Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI"— Esityksen transkriptio:

1

2 Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI 14.8.2018
Tervetuloa!

3 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista opinnoista lukiotavoittein ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Lukio-opinnot korvaavat ammatillisessa perustutkinnossa (180 osp) Yhteisten tutkinnon osien (35 osp) sekä Ammatillisten tutkinnon osien (145 osp) opintoja Osaamispisteet kertyvät yksilöllisesti opiskelijan aine- ja kurssivalintojen mukaan.

4 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Opiskeluaika on 3– 4 vuotta. Joensuussa yhteistyölukio on Joensuun lyseon lukion aikuislinja. Muilla paikkakunnilla paikallisten lukioiden kanssa. Valmistuessaan opiskelija saa ammatillisen perustutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Opiskelija ei saa lukion päättötodistusta, ellei suorita siihen tarvittavia kursseja. Kolmoistutkinnon suorittaminen on myös mahdollista.

5 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Miksi? Paremmat työelämä- ja jatko-opintovalmiudet - Opiskelu on vaihtelevaa ja haasteellisempaa: Ammatilliset opinnot, työssäoppiminen ja lukio-opinnot vuorottelevat keskenään.

6 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Vaatii opiskelijalta sitoutumista opiskeluun samalla tavalla kuin lukiossakin. Peruskoulun lukuaineiden keskiarvon suositellaan olevan vähintään seitsemän ja kirjoitettavissa aineissa arvosanat mielellään vähintään seitsemän.

7 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Lukuvuosittain n. 100 opiskelijaa aloittaa kahden tutkinnon opinnot. Kahden tutkinnon suorittajia on n. 300. n % kahden tutkinnon opiskelijoista keskeyttää lukio- opinnot.

8 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
päiväopintoina opiskellaan Äidinkieltä Englantia Ruotsia Matematiikkaa (lyhyt) Tarjolla on myös reaaliaineita (fysiikka, psykologia, terveystieto). Reaaliaineiden opetus on yhteistoiminta-ajalla eli ti ja to klo Reaaliaineiden opiskelu aloitetaan 2. opiskeluvuonna.

9 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
iltaopintoina opiskellaan Pitkää matematiikkaa Muita reaaliaineita Opintoja voi tehdä myös verkossa. Aikuislukiolla on hyvä verkkokurssitarjonta.

10 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Päiväopetus on Otsolan tiloissa ja opettajina ovat Aikuislukion opettajat. Lukiojaksoja on kuusi, jotka suoritetaan erillisinä jaksoina seuraavasti 1. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L1) 2. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L2 ja L3) 3. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L4 ja L5) 4. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L6)

11 Lukio-opintojen jaksotus

12 Lukio-opintojen jaksotus

13 Ylioppilaskirjoitukset
3. vuoden keväällä on kirjoitetaan yleensä pitkä matematiikka, reaaliaineita (ja äidinkieli) 4. vuoden syksyllä on kirjoitetaan yleensä englanti, ruotsi, lyhyt matematiikka (ja äidinkieli)

14 Opinto-ohjaus Opiskelijan tukena ovat ryhmävalmentaja, ammatillisen puolen opinto-ohjaaja ja lukio-opintoja koordinoiva opinto-ohjaaja sekä Aikuislukion opinto-ohjaaja (erityisesti kirjoitukset).

15 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Kaksoistutkinto-opiskelijaksi ilmoittaudutaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai opintojen alkaessa (yhteys omaan opoon). Lukio-opintojen lopettaminen tehdään kirjallisesti.

16 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
Lukion oppikirjat hankitaan ennen lukiojakson alkua äidinkielessä, englannissa, ruotsissa, matematiikassa, fysiikassa ja terveystiedossa. Oppikirjalista on netissä 1. vuoden kt-opiskelijoille osoitteessa riverialainen.fi -> Pikaopas aloittavalle opiskelijalle

17 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
- 1. jaksossa ei ole lukiojaksoa (1. vuoden opiskelijoilla). Lukiojakson ajankohta selviää omassa koulutusyksikössä. - Iltaopintoina on tarjolla nollakurssit (=peruskoulua kertaava) äidinkielessä, englannissa, ruotsissa ja matematiikassa. Suositellaan, jos peruskoulun päättötodistuksen arvosana on jossakin näissä aineissa alle 7.

18 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
Nollakurssit Äidinkieli (ÄI0): – Tunnit ovat ma klo ja ke klo Lyseon lukiolla luokassa 208. Matematiikka (MAB0): – Tunnit ovat ti klo ja to klo ja Lyseon lukiolla luokassa 207. Englanti (ENA0): – Tunnit ovat ma klo ja ke klo ja Lyseon lukiolla luokassa 307. Ruotsi (RUB0): – Tunnit ovat ti klo ja to klo ja Lyseon lukiolla luokassa 309.

19 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
- Pitkän matematiikan 1. kurssi (MAY 1) alkaa illassa ma klo Opetus on ma klo ja ke klo Aikuislukiolla luokassa 207.  - lukuvuoden aikana opiskellaan kurssit MAY 1, MAA 2, MAA 3 ja MAA 5.

20 Lisätietoa / Opiskelemaan / Opiskelu Riveriassa / Kaksoistutkinto koordinointi ja lukio-opintojen opinto-ohjaus Tuija Alhainen, p  243

21 Kiitos!


Lataa ppt "Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google