LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunta avustaa Governoria ZI-tavoitteiden saavuttamiseksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Naisten urat ja palkkaerot tutkimustiedon valossa
Advertisements

Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
KANUUNA-SEMINAARI 2012 Kotka, Nuorisotalo Greippi 15 –
Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...
Pellavatehdas Märkäkehruuta Vanha kura-3 -koneella. Kuva otettu ennen vuotta Kuva: Tampereen museoiden kuva-arkisto.
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Yritystoiminnan raportti
Tilannekatsaus ja seuraava ohjelmakausi Suomen Kuntaliiton pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma Heli Liikkanen
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
Kansainvälinen Inner Wheel (Ihanien naisten yhdistys)  Perustettu 1924 Englannissa  Teema : Commit with conviction, compassion, consistency.
USKONTO/aineenopettajat PORTFOLIOTYÖSKENTELY Ryhmäkokoontuminen 2 Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
ENERGIAKATSELMUSPÄIVÄ Pietarissa Hyviä käytäntöjä ja tuloksia Suomen energiakatselmusohjelmasta Seppo Silvonen, Head of Unit.
Tehtävä Suomelle Tehtävä kirjastoille …ja Yleisten kirjastojen neuvoston strategia
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Sisällönkuvailun asiantuntijaverkoston laatimat sisällönkuvailun suositukset Tarja Turunen Kirjastoverkkopäivät
LAPSEN OIKEUDET.
The Annual Policy Report 2009 Vuosittainen raportti maahanmuuttopolitiikasta Suomessa HUOM : Voit täydentää ylätunnisteen Näytä/Ylä- ja alatunniste (Älä.
Lapsen oikeus palveluihin – ihmisoikeusnäkökulma , Prof. E. Pirjatanniemi.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Afganistan ja naisten oikeudet
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Uuden kansainvälisen sopimuksen laatiminen EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Women in fire and rescue services Mira Leinonen Helsinki.
TEEMARYHMÄ 1. PROFIILIN JA TUNNETTUUDEN EDISTÄMINEN TKI -päivät Porissa 2011.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
EU : Tärkeitä henkilöitä:. Perustajat… Robert Schuman ( ) Jean Monnet (1888 – 1979)
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
1 European Commission Agora ICT-foorumi, Jyväskylä, Olli Rehn Euroopan komission jäsen Kasvu ja työllisyys Euroopan unionin haasteena.
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Oikeus ja kamppailut 7. luento. Kamppailu Regiimien Juristien Analytiikka Grogan, Open Door, X Dodge v. Ford Lüth Yksilöiden Ensimmäinen tapaus.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
YK- JA EU-OHJEISTUSTA LAPSEN OIKEUKSIIN LIITTYEN Heli Mikkola, HIV/AIDS neuvonantaja, Ulkoasiainministeriö
Ihmisoikeuskeskus - osa Suomen kansallista ihmisoikeusinstituutiota VALTAKUNNALLISET VAMMAISNEUVOSTOPÄIVÄT
IHMISOIKEUSKESKUS - TEHTÄVÄNÄ IHMISOIKEUKSIEN EDISTÄMINEN Valtakunnallisen vammaisneuvoston VANEn seminaari YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Pohjoismaiset sukupuolisilmälasit käytännössä SUKUPUOLINÄKÖKULMAN VALTAVIRTAISTAMINEN POHJOISMAIDEN MINISTERINEUVOSTOSSA.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Toimikauden kansainväliset vaikuttamisen tavoitteet ja niiden toimeenpano paikallisella tasolla Kristiina Sihvonen Pärnu
Nizzan yleiskokouksen päätökset Tuija Kirveskari-Tähtinen.
Vammaisten henkilöiden oikeuksista tehty yleissopimus (CRPD) ja sen valinnainen pöytäkirja Eveliina Pöyhönen Sosiaali- ja terveysministeriö.
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
SOVITTU MIKÄ SOVITTU JOHTAMISSOPIMUSTEN UUDISTAMINEN 2017
Katsaus YK:n vammaissopimukseen ja Yhdenvertaisuuslakiin
ERITYISTAIDEKASVATUS
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Steps – Sharing the European Pathways
NAISET JA MIEHET TYÖELÄMÄSSÄ
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Webcast klo Koulutus työelämää koskevista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain muutoksista Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki.
Esityksen transkriptio:

LAA-toimikunnan työskentely kaudella LAA-toimikunnan työskentely kaudella LAA-toimikunta avustaa Governoria ZI-tavoitteiden saavuttamiseksi tehtävä- ja vastuualueensa mukaan LAA-toimikunta noudattaa työssään kaikkia niitä menettelytapoja, säädöksiä ja päätöksiä, jotka ohjaavat organisaatiomme työskentelyä, mm. kunnioittamalla valtioiden liittymistä ihmisoikeussopimuksiin ja noudattamalla ZI:n viestintäjärjestelmiä. Legislative Awareness and Advocacy

 Visio 2010 eteenpäin ZI:n jäsenet näkevät maailman sellaisena, jossa naisten oikeudet tunnustetaan ihmis- oikeuksiksi ja, jossa jokaisella naisella on oikeus toteuttaa itseään kykyjensä mukaan

