Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa aluepalvelupäällikkö vs. Manna Torvinen 15.9.2010 Vapaaehtoinen voi hyvin –kumppanina kunta Kuntamarkkinat,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Advertisements

PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Koulutuksen avulla kasvuun Koulutustarjontaa vähittäiskaupan alalle.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Projektisalkun hallinta
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Opetus- ja koulutuspalveluiden tavoitetila
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Nuorisopalveluiden tavoitetila
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Kulttuuripalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö Laadukkaiden ja korkeatasoisten tapahtumien ja näyttelyiden tuottaminen.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
”Menestystarinoita” Urban II –ohjelmassa.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
SOTE-uudistus hyvinvointi- investointina Kuopion Asumisen päivät 2016 Jussi Ahokas, pääekonomisti, Hyvinvointitalous-tiimin päällikkö, SOSTE.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
ME-hengen kehittäminen
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnan tehtävänä
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Kaupunkistrategian laadinta
Ylihyvää elämää Vaasan kotihoidon strategia
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa aluepalvelupäällikkö vs. Manna Torvinen Vapaaehtoinen voi hyvin –kumppanina kunta Kuntamarkkinat, Helsinki

                Ennaltaehkäisevä hyvinvointityö Ennaltaehkäisevä hyvinvointityö Taloudelliset resurssit ja mahdollisuudet Uudistuminen ja henkilöstön työhyvinvointi Vapas strategiset tavoitteet TA 2010, TS Rakenteet ja prosessit Aktiivinen vantaalainen Aktiivinen vantaalainen Lasten ja nuorten kasvun tukeminen Lasten ja nuorten kasvun tukeminen Palvelustrategian terävöittäminen Palvelustrategian terävöittäminen Tuloksellinen johtaminen Tuloksellinen johtaminen Palvelutason ylläpito Työhyvinvointi Tuottava ja taloudellinen toimintatapa Tuottava ja taloudellinen toimintatapa Palvelutuotantoa tukevat toimitilat ja tukipalvelut Palvelutuotantoa tukevat toimitilat ja tukipalvelut Yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja asiakas- vaikuttavuus Kilpailustrategia Palvelustrategia Tuottavuuden parantamien Tuottavuuden parantamien • yhteinen vastuu ympäristöstä • elävä kaupunkikulttuuri näkyväksi • terveyden, toimintakyvyn ja viihtyvyyden turvaaminen •vastuu ikääntyvistä • henkilöstön hyvinvoinnin turvaaminen • henkilöstön työmotivaation tukeminen • toimialatasoiset priorisoinnit henkilöstösuunnittelussa • johtamisjärjestelmän kuvaaminen ja kehittäminen • kaupungin tilojen yhteiskäytön lisääminen • nuorten ja maahanmuuttajien osallisuuden vahvistamien  alueellisen aktiivisuuden ja ympäristötietoisuuden tukeminen  avustuspolitiikassa huomioidaan kestävä kehitys, tasa- arvo ja yhdenvertaisuus • vaikeasti työllistyvien työttömien työllisyyden edistäminen • vaikuttaminen nuorten kouluttautumis- ja työmahdollisuuksien luomiseen • kasvun ja ympäristötietoisuuden tukeminen nuorisotyön, liikunnan ja taidekasvatuksen keinoin • ennaltaehkäisevän työn keskusten edellytysten turvaaminen • yhteistyön laajentaminen yritysten, kolmannen sektorin ja muiden kumppaneiden kanssa • uudet palvelujen tuottamistavat • ulkopuolisella rahoituksella toteutettavien hankkeiden vaikuttavuuden arviointi  toiminnallisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen • palveluiden tarkistaminen ja priorisointi ennaltaehkäisyn näkökulmasta • suvaaminen tekee sukupuolen merkityksen näkyväksi • innovaatio ja luovuus /uusien toimintatapojen ennakkoluuloton etsiminen •säästäväisyysperiaate • palveluverkkojen ja tilaketjujen optimointi kestävä kehitys huomioiden • tilaratkaisujen selvittäminen • vaikuttavuus- ja tuottavuusmittarien kehittäminen • sähköisen asioinnin mahdollisuuksien hyödyntäminen • arvioinnin ja laatutyön edistäminen • hallinnon tuottavuusselvitys Työllisyyden edistäminen Työllisyyden edistäminen •ilmasto-ohjelman toimeenpano •ulkopuolisen rahoituksen tehokas hyödyntäminen • tiukka kustannusjahti

Vantaan kaupunki, esityksen tekijä3 Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa Kansalaisjärjestöjen toiminnalla on suuri merkitys ja niiden rooli kasvaa edelleen. Vantaalla järjestöt ovat perinteisesti olleet erittäin aktiivisia. Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden toimiala on selvittänyt järjestöjen käytössä olevien tilojen käyttöä sekä järjestöille suunnattujen avustusten toimintamalleja.

