Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset ammatillisen peruskoulutuksen kehittämiseen vuonna 2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Leena-Kaisa Nikkarinen Kaste-ohjelmapäällikkö,
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Läpäisyn tehostamisohjelman työseminaari Suunnitelma määrällisestä seurannasta Tampere
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Opisopimuskoulutuksen laadun kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
AMMATTIKOULUTUKSEN KEHITTÄMIEN –YKSIKKÖ (AmKe)
Prosessiteollisuuden perustutkinto ja sen toimeenpano
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 1 klo – Opetusneuvos.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
Tuija Laukkanen, Ammatillinen peruskoulutus
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Osaamisperusteisten.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Ajankohtaista ammatillisessa peruskoulutuksessa
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
Yhteishaku keväällä 2015.
Valtionavustukset ammatillisen koulutuksen kansainvälistymiseen 2010 Annikki Häkkilä Erityisasiantuntija Opetushallitus Huki-hankkeen Lajipäällikkö-valmentajapäivät.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Ammattistartin seurannan keskeisiä tuloksia Seminaari
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Maahanmuuttajien ammatillisen koulu- tuksen kehittäminen: valtionavustus- tusten käynnistämisinfo klo
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Opiskelijahuoltolain.
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2015 Ryhmä 3 Virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittäminen.
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kuopio Mari Pastila-Eklund.
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset ammatillisen peruskoulutuksen kehittämiseen vuonna 2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus –yksikön päällikkö, opetusneuvos

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen keskeisiä kehittämistavoitteita Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden lisääminen sekä koulutuksen saavutettavuus Nuorisotakuun toteutuminen Läpäisyn parantaminen, keskeyttämisen vähentäminen, opintojen etenemisen tuki ja tutkinnon suorittaminen tavoiteajassa Tutkintojen ja perusteiden kehittäminen ja toimeenpanon tuki Joustavien opinto- ja tutkinnon suorittamispolkujen rakentaminen sekä kansainvälisyys Laadukkaan työelämälähtöisen koulutuksen kehittäminen ja oppimisympäristöjen monipuolistuminen Opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen Laadunhallinta ja laadun jatkuva parantaminen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen valtionavustusten tavoitteet ja periaatteet Tukevat kansallisen koulutuspolitiikan ja tulossopimuksen toimeenpanoa sekä koulutuksen järjestäjien tarpeiden ja valtakunnallisten tavoitteiden yhteensovittamista. Tavoitteena on saada aikaan pysyviä toiminnallisia ja/tai rakenteellisia muutoksia ja parannuksia. Toiminnassa suositaan laajoja, kokoavia ja verkostomaisia hankkeita. Syntyvien tuotosten laatuun ja levittämiseen kiinnitetään huomiota Yhteiskunnallinen vaikuttavuus, Laadulliset ja määrälliset tavoitteet Toimeenpano toteuttamisohjelmina hankeryhmittäin

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusprosessi Valtionavustusprosessi käynnistetään ja valtionavustukset julistetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjien haettaviksi Opetushallituksen www-sivuilla. Määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset arvioidaan. Myöntöharkinta tehdään hakutiedotteessa esitettyjen hakukriteereiden pohjalta. Kun perustelumuistio ja ratkaisuyhteenvedot on hyväksytty ja allekirjoitettu, laaditaan hankekohtaiset avustuspäätökset Osalle hakuryhmistä käynnistetään valtakunnallinen koordinaatiohanke

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustusten myöntämisen välttämättömät edellytykset hakemus on saapunut määräajassa hakija on hakukelpoinen hakija on antanut määräaikaan mennessä selvityksen aikaisemmin myönnettyjen avustusten käytöstä avustuksen käyttötarkoitus on käytölle asetettujen tavoitteiden mukainen avustettava toiminta toteutetaan avustuksen käyttöajan rajoissa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yleiset valintaperusteet koulutuksen järjestäjien verkostoituminen ja uudet toimijat innovatiivisuus ja uutuusarvo yritys-/työelämäyhteistyö hankkeen toteutuksessa kehittämishankkeiden tulosten ja tuotosten soveltaminen hankesuunnitelman toteuttamiskelpoisuus ja kokonaistaloudellisuus suhteessa esitettyyn toimintaan

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusprosessi jatkoa Opetushallitus ohjaa ja seuraa hankeryhmissä toteutettavaa kehittämistyötä. Ammatillisen koulutuksen valtionavustuksista pyydetään koulutuksen järjestäjiltä selvitysraportit valtionavustuksen käytöstä. Opetushallitus tarkastaa selvitykset ja kokoaa niistä seurantatiedot hakuryhmittäin. Arviointisuunnitelman mukaan arvioidaan asetettujen toiminnallisten, taloudellisten ja vaikuttavuustavoitteiden toteutumista hankeryhmittäin/valtionavustuserittäin