Beijing neuvottelut käytiin vuonna Beijing sopimukseen sitoutuneet valtiot raportoivat ihmisoikeuksien ja naisten tasa-arvon sekä yhdenvertaisuuden toteutumisesta säännönmukaisesti YK:lle. Viimeisin raportti nimeltään Beijing 15 plus. Suomessa ja Eestissä tasa-arvoa valvovat ja edistävät orgaanit on perustettu, samoin on nimetty tasa- arvovaltuutetut. Beijing sopimus Naisten neljännen maailman konferenssin yhteydessä

CEDAW kaikkinainen naisten syrjinnän poistamista koskeva yleissopimus v.1979 Sopimukseen liittyneet maat raportoivat määräajoin, viimeisin raportti vuodelta 2007 CEDAW sopimuksen noudattamisessa Euroopan Neuvosto on antanut suosituksia jäsenvaltioille lainsäädännön parantamiseksi sekä tasa-arvo ja ihmisoikeuskysymysten ratkaisemiseksi. Viimeisin suositus syksyltä Eestissä on laadittu manuaali Euroopan Neuvoston jäsenvaltioille antamien suositusten mukaisesti niistä toimenpiteistä, joilla paikalliset virkamiehet toimeenpanevat CEDAW sopimuksen sisältöjä. Suomessa on eduskunta hyväksynyt Tasa-arvo- ohjelman vuoteen 2020.

”The Town for Equality. A methodology and good practices for equal opportunities between women and men ” ”European Charter for Equality of Women and Men in Local Life” Euroopan Neuvosto: viimeisimpiä julkaisuja aiheesta: Lisäksi on huomattava, että Eesti ja Suomi ovat allekirjoittaneet sopimuksen ” Action against Trafficking in Human Beings”, mutta eivät ole mennessä ratifioineet ohjelmaa valtiotasolla.

Haasteet keväällä 2011 Eestissä ja Suomessa 1. Eestissä ja Suomessa naiset ovat heikossa asemassa maailman valtioiden joukossa, kun tarkastellaan lukumääräisesti naisiin kohdistuvaa lähisuhdeväkivaltaa vuoden 2009 tilastojen perusteella. Mitä voimme tehdä läheistemme elämäntilanteen parantamiseksi ? a.Voimme nostaa keskusteluun paikallisen – ja valtakunnan tason päättäjien kanssa naisten kaikkinaisen syrjinnän vähentämisen b. voimme nostattaa keskusteluun naisten turvakotien- ja raiskauksen sekä väkivallan uhrien matalan kynnyksen tukipalvelukeskusten rahoituksen hoitamisen.

2. Tavoitteenamme on myös tukea naisten omaehtoista suoriutumista työ- ja henkilökohtaisessa elämässä: Naisilla ja tytöillä on taipumus mitätöidä omaa osaamistaan, omaa tavoitetasoaan ja suostua omaehtoiseen syrjäytymiskehitykseen sekä alisuoriutumiseen. Tilanteeseen voidaan puuttua vain naisten keskinäisin toimin. a. lähelläsi kasvava tyttö tarvitsee myönteistä itsetunnon kohotusta b. työpaikallasi ja vapaa-ajantoiminnassa voit tukea naisten omien urasuunnitelmien edistämistä c. työpaikalla voit kannustaa naisia pikkutarkan, tunnollisen suorittamisen sijaan priorisoimaan tehtäviä erityisesti urasuunnitelmien näkökulmasta d. voit myös kannustaa naisia itsensä laaja-alaiseen kehittämiseen tai jonkin erityistaidon syventämiseen.

3. Miesten ja naisten välinen tasa-arvo työelämässä edellyttää lisäponnisteluja Erityisenä tarkkailun kohteena tällä toimikaudella on ihmiskauppa työelämässä, palkkatasa-arvon edistäminen ja naisten sijoittuminen päätöksentekoasemiin. a. Käykö sinun kotonasi henkilö, joka on ikuisessa velkavankeudessa ja seksikaupan uhri laittomalle ihmisten maahantuojalle? b.Tarvitsemme toimenpiteitä, joilla naisten 83 sentin palkka lähenee kohti miesten euroa 100 senttiä mm tasa-arvoerien toteutuksessa ja palkkaneuvotteluissa. c. Kiintiöt naisille yksityisen sektorin hallituspaikkoihin.

Hyvät Zonta-sisaret: Elämä on meidän, kun otamme sen haltuumme unohtamatta heitä, joilla ei juuri tänään ole voimia tai mahdollisuuksia oman elämän hallintaan! Olethan mukana?

LAA-toimikunnan jäsenet Katrin Tiitus, Tallinna Raili Rauvala Helsinki II Seija Petrow Helsinki III Terttu Utriainen, Rovaniemi Tuija Kirveskari-Tähtinen Helsinki IV pj. Yhteystiedot löytyvät kotisivujen jäsenille tarkoitetuista LAA- sivuista Tukena lisäksi kerhojen yhdyshenkilöverkosto