Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
TEKNOLOGIAOSAAMISEN JOHTAMINEN Kajaanin ammattikorkeakoulu • Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu 1 Ohjelma on tarkoitettu amk- insinööritutkinnon suorittaneille,
LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUS
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
PK-kehittämispalvelut
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Tervetuloa! Vaatimukset ja testaus –tilaisuus /07/2014 © LähiTapiola-ryhmä / Etunimi Sukunimi.
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela

KM, PsyK Jaana Laurinvaara
Toimintajärjestelmän rakentaminen
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
Tietohallintostrategia
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Kuvaa mahdollisimman selkeästi yrityksenne käyttämä mobiiliratkaisukokonaisuus, jolla osallistutte Most Mobile Enterprise - kilpailuun. Kilpailun esiraati.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Seminaarin tavoitteet Murmanskissa joulukuu 2010 Mare Rantaniemi ja Natalia Strelskaja Projektipäälliköt.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Ilkka Virtanen Vaasan yliopisto & KKA:n Erikoistumisopintolautakunta1 Erikoistumisopintojen arviointi ja akkreditointi Yliopistojen täydennyskoulutuskeskusten.
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Akkreditointi tarkoittaa erikoistumisopintojen arviointi- ja rekisteröintiprosessia, jota Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut vuodesta 1999.
Viestintäsuunnitelma
Laadunhallinnasta vastaavien osaamisprofiilit
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
PALVELUT 1.koulutuspalvelut 2.kehittämispalvelut 3.tilaustuotepalvelut yhteisenä nimittäjänä ”pedagoginen sensitiivisyys”
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa Lajipäällikköpäivät Leena-Maija Talikka Skills Finland ry ”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Professori Päivi Häkkinen Erikoistutkija Marja Kankaanranta AGORA LEARNING LABORATORY (ALL)
KASSU LIVES – Kasarminmäki Living Lab
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Mitä auditoinnissa arvioidaan ja miksi? Johtaja Kari Seppälä, Turun yliopisto Auditointiryhmän puheenjohtaja.
Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Laadunhallintajärjestelmä/ laatujärjestelmä
Laatutyön organisointi Kemi-Tornion amk:ssa
Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
DiabetesRIIHI
Aineettoman pääoman merkitys organisaation menestymiselle - Antti Lönnqvist
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Avainresurssit ja kyvykkyydet
YRITYSPOLKUTOIMINTAMALLI
Esityksen transkriptio:

Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus

Laadun merkitys  laatu on keskeinen tekijä eOppimisen liiketoiminta-alueella / toimialalla  eOppimisen kehittyessä ja kansainvälisen toiminnan lisääntyessä tarvitaan toimivaa laadunhallintaa ja -varmistusta  asiakkaiden odotukset laadunvarmistuksesta ja evidenssistä eri toimijoiden hyvästä laaduntuottamiskyvystä

eLaatu-kriteeristön tausta  laatumerkin kriteeristön kehitystyössä päädyttiin malliin, jossa ei arvioida yksittäisiä tuotteita tai palveluita  eOppimisen laatumerkki myönnetään organisaatiolle (yritykselle, oppilaitokselle jne.) sen yleisen laaduntuottamiskyvyn perusteella  arviointi perustuu hakijan laajan hakemusdokumentaation perusteella sen strategiaan, osaamiseen, toimintakultttuuriin sekä pedagogiseen, medialliseen että tietotekniseen osaamiseen

eLaatu-kriteeristö •Toimintaperiaatteet ja strategia •Liiketoiminnallinen tuloksellisuus Liiketoiminnan perusteet •Asiakasyhteistyö •Alihankkija- ja toimittajayhteistyö •Henkilöstö ja osaaminen Yhteistyö ja organisointi •Laatupolitiikka ja laatuohjeistus •Jatkuvan parantamisen toiminnot •Toimintaprosessien dokumentointi Laatutoiminta •Pedagoginen osaaminen •Teknologinen osaaminen •Mediallinen osaaminen eOppimisen osaaminen •Ratkaisujen ja sovellusten laatimis- ja suunnittelukyky •Ratkaisujen ja sovellusten toimituskyky •Projektijohtamisen osaaminen Ratkaisujen ja sovellusten toimituskyky •Immateriaalioikeuksien hallinta ja sopimusmenettelyt •Ulkoisen ja sisäisen tietoturvan hallinta ja kehittäminen Immateriaalioikeuksien ja tietoturvan hallinta