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustustoiminnan kehittäminen Arvioinnissa esiin nousseet kehittämiskohteet otetaan tarvittaessa huomioon seuraavan hakukierroksen painopisteissä Valtionavustustoiminnan ohjeistuksen yhdenmukaistaminen. Valtionavustusten sähköinen käsittelyjärjestelmä Valtionavustustoiminnan vaikuttavuuden parantaminen: verkostojen kehittäminen ja suuremmat hankekokonaisuudet. Seurantatietojen hyödyntäminen edelleen kehittämisessä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakuaika, avustuksen käyttöaika ja myöntöprosentit Hakuaika klo Tavoitteena on saada päätökset toukokuun loppuun mennessä Avustusten käyttöaika alkaa valtionavustuspäätöksen päivämäärästä ja päättyy Avustusta myönnetään enintään 75 % hankkeen kokonaiskustannuksista, joten hakijan oma maksuosuus on vähintään 25%. Koulutuksen järjestäjälle, joka toimii laajan yhteishankkeen koordinaattorina ja hakee valtionavustusta koko verkoston puolesta, voidaan myöntää valtionavustusta enintään 90 % koordinoinnin kokonaiskustannuksista.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset kehittämisen välineenä - Verkottuminen, yhdessä tekeminen, yhteistyö, laatu Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen Joustavien opintopolkujen kehittäminen Opiskelijan / tutkinnon suorittajan hyvinvointi Laatustrategian toimeenpanon tuki (Haku – ) Alkuperäiskarjan hoidon tuki kahdelle opetusmaatilalle Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Oppimisympäristöjen kehittäminen ja monipuolistaminen Joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tukiMoniammatillinen ohjaus ja opiskelijahuolto Svenskspråkig yrkesutbildning Ammatillisen koulutuksen kansainvälistyminen Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhankkeetTutkintojen toimeenpano Työnjohtokoulutuskokeilut Maahanmuuttajien ammatillisen peruskoulutuksen kehittäminen Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja ammattiosaamisen näytöt Opintopolut kulttuurialojen ja sosiaali- ja terveysalojen välille Urheilijoiden ammatillisen peruskoulutuksen järjestäminen (Haku lokakuussa)

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen / Hankeryhmät Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja ammattiosaamisen näytöt euroa Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhankkeet euroa Oppimisympäristöjen kehittäminen ja monipuolistaminen euroa Työnjohtokoulutuskokeilut euroa Svenskspråkig yrkesutbildning euroa Yht euroa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Joustavien opintopolkujen kehittäminen/ Hankeryhmät Maahanmuuttajien ammatillisen peruskoulutuksen kehittäminen euroa Ammatillisen koulutuksen kansainvälistyminen euroa Tutkintojen toimeenpano euroa Joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki euroa Opintopolut kulttuurialojen ja sosiaali- ja terveysalojen välille euroa Alkuperäiskarjan hoidon tuki kahdelle opetusmaatilalle euroa Yht euroa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opiskelijan ja tutkinnon suorittajan hyvinvointi/ Hankeryhmät Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen euroa Moniammatillinen ohjaus ja opiskelijahuolto euroa Yht euroa Kaikki nyt haussa olevat hankeryhmät yhteensä euroa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Myöhemmin 2013 auki tulevia hakuja/ Hankeryhmät Laatustrategian toimeenpanon tuki ( alustava) euroa Urheilijoiden ammatillisen peruskoulutuksen järjestäminen ( lokakuu alustava) euroa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeiden laadunvarmistus, arviointi ja vaikuttavuus ( Leena Koski) Ennen hankkeen käynnistymistä Suunnitteluvaiheessa ( hakuehtojen täyttyminen, toteutussuunnitelma ml. levitys- ja arviointisuunnitelma) – tärkeä mm. hankkeen vaikuttavuuden kannalta Toteutusvaiheessa ( dokumentointi, seuranta, kriittiset pisteet) Hankkeen päättyessä ( tulokset, oppiminen) Hankkeen jälkeen ( vaikuttavuus, muutosten ja parannusten pysyvyys) Leena Koski

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Laadunvarmistus ja arviointi ( Leena Koski) Seuranta ja arviointi, arviointimenetelmiä : itsearviointi ja ulkoinen arviointi Suunnitteluvaiheen arviointi esim. hankkeen tarpeellisuus kohderyhmän kannalta Hankkeen arviointi voi toteutusvaiheessa kohdistua hankkeen hallinnointiin, substanssiin tai molempiin Toteutusvaiheessa arviointi voi kohdistua tavoitteisiin, tuloksiin, toiminnasta viestimiseen, johtamiseen ja muihin prosesseihin, levitykseen ja vaikuttavuuden edistämiseen Vaikuttavuus on tärkeää ottaa arvioinnin kohteeksi hankkeen kaikissa vaiheissa Vaikuttavuus oman organisaation, hankeverkoston, hankkeeseen osallistuneiden, muiden organisaatioiden, kansallisten tavoitteiden kannalta Panokset/ edellytykset - Prosessi- Tulokset - Vaikutukset

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen valtionavustukset lukuina 2012 Valtionavustusta on myönnetty yhteensä € Valtionavustusta on haettu yhteensä € Yhteensä käsiteltiin 476 päätöstä, joista myönteisiä oli 267 kpl ja kielteisiä 209 kpl (V Yhteensä käsiteltiin 544 päätöstä, joista myönteisiä oli 321 kpl ja kielteisiä 223 kpl) Hakemuksia lähetti 100 eri koulutuksen järjestäjää

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten jakautuminen (euroina) toteuttamisohjelmittain vuosina 2011ja 2012 kevät (ammatillinen perus- ja lisäkoulutus yhteensä)

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KIITOS! linen_koulutus