”Publishing in International Academic Journals” Sanna Järvelä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusi osaaja - hanke Tapaaminen Omniassa
Advertisements

Kevään 2010 aloitus Edutool-opinnot Maanantain ohjelma • klo Edutool-opintojen kevät ja muistellaan myös syksyä/ Niina • klo
KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
Direktor kooli kasvatuskeskkona arentajana
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi
Future Learning Environment
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Open Access –julkaiseminen tutkimuksen rahoituksen ja arvioinnin näkökulmasta Anneli Pauli, ylijohtaja (tutkimus)
Tutkimussuunnitelma…
VOA-oppimispäiväkirja
Tutkijakoulutuksen jatkokurssi, Lääkäripäivät Kirjoittaminen ja julkaiseminen Prof. Annamari Ranki HY/ HYKS.
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
Kansainvälinen julkaiseminen. Konferenssijulkaisut Journaalit Antologiat Monografiat.
TKI ja työelämäyhteistyö - teemaryhmä
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Ajatuksia oppimisesta
Kristiina Hormia-Poutanen Mitä Suomessa voitaisiin tehdä? OPEN ACCESS-keskustelutilaisuus Opetusministeriö Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto.
Haukiranta MultiTalent Consulting Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa Täydennyskoulutus Haukirannan kuntayhtymä.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
YLIOPISTON TUKI Elise Kosunen Yleislääketieteen professori PERTTU-seminaari
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Tieteellinen julkaiseminen Alustus tieteentekijän peruskurssin seminaarissa Professori Mauri Airila.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Yhteisöllinen kirjoittaminen
VIRVE –hanke  Suullinen palaute tuloksista  Tulosten kommunikatiivinen validointi  Lopullinen raportti on suullisen palautteen mukainen.
Ihminen ääriolosuhteissa -kurssi
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kokemuksellinen oppiminen (Kolb, Jarvis, Boud)
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
* ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi.
Tiedekirjasto Pegasus, Virpi Pietikäinen & Jaana Suorajärvi Lehtien arviointi KTK Jatko-opiskelijat
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Koulutuksen laadun kehittäminen
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Avoin julkaiseminen hiukkasfysiikassa ja kosmologiassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
RESEARCH UNIT FOR EDUCATIONAL TECHNOLOGY KOULUTUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSYKSIKKÖ Creative Collaboration Seminaari V-Lab Shared.
Laadullisten tutkimusmenetelmien kurssi Liisa Ilomäki Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus Psykologian laitos, Helsingin yliopisto
Julkaisu ja viestintä -vahvuusalue Tavoitteet Tavoitteena on edistää koulutustutkimuksen ja sen tulosten tunnetuksi tekemistä sekä laitoksen.
Professori Päivi Häkkinen Erikoistutkija Marja Kankaanranta AGORA LEARNING LABORATORY (ALL)
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
SOKLAN TUTKIMUSSTRATEGIA VUOSILLE Professori Kirsti Lonka FT Auli Toom.
Oppimisen psykologiaa
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Avoin julkaiseminen hiukkasfysiikassa ja kosmologiassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos.
LET Kandiryhmä Piia Näykki & Jonna Malmberg.
Yhteisöllinen oppiminen Heini, Kati, Emilia, Tommi, Essi, Petra ja Noona.
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Tutkimussuunnitelma Jaakko Seikkula
Tampereen yliopiston avoimuuden käytännöt ja palvelut tutkijoille Minna Niemi-Grundström johtaja, Tampereen yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus.
Tieteellinen julkaiseminen hiukkasfysiikassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos Avoin.
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Miten FinELib-neuvottelut edistävät avointa julkaisemista?
Vesistökunnostusverkosto kunnostajan tukena
Kieli itseilmaisun välineenä
Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y.
TAI-E1126 Taidekasvatusseminaari
Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Mitä avoimuus on?.
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Sensitiiviset aiheet ja tutkimusetiikka
Esityksen transkriptio:

”Publishing in International Academic Journals” Sanna Järvelä

Tavoitteena ”julkaisemisen psykologiaa ja strategiaa” • Max 6 op. • Kokoontuminen kerran kuukaudessa kevään 2010 loppuun saakka. • Aktiivinen osallistuminen edellyttää myös kerran kuussa kokoontuviin vertaiskirjoitusryhmiin osallistumista ja oman tieteellisen artikkelin kirjoittamista. • Lyhyt päiväkirja tapaamisista • Seuraava tapaaminen: klo 14.00

Millaisia asioita haluaisimme oppia kansainvälisestä julkaisemisesta?

