Projektin budjettien ylitykset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Projektitoiminta III Haikon kartano PROJEKTIN TOIMITUSVALVONNASTA VUOROVAIKUTUKSEEN.
Advertisements

Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
Mikä vaikuttaa asiakkaiden lojaalisuuteen? Add Value - Asiakaspaneelit Autamme sinua rakentamaan vahvoja asiakassuhteita.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Paras aika tehdä kivitilaukset?. Riittävän ajoissa!
Vaativien metalliosien metalliosien toimittaja toimittaja netmetal.fi = integroivaa valmistuttamisen palvelua.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Viron talousnäkymat Märten Ross Eesti Pank 11. maaliskuu 2009.
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
19.– , Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Projekti ja siinä työskentely
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
T Projektikatselmus Ampel 3. Toteutusvaihe
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Motto eli miksi projekti- hallintaa on kehitettävä Sillakaaren lähtöajatus oli, että 3-vuotinen projekti putoaa 3-4 kertaa polvilleen Silti olen Sillakaaren.
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen © Copyright Kuntien Tiera Oy.
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
TYÖTERVEYSHUOLTO MUKANA HYVISSÄ RATKAISUISSA
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Mitä on projektinhallinta?
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Merlinin ylläpito-organisaatio Asiakaspalvelu (help desk) Palvelukeskus (tuotanto)
Systeemityö 2 Vesiputousmalli Teppo Räisänen, Principal Lecturer
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
Toimitusketjujen hallinta ja sähköinen kaupankäynti
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Salaus ja tietoturva Salauksiin ja niiden purkamiseen erikoistunut tieteenala on nimeltään kryptologia (cryptology).
Euroopan talous- ja rahaliitto EMU: Kehitetty jo n. 30 vuotta Ensimmäinen vaihe 1979 => valuuttakurssit Vuonna 1999 kytkettiin 12 maan valuuttakurssit.
Harjoitustyö Rässe Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ toteutusvaihtoehtojen tutkiminen Minna Kivinen, UKJ-ohjausryhmän kokous
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
Vaatimustenhallinta.
Ohjelmistotekniikka kevät 2003 CASE-välineet. Ohjelmistotekniikka kevät 2003 Mitä ovat CASE-välineet? Computer Aided Software Engineering Tietokoneavusteinen.
Projektinhallinta it. lut
Työsuojelun toimintaohjelma
Projektinhallinta it. lut
Ohjelmistotekniikka kevät 2003 Ohjelmistotekniikan määritelmä Ohjelmistotekniikka (Software Engineering) tarkoittaa pätevien insinööriperiaatteiden vakiinnuttamista.
Projektityö Lähe: Projektityömateriaali BB:n sivulla.
Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Uudet palvelut (räätälöity): Tomin kommentit Painopiste on kuvassa mielestäni huono, tässä vaiheessa ja tätä ennen pitää panostaa eniten Jos näissä vaiheissa.
”Vapaaseen lähdekoodiin perustuva kehitys” Projektinhallinnan näkökulma avoimeen koodin perustuvassa ohjelmistokehityksessä.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Hankintasuunnittelu ja tarjouspyynnöt - pilvipalvelu
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
Yrityksen projektisuunnitelma
Humakin yhteistyöverkoston kartoitus
Tutkimus ja kliininen työ
Korkeakoulujen kirjastojärjestelmien uusiminen - tilannekatsaus
Koiran kauppa. Koiran luonnevika. Koiran lopettaminen
Tietojärjestelmät KEHITTÄMINEN JOHTO KIRJANPITO TILAUSTEN KÄSITTELY
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 9 agenda Yhteenveto.
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Nostotilaukset Kouluttaja Kari Marjeta | Tse Kiinteistöt Oy Tilaukset Puh
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Yrityksen projektisuunnitelma
PROJEKTIN TOIMITUSVALVONNASTA VUOROVAIKUTUKSEEN
Projektin budjettien ylitykset
Esityksen transkriptio:

Projektin budjettien ylitykset Toimitusketjun valvonta Projektitoiminta Haikon kartano 21.4.2009 Samuli Kyttälä

Toimitusketjujen rooli projektitoiminnalle Projektille löytyy monta määritelmää. Yksi voisi olla: Projekti on erinäinen määrä toimitusketjuja, jotka yhdistyvät lopuksi yhdeksi tuotteeksi