Vantaan kaupunki, esityksen tekijä4 Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa Kaiken avustustoiminnan lähtökohtina ovat toiminnan oikeudenmukaisuus, läpinäkyvyys ja asiakaslähtöisyys. Sosiaali- ja terveystoimen avustusten siirryttyä vapaa-ajan ja asukaspalveluiden toimialalle kaikki kaupungin järjestöille tarkoitetut avustukset on keskitetty organisatorisesti yhdelle toimialalle

Vantaan kaupunki, esityksen tekijä5 Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa Avustusprosessin sähköistämistä valmistellaan. Malli keskitetylle avustusten hakemiselle luodaan ja aikataulutetaan. Avustusten jakoperusteet tarkistetaan siten, että ne tukevat kaupungin strategisia tavoitteita. Järjestöjen käyttöönsä saamat tilat sekä muut tukimuodot tuodaan esille avustusten hakuprosessissa.

Vantaan kaupunki, esityksen tekijä6 Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden toimiala vastaa tulevaisuudessa varsinaisten järjestötilojen hallinnoinnista sekä tilojen luovuttamisesta järjestöjen käyttöön. Tavoitteena ovat käyttöasteen nostaminen esimerkiksi sähköisen tilojen varausjärjestelmän avulla sekä toiminnan läpinäkyvyys. Ensi vuosi on EU:n vapaaehtoistoiminnan vuosi (tuloskortilla 2011), joka tulee näkymään Vantaalla erilaisten kaupunki- ja aluetasoisten tapahtumien ja juhlien sarjana.

Vantaan kaupunki, esityksen tekijä7 Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden toimialalla hyvät rakenteet:  Yhteisö- ja vapaaehtoistoiminnan yksikkö  Vapaaehtoisten koulutukset verkostoyhteistyönä  Kaupungin henkilökunnan verkosto-osaaminen (kumppanuudet) ja vapaaehtoistyön tuntemus

                Aktiivinen ja hyvä elämä vantaalaisille Aktiivinen ja hyvä elämä vantaalaisille Taloudelliset resurssit ja mahdollisuudet Uudistuminen ja henkilöstön työhyvinvointi Vapas strategiset tavoitteet TA 2011, TS Rakenteet ja prosessit Monikulttuurinen kohtaaminen voimavaraksi Monikulttuurinen kohtaaminen voimavaraksi Oikea palvelu oikeaan tarpeeseen Oikea palvelu oikeaan tarpeeseen Työn imu, lumo ja hallinta Työn imu, lumo ja hallinta Johtamisjärjestelmän jalkauttaminen Johtamisjärjestelmän jalkauttaminen Talous ja tilat hallinnassa Yhteistyö Yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja asiakas- vaikuttavuus Kilpailustrategia Palvelustrategia Resurssien ja voimavarojen sopeuttaminen Resurssien ja voimavarojen sopeuttaminen Yhteinen vastuu lapsista, nuorista ja ikääntyvistä Yhteinen vastuu lapsista, nuorista ja ikääntyvistä • terveellisen elämäntavan edistäminen •aktiiviset toimenpiteet vaikeasti työllistyville • vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 • sosiaalisen kestävän kehityksen edistäminen • monikulttuurisuusohjelman toteuttaminen • romanipoliittisen ohjelman edistäminen • tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteiden jalkauttaminen toimintaan • ikäpoliittisen ohjelman jalkauttaminen • nuorisotyöttömyyden torjunta • kulttuurisuunnitelman uudistaminen • sosiaalinen tehokkuus - oikein kohdennetut palvelut • sähköiset palvelut käyttöön • keskittyminen perustehtävän toteuttamiseen • yhteistyön laajentaminen yritysten ja kolmannen sektorin kanssa • monialainen yhteistyö • tulosalueiden välisen yhteistyön vahvistaminen • prosessien uudistaminen • toimialatasoiset priorisoinnit • tuottavuusohjelman toteuttaminen • ilmasto-ohjelman toteuttaminen • osaava muutoksen hallinta • työolojen kehittäminen • välitön palaute hyvästä työstä • laatutyön edistäminen • organisaatiokulttuurin kehittämien • koulutussuunnitelman rakentaminen • talousjärjestelmien käytön osaaminen • tarkoituksenmukaiset ja monikäyttöiset tilat • taloudellisten resurssien tuottava käyttö Positiivinen viestintä ja vuorovaikutus • kotikaupunki-identiteetin rakentaminen • vantaalainen osallisuusmalli • viestintä suunnitelmalliseksi osaksi prosesseja