Seminaarien aiheita: • Kirjoittamisen psykologiaa ja strategioita (Hannu Soini ja Sanna Järvelä) • Mitä impactit tarkoittavat ja miten valita oikea journal (kirjaston asiantuntija)? • Miten referee toimii ja miten vastata lehden palautteeseen? (Sanna Järvelä ja Riitta-Liisa Korkeamäki) • Miten lehden editori ja editorial board toimii (Sanna Järvelä) • Käytännön vihjeitä artikkelin rakenteeseen (kielikeskus? – joku natiivi henkilö) • Populaari tiedejulkaiseminen (Piia Näykki ja Pauliina Rautio)

Jokaiseen tapaamiseen liittyy ”case” – eli lyhyt kuvaus jatko-opiskelijan tai tutkijan omista kokemuksista. Tapaamisten välillä vertaisryhmät kokoontuvat omalla ajalla ja kommentoivat käsikirjoituksia.

Missä kannattaa julkaista? • Ensisijaisesti – vain kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa – vain sellaisissa lehdissä joissa on impaktifaktorit • Kansainvälisen julkaisemisen kautta oppii julkaisemaan muilla foorumeilla

Miksi kansainvälinen julkaiseminen on tärkeää? • Kirjoittaminen on oppimisen äiti! • Osallistuminen kansainväliseen tieteelliseen keskustelun • Riippumaton palaute • Eri julkaisufoorumit antavat mahdollisuuden mitata tutkimuksen tasoa • Oman asiantuntijuuden julkistaminen ja ”tieteellisen maineen” rakentaminen • Mahdollistaa kansainvälisen tutkimusyhteistyön • Tuo evidenssiä tieteellisestä kehittymisestä (CV) ja viestivät tutkijasta arvioitsijoille (mm. apurahat)

Tutkimusryhmät innovatiivisina tietoyhteisöinä ja julkaiseminen yhtenä sen tukimekanismina • Mistä uusi tieto syntyy? • Yksilöllinen ja yhteisöllinen kognitio -> asiantuntijuus on molempien yhteiskehitystä (mm. Hakkarainen, 2003) A) YKSILÖN OPPIMISNÄKÖKULMA: Osallisuus tiedon luomiseen tehokkain keino oppia ja ymmärtää uusia monimutkaisia asioita B) ASIANTUNTIJUUDEN KEHITTYMISEN NÄKÖKULMA: Asiantuntijuuden kehittymisessä on tärkeää osallistua alansa ”reuna-alueille” ja kulttuurisesti jaetun kognition kautta vahventaa asiantuntijuuttaan. Kulttuurisen osaamisen välittäminen. C) MAALAISJÄRKINEN NÄKÖKULMA Kun ongelmaa yrittää ymmärtää yhdessä ja selittää toisille sen oivaltaa itse paremmin. Koska ideat syntyvät sosiaalisesti hajautuneissa toiminnoissa – on vaikeaa sanoa kuka idean tai ajatuksen on alkuperin keksinyt! Yhteisjulkaiseminen hyvä mekanismi tähän.

Julkaiseminen ja tutkimuskulttuurin muutos • Viime vuosikymmenien tutkimuskulttuurin muutos (kansainvälisyys, teknologia, tietojen käsittely) • Empiiriset tutkimusasetelmat monimutkaistuneet – (meillä pois kontrolloidusta labrasta, kompleksit kenttätutkimukset) • Tutkimusrahoitus vaatii laajoja asetelmia ja osaamisverkostoja • Kansainvälisyyden mahdollisuus ja haasteet • Yhden tutkijan usein mahdotonta hallita tutkimusta yksin! On järkevää keskittää voimavaroja ja kohdistaa useampaa asiantuntijuutta yhteen tutkimushankkeeseen.

Miten päästä alkuun? • Mikä on ajankohtaista tutkimuksessa? – Empiirisen tutkimuksen tulokset, teoreettinen review, metodiaihe • Konferenssipaperista artikkeliksi • Valitse lehti ja tutki lehden aikaisempia numeroita sekä lehden taustaa (hyväksymisprosentti, editorial board, lehden ohjeet, raportoinnin tyyli)