KANUUNA-SEMINAARI 2012 Kotka, Nuorisotalo Greippi 15 – 16.11.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Eurooppalainen kielitaidon arviointi- ja testausjärjestö
Advertisements

Pilviväylä - kolme rinnakkaista prosessia Projektipäällikkö Jarkko Moilanen.
ECVET tulee, oletko valmis!
HEVY = Helsinki-Espoo-Vantaa nuorisotoimien yhteistyön hedelmät ja haasteet KANUUNA-SEMINAARI KOTKA Eija Ahola Nuorisopalveluiden johtaja.
Yhdessä Suomessa ja Euroopassa
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
EU-rahoitus Järjestöpäivä Taneli Tiilikainen.
Russian-Finnish International Castle to Castle Project: aims and objections Professor Antti Honkanen, Director of Centre of Tourism and Education, University.
Kirjasto mediakasvattajana Koulun “käsikassara” vai itsenäinen toimija? Kirjastot ja media kyselyn satoa Vaasan kaupunginkirjasto Pohjanmaan maakuntakirjasto.
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
Kokemuksia ja kehitysideoita. PLE:N taustaa • Opiskelijat oman ympäristönsä suunnittelijoita ja ylläpitäjiä • Itseohjautuva oppiminen • Yhteisöllinen.
Osaaminen näkyväksi ja tunnistetuksi EU-tason käytännöt ja suomalaiset sovellukset Kumppanuusfoorumi Helsinki Anni Karttunen.
SOMETTAJA -hanke YHTEISÖLLISEN MEDIAN JA PILVIPALVELUJEN KÄYTTÖNOTTO SUUPOHJAN TOISEN ASTEEN OPPILAITOKSISSA HANKETOIMINTA YHTEISKUNTAA UUDISTAMASSA.
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
Koulutus, kulttuuri, taide ja valtion kotouttamisohjelma Marjo Mäenpää Opetus- ja kulttuuriministeriö FARO ry. seminaari
Kaupungin luova ja innovatiivinen yrityskulttuuri - case Jyