YLIOPPILASLEHTI AINO AYYE-iltakoulu 12.11.2009 Jussi Mattsson.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Vuoden 2006 talousarvio Mauri Marttila/ •Arvioi ensin päättymässä oleva vuosi! –onko vuosi ollut normaali (työmenekit,
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
VALOKAAPELIEN PÄÄTTÄMINEN KAUPUNGINTALOLLE
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
KY ry:n toimintabudjetti 2010 AYYE iltakoulu
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Anu Kemppainen TOP-valmentaja Verkostotapaaminen Helsinki
5/2007 CIMO Opettajien kansainvälisen liikkuvuuden kehittäminen KV-hallinnon kevätpäivät 2007 Roundtable 3 Anna-Leena Riitaoja.
1 Tiivistelmä (sivu 1/3) Telma-lehden lukeminen  Vastaajista 5 prosenttia on lukenut Telma-lehden uusimman numeron kokonaan ja noin neljännes (26 %) on.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Eläinsatu ”Muurahainen”
Case: City Car Club Autojen yhteiskäyttö Turussa Työpaja
Projektin budjettien ylitykset
Palkat kirjanpidossa.
Tikkurilan Palloseura
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
 Metropolia alumnit ry. on Metropoliasta ja sitä edeltäneistä korkeakouluista valmistuneiden opiskelijoiden yhteisö. Alumni = kasvatti, suojatti.  Yhdistyksen.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Periaatepäätös kampuskohtaisista palvelupisteistä AYYE iltakoulu
Kahdet markkinat.
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Tuokio 5: Kuvankäsittely
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
1 Sektorin nimi Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja Syksy 2009/Kevät 2010.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
Talousjohtajan rekrytointi AYYE Iltakoulu
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
Osa-aikatyö Lahti [pvm] [Alatunniste]. Osa-aikatyö lukuina Osa-aikaisten palkansaajien määrä kasvanut yli 60 % viimeisen 15 vuoden aikana Nyt.
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
PTT:n alueellinen asuntomarkkinakatsaus 2009 Petri Mäki-Fränti
ID Point - Palvelumalli
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
N-piirin johtamisvalmennus Lionsklubin muutosjohtaminen.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
FUAS Kielet ja viestintä
Aluepalvelut Laureassa
Viestintäsuunnitelma
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
AYY vuosijuhlat Budjettiselvitys.
Lionsklubin muutosjohtaminen 107 N Apj-Lpj seminaari Bykulla
Työikäiset ja verisuonisairaudet Sekundaaripreventiosta primaaripreventioon!
TOKYO ry:n talousarvioluonnos Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunta TOKYO / Student Union TOKYO.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Mallinnusmenetelmät 5 – Emilia Partanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 Mallinnusmenetelmät.
Organisational justice and health of employees: prospective cohort study M Kivimäki, M Elovainio, J Vahtera, J E Ferrie (2002)
Tulevaisuuden rotareita - Rotaract PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä # - Esitelmöijän nimi Optimointiopin seminaari - Syksy 2000 / 1 Potentiaalien kertaus ja.
Ainon toimitusneuvosto Editorial Council of Aino Joanna Haahti
MIELI pt (personal trainer)
Esityksen transkriptio:

YLIOPPILASLEHTI AINO AYYE-iltakoulu Jussi Mattsson

AGENDA Ainon syntyminen Ainon tehtävä Ainon budjetti syksyllä 2009 Ainon tulevaisuus Ainon budjetti 2010

AINON SYNTYMISEN TAUSTAA Kevättalvella 2009 viestintäsektoreiden tapaamisissa nousi esiin idea lanseerata KY:n, TOKYOn ja TKY:n yhteinen lehti syksylle 2009 Varsin nopeasti päästiin yhteisymmärrykseen, että lehden tulisi olla laadukas, noin kerran kuukaudessa ilmestyvä aikakauslehti, jonka tehtävinä: Taustoittaa Aalto-hanketta henkilöille, jotka eivät ole aktiivisesti ylioppilaskuntatoiminnassa mukana Luoda yhteishenkeä kolmen eri korkeakoulun opiskelijoiden välille Olla ensimmäinen konkreettinen ylioppilaskuntien yhteistyön hedelmä

TOTEUTUS Aino on nykyisten kolmen ylioppilaskuntien projektilehti, jonka tulevaisuudesta syksyn 2009 jälkeen päättää AYY Päätoimittaja sekä muu toimitus (yht. 2,5 henk.) ovat nykyisten yo-kuntien yhdessä palkkaamat Ainolle on valittu 12 henkinen toimitusneuvosto, johon niin KY, TOKYO kuin TKY ovat nimenneet kukin 1+3 edustajaa Toimitusneuvoston on luonut Ainolle linjapaperin, jonka ylioppilaskuntien hallitukset ovat hyväksyneet

