Filosofian Praktikum 2008 Loppukuva


Lataa ppt "Filosofian Praktikum Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin toinen praktikum-kokoontuminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google