Toimitusketjut Toimitusketjuja on monenlaisia: Teknologiaa Suunnittelua Järjestelmiä Rakenteita Laitteita Putkistoa Komponentteja Eristystä (materiaali ja työ) Rakentamista (maansiirto, valut, asennus jne) Koestamista Käyttöön ottoa Jne…

Trendit Vuoteen 2004 tilanne oli kohtuullisen vakaa: Hintakehitys vakaa Toimitusajat luotettavia Laatuongelmat vähäisiä Toimitusvalvonta suurelta osin toimittajien sisäistä laadunvarmistusta. Loppuvuodesta 2004 alkoi aivan uusi aikakausi Jo tehdyistä hankintasopimuksista toimittajat ilmoittivat yksipuolisia hinnankorotuksia Toimitusajat pidentyivät eikä toimittajien lupauksiin voinut enää luottaa Laatuongelmat lisääntyivät dramaattisesti ja alkoi esiintyä jopa väärennettyjä dokumentteja, kuten ainestodistuksia ym. Toimitusvalvonnan tarve kasvoi merkittävästi. Toimitusvalvonnan merkitys on kasvanut voimakkaasti ja siitä on muodostunut keskeinen menestystekijä investointiprojekteissa.

Tilanne tällä hetkellä Tilanne on selvästi rauhoittunut ja hintojen kasvu on taittunut Toimitusajat ovat lyhentyneet ja materiaalien ja laitteiden saatavuus on huomattavasti parantunut. Laadun suhteen on kuitenkin edelleen huolenaiheita ja laadunvalvonnan määrää on hyvä lisätä.

Erään projektin putkiston toimitusketju Tehtaat Tukkurit Hankinta Toimitus- valvonta Varasto Urakoitsija Suunnittelu Toimittaja 1 Toimittaja 2 Toimittaja 3 Toimittaja 4 Several Venttiilit Venttiilit Clamp connection Pipes Elbows T-pieces Flanges Bolts Nuts Gaskets Purchase requisition materials High Pres- sure valves Low pres- sure valves Welding High Pressure material Low Pressure material Pipe Bridge Receiving Warehouse "50" Site 1 Site 2 Site 3 Site 3 Warehouse "10" Material releases

Valvonta ratkaisu ongelmiin? Koko toimitusketjun valvonta on käytännössä mahdotonta! Valvonnassa tulee keskittyä oleellisiin, lopputoimitukseen vaikuttaviin asioihin Projektitoiminnassa pitää aina muistaa antaa eri toiminnoille edellytykset onnistua Eli palataan takaisin projektitoiminnan vaiheistuksiin ja miten projektia hallinnoidaan. Päätöksenteko- kohtia Vaihe 1 Esiselvitys Vaihe 2 Alustava suunnittelu Vaihe 3 Perus- suunnittelu Vaihe 4 Toteutus-projekti Vaihe 5 – 6 Käyttöön- otto Käynnistys Sulkeminen

”Back to basics” Perussuunnittelun aikana luodaan edellytykset toimitusketjujen hallinnalle ja valvonnalle Toimitusketjujen valvonta ei ole muuta kuin normaalia projektin aikataulutusta ja koordinointia Koko ketju suunnittelusta asennukseen kuuluu toimitusketjuun Huonosti tehtyä projektisuunnitelmaa ei pysty korvaamaan toimitusvalvonnalla. Hyvin tehtyä projektisuunnitelmaa pitää toki valvoa!!!

Toimitusvalvonnasta Toimitusvalvonnan merkitys on selvästi lisääntynyt Edellytykset toimivalle toimitusvalvonnalle luodaan hyvien projektiosuunnitelmien avulla, joihin kuuluu hankinnan ja urakoinnin suunnittelu. Toimitusvalvojien tulee olla mukana laatimassa hankintasuunnitelmaa Hankintasuunnitelman perusteella suunnittelun tulee valmistella omia hankintadokumenttejaan Toimitusvalvonnan on laadittava toimitusvalvontasuunnitelma ja raportoitava edistymää sitä vasten Toimitusvalvonta pystyy hyvin seuraamaan toimituksen hintaa ja aikataulua. Laadunvalvonnassa pitää olla mukana suunnittelun asiantuntijoiden tuki. Muutostenhallinta hyvin tärkeää myös toimitusvalvonnan osalta, kuten koko projektihallinnan osalta.