LINJAPAPERISTA POIMITTUA Lehti on syksyllä 2009 ilmestyvä projektilehti… Lehti on journalistisesti itsenäinen ja riippumaton. Ainon tärkein ja ensisijainen tarkoitus on kertoa ja keskustella yhdistyvien ylioppilaskuntien piirissä tapahtuvista, opiskelijoita koskettavista asioista sekä yhdistymisprosessista. Lehden tavoitteena on rakentaa ja vahvistaa aloittavan ylioppilaskunnan jäsenten yhteenkuuluvuutta (ja yhteisymmärrystä).

LINJAPAPERISTA POIMITTUA Ainosta tulee lehti, jonka aaltolainen opiskelija voi tuntea omakseen ja josta hän voi olla ylpeä. Laaja, opiskelijoista koottu avustajajoukko takaa sen, että kohderyhmä on lehdessä näkyvillä sekä tekijänä että aiheena. Lehti on moniarvoinen, objektiivinen ja kriittinen. Lehdellä on kustantajien asettama toimitusneuvosto, joka tukee lehden toimituskuntaa työssään ja valvoo lehden linjan toteutumista.

BUDJETTI SYKSY 2009 Kustannukset syksyltä yhteensä noin 80k€ Palkat ~30k€ (2,5 henk.) Painokustannukset ~32k€ (sis. Lisäpainos) Postitus 9k€ (1. numero kotipostitus) Muut kulut 10k€ (sis. Mainosmyynnin kulut) Tulot ~20k€ Ainon kulujäämä syksylle 2009 noin 60k€

AINON TULEVAISUUS Ainon konsepti aikakauslehtimuotoisena on selkeästi eroava muista opiskelijalehdistä ja nähtävä selkeänä etuna Aino monelle AYY:n jäsenelle ainoa konkreettinen kontakti ylioppilaskuntaan Aino pystyy osaltaan avaamaan ylioppilaskuntien yhdistymisen vaikutuksia niille opiskelijoille, joilla ei muuten ole kosketuspintaa ylioppilaskuntaan Aino on selkeä uuden yhteistyön tuotos ja hieno osoitus siitä, mitä uutta ja hienoa AYY voisi jäsenilleen tarjota

AINON BUDJETTI VUODELLE 2010 Aiemmin esitetyssä budjetissa Ainon kulujäämäksi olisi ollut muodostumassa noin 150k€, riippuen hieman käytettävistä muuttujista Kustannusten muodostuminen Palkat ~100k€ Painokulut ~75k€ Muut kulut ~25k€ Mainosmyynnin tuotot 50k€ Vrt. Ylioppilaslehti, jonka vuotuinen budjetti on noin 500k€, josta HYY:n rahoitettava osuus noin 300k€

MAHDOLLISIA LEIKKAUSKOHTEITA Näistä kohteista voidaan kuluja karsia ilman että Aino muuttuisi joksikin täysin muuksi kuin se tällä hetkellä on: Palkkaukset: 2 täyspäiväistä työntekijää (mahd. lomautukset kesällä) Ilmestymistiheys Painoksen laatu Mikäli toimitus on kaksihenkinen (pt+ts), niin heidän ammattitaitoisuuden vaatimukset kasvavat, sillä esim. taittaminen on heidän tehtävänään Avustajien roolia tulee kasvattaa, mikä näkynee avustajapalkkioiden määrässä

AINON BUDJETTI 2010 – KARSITTU Kustannukset Työntekijät ~65k€ Painatus ~55k€ Muut kulut ~32k€ Tulot Mainosmyynti ym. 50k€ Kulujäämä ~100k€

MAINOSMYYNNIN BUDJETOINTI Ainossa erittäin paljon potentiaalia mainosmyynnin saralla Syksyn aikana mainosmyynti ollut pettymys, mihin osaltaan on vaikuttanut reaalitalouden heikko tila Mainosmyynti nyt budjetoitu erittäin maltillisesti, vrt. yo-lehti Uljas Tehokkaalla mainosmyynnillä olisi mahdollista huomattavasti keventää Ainon kulujäämää

YHTEENVETO Aino on laajalle opiskelijakunnalle ainoa konkreettinen yhteys ylioppilaskuntaansa Ison ylioppilaskunnan lehteä mahdotonta tehdä kovin pienellä budjetilla jo pelkästään suuren levikin takia Kovin suurta kulujen karsintaa mahdotonta tehdä ilman että Ainon konsepti muuttuisi oleellisesti nykyisestä