eLaatu-koulutuksen kohderyhmät Laatu- toimintaan tutustujat Laadun kehittäjät Laatumerkin arvioijat Laatumerkin hakijat

eLaatu-kurssin aihealueet 1. Yleiset laatujärjestelmät ja –palkinnot 2. Oppimisen ja osaamisen kehittämisen laatujärjestelmät ja laatupalkinnot 3. eOppimisen erityiset laatujärjestelmät ja –palkinnot 4. eOppimisen laatumerkin kriteeristöt ja hakuprosessi 5. eOppimisen laadun arviointi: organisaation liiketoiminnan perusteet 6. eOppimisen laadun arviointi: organisaation yhteistyö ja organisointi 7. eOppimisen laadun arviointi: organisaation laatutoiminta 8. eOppimisen laadun arviointi: organisaation e-oppimisen monipuolinen osaaminen 9. eOppimisen laadun arviointi: organisaation ratkaisujen ja sovellusten toimituskyky 10. eOppimisen laadun arviointi: organisaation immateriaalioikeuksien ja tietoturvan hallinta

Kurssisisällöt (I)  Tutustujat: eOppimisen laatutoiminnasta kiinnostuneille henkilöille ja yhteisöille Suomen eOppimiskeskus tarjoaa tutustumiskurssin maksuttomana palveluna. Tälle laatutoiminnan perusteisiin keskittyvälle kurssille voi osallistua omatoimisesti milloin vain rekisteröitymällä kurssialueelle osoitteessa elaatu.fi. Kurssi perustuu itseopiskeluun eikä kurssilla ole ohjausta ja tämän kurssin tehtävät perustuvat itsearviointiin.  Laadun kehittäjät: Laadun kehittäjien eLaatu-kurssi on suunnattu eri organisaatioiden laatutoimijoille (esimerkiksi laatupäälliköt, koulutuspäälliköt, projektipäälliköt tai muut vastaavat toimijat) heidän oman yhteisönsä toimintansa kehittämiseksi. Kurssi on Suomen eOppimiskeskuksen tuottama ja sen käytännön järjestelyt hoitaa Hämeen ammattikorkeakoulu. Kurssilta saa todistuksen ja se on laajuudeltaan kolme (3) ECTS-opintopistettä. Kurssiin kuuluu itsearviointiin perustuvia tehtäviä ja tutoreille palautettavia tehtäviä.

Kurssisisällöt (II)  Laatumerkin arvioijien eLaatu-kurssi on suunnattu Suomen eOppimiskeskuksen kanssa yhteistyötä tekeville laadun arvioijille. Kurssi on pääosin ohjattu verkkokurssi, jolla pätevöidytään arvioimaan eOppimisen laatumerkin hakemuksia. Myös tämä eLaatu-kurssi johtaa todistukseen ja se on laajuudeltaan kolme (3) ECTS-opintopistettä. Kurssiin kuuluu itsearviointiin perustuvia tehtäviä ja tutoreille palautettavia tehtäviä.  Neljäs tärkeä kohderyhmä eLaatu-kurssilla ovat laatumerkin hakijaorganisaatiot. Työalue sisältöineen on eri organisaatioiden sisäisille toimijoille suunnattu ja heidän oma työskentelyalueensa. Tämä eLaatu-kurssi on Suomen eOppimiskeskuksen tuottama, mutta se voidaan sopimuksella sisältöineen siirtää myös laatumerkin hakijan omaan moodle-järjestelmään. Suomen eOppimiskeskus tarjoaa hakijoille yhteistyökumppaninsa kautta myös oman työalueen vain hakijan omaan käyttöön. Tällä kurssilla / työalueella käydään kohta kohdalta läpi eOppimisen laatumerkin hakemusprosessi ja valmistellaan varsinainen eOppimisen laatumerkin hakemus. Tällä työalueella tehtävät perustuvat itsearviointiin.

Lisätietoja  verkkoympäristön www-osoite  laadun kehittäjä –kurssi HAMK  