- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
Advertisements

KPEDU MUUT TOIMET LÄPÄISYN EDISTÄMISEKSI. MUUTA LÄPÄISYÄ TUKEVAA TOIMINTAA OPISKELIJAHUOLLON JA ERITYISOPETUKSEN KEHITTÄMISEN PROJEKTIT JA NIIDEN PYSYVÄT.
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
Toisen asteen yhteistyö Keski- Pohjanmaalla Ajankohtaiset asiat: -Valintatarjotin -Tiedotuskanavat.
Mukana olevat paikkakunnat ja toimijat
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Henkilökohtaisen ohjauksen kehittämisen toimenpideohjelma Eveliina Ojala Ohjausryhmä
Oma ala, oma paikka, oma tulevaisuus!
AURA-instituutti, Turku ja Laitila
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Kiihdytetty opiskelupolku 2,5 v./SOTE 1. vuosi Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 50 ov Opiskellaan ryhmän mukana, 30 ov: Kasvun tukeminen.
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
2. asteen tarjottimet lv Ajankohtaiskatsaus tarjottimilla oleviin opintoihin ja tietojärjestelmien haasteisiin rehtorikokousJohanna.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Laajennettu työssäoppiminen: toplaaja.purot.net toplaaja.wikispaces.com Hidas, tuettu polku.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
HOK työryhmä Ammattitaidon hankkimista täydentävien opintojen suorittaminen PIRKOn sisällä  VAKIO-CASE - joustavat opintopolut ammattitaidon.
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Palaute- ja arviointi- vuosikello palaute keskustelu kehittäminen
Ulkomaalainen opiskelija Tutkinto-opiskelija (perustutkinto/ maisteriohjelma) Vaihto-opiskelija (ensisijaisesti opiskelemassa) Harjoitteluvaihto-opiskelija.
Yritysyhteistyömalli TopLaaja- TOP-Patteri: HYVÄT KÄYTÄNTEET-SEMINAARI Helsinki Congress Paasitorni Koulutusjohtaja Maarit Kuosa.
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
Tuula Savikuja, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry./HERO
Työpaikkakouluttajan ABC
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Ryhmänohjaajakoulutus läpäisyn tehostamisessa Läpäisyn tehostamisohjelman työseminaari Eija Karjalainen ja Seija Kärki.
Työpaikkakouluttajan ABC
E N E M M Ä N O S A A M I S T A LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN, La - To OPH:n valtakunnallinen hanke La-To kokeilu ollut Hyvinkäällä
Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille
Ohje Primus-HOJKSin täyttämiseen Työryhmä: Vesa Pulkkinen Riitta Jalonen Rauni Valkama Hanna Koskinen Eeva Panttila Mari Ilveskoski Anneli Muuronen.
-kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS-opskelijoille, jotka tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä -opiskelijoita voidaan ohjata.
Kurssivalinnat ykkösille
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
Turvallisuusvalvoja Kurikassa Mitä ala vaatii sinulta? –hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja asiakaspalvelutaidot –oma-aloitteisuus –luotettavuus ja vastuuntuntoisuus.
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
MIKSI LUKIOON???.
Ohjauspalvelut Tredussa
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Kotkan aikuislukio Opetus: Kotkankatu Kotka
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
Kahden tutkinnon polku
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
3T-hankkeen päättöseminaari
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Kaksoistutkinto.
Esityksen transkriptio:

- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan tuotantokoulun opiskelijat suorittavat atto-aineet pääsääntöisesti tutkintohautomossa -opiskelijoita voidaan ohjata kaikista koulutusyhtymän oppilaitoksista -opiskelija on kirjattuna opintoalalle opiskelijana

 Tavoitteena on toisen asteen tutkinnon opiskelu tai tutkinnon suorittaminen

 Lukuvuonna  Opiskelijoita oli kirjoilla yli 50  Tilaan mahtuu kuusi opiskelijaa kerralla, päivittäin yhdestä kahdeksaan opiskelijaa työskentelemässä

 Opiskelijoilla vaikeuksia esim. keskittymiskyvyssä, luki-vaikeuksia, mielenterveysongelmia, autistisia piirteitä, vuorovaikutusongelmia tai/ja elämänhallinnassa haasteita  Myös muutamia ei- hojks opiskelijoita ryhmänohjaajan lähettämänä

 Menetelmä toimii, koska opiskelija hyväksytään sellaisena kuin hän on, ehdoitta  Toiminta on joustavaa, non-stop- periaatteella, klo 9-14

 vuorovaikutustilanteissa ollaan opiskelijan rinnalla, tukena ja puolella  Opiskelija saa alkuvaiheessa runsaasti tukea ja vasta, kun hän on valmis itsenäisempään toimintaan, tukea vähennetään

 Juotavaa on tarjolla, aivotoiminnan ylläpitoon  Taukoja voi pitää sopimuksen mukaan  Kuulokkeita tarjolla musiikin kuunteluun työskentelyn yhteydessä  Jos useammalla samat tehtävät, yhdessä pohtiminen, vertaistuki suositeltavaa

 Tutkintohautomossa on mahdollista toteuttaa erittäin yksilöllistettyä opiskelua  Muutamat opiskelijat eivät olisi saaneet atto- aineita suoritetuksi muulla tavoin  Koulutusyhtymällä tulisi olla jatkossakin tämä opiskelumahdollisuus tarjota niille opiskelijoille, joiden eteneminen ei onnistu yleisopetusryhmässä