Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi"— Esityksen transkriptio:

1 Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi
Järjestöt lähidemokratian tukena hanke

2 Kurssin ohjaajat Ohjaajat tavoitat verkosta
Verkkojakso 2 : Kuntalaisen vaikuttamismahdollisuudet -- ohjaajat Anne ja Tarja Verkkojakso 3: Poliittisen paikallisyhdistystoiminnan mahdollisuuksia -- ohjaajat Sanna ja Marianne (marianne Verkkojakso 4: Työpaikalla vaikuttamisen mallit ja tavat -- ohjaajat Päivi ja Sikke Verkkojakso 5: Vaikuttamiskampanja kansalaisjärjestössä -- ohjaajat Tuula ja Eila Opiskelutekniset ohjaajat osallistu.fi- sivuston osalta ja Ohjaajat tavoitat verkosta Ajankohtaista koulutuksesta keskustelualueelta (virka-aikoina ma-pe klo 8-16)

3 Kurssin osallistujat 18 vaikuttamisesta kiinnostunutta osallistujaa ympäri Suomen Kerro kuka olet, mistä tulet ja mikä sai Sinut kiinnostumaan kurssista?

4 Kurssin tavoitteet Tavoitteena on, että kurssin suoritettuasi hallitset  vaikuttamisen malleja, vaikuttamiskanavia ja erilaisia käytäntöjä omassa kunnassasi ymmärrät poliittisen paikallisyhdistystoiminnan mahdollisuuksia opit työpaikalla vaikuttamisen malleja ja tapoja ja kuinka kansalaisjärjestöjen kautta luodaan toimiva vaikuttamiskampanja.

5 Kurssin aikataulu Verkkojakso 1: Ensimmäisen verkkojakson aikana tutustut kurssiin, muihin osallistujiin ja ohjaajiin ja haet vastauksia kysymykseen miten kurssilla opiskellaan. Verkkojakso 2: Toisen verkkojakson aikana opit tuntemaan yleisimmät kuntavaikuttamisen tavat ja keinot sekä tutustut kuntavaikuttamisen prosessiin käytännön esimerkkien kautta. Verkkojakso 3:  Kolmas verkkojakso johdattelee sinut poliittisen paikallisyhdistystoiminnan mahdollisuuksiin. Verkkojakso 4: Neljännen verkkojakson aikana opit millä eri tavoilla voit vaikuttaa työpaikallasi. Verkkojakso 5: Viides verkkojakso tutustuttaa sinut kansalaisjärjestöjen kautta vaikuttamiseen ja erityisesti siihen kuinka luodaan vaikuttamiskampanja kansalaisjärjestössä. Verkkojakso 6: Kuudennen ja kurssin päättävän verkkojakson aikana arvioidaan ja tehdään yhteenvetoa kurssin aikana opitusta.

6 Kurssin tehtävät ja työskentelytavat
Yhteiset teemakeskustelut Jokaisella verkkojaksolla on oma teemakeskustelunsa. Itsenäinen materiaaliin tutustuminen Jaksokohtaiset materiaalit Vaikuttamisen oppimispäiväkirjan kirjoittaminen Oppimispäiväkirjaa työstetään koko kurssin ajan Oppimispäiväkirja on koko osallistujaryhmän ja ohjaajien nähtävissä ja kommentoitavissa. Adobe Connect-tapaamisia tilanteiden mukaan

7 Kurssin arviointi Jokainen jakso arvioidaan arvosanalla hyväksytty/täydennettävä Ohjaajat antavat jaksoista ryhmäkohtaista palautetta Teemakeskustelut Oppimispäiväkirjan työstäminen Teemakeskustelun yhteenveto tulee teemakeskustelualueelle Yhteenveto ja palaute jakson oppimispäiväkirjateksteistä tulee Ajankohtaista koulutuksesta- keskustelualueelle Hyväksytysti suoritetusta kurssista saa todistuksen.

8 Kurssiympäristö www. osallistu.fi
Kurssi rakentuu kurssin edetessä- uusi jakso avataan edellisen jakson loppupuolella Julkiset keskustelut ja osallistujaryhmälle avoin vaikuttamisen oppimispäiväkirja Ohjausta keskustelualueella ja joillakin jaksoilla myös Adobe Connectin kautta

9 Opiskelu- ja oppimisen iloa!


Lataa ppt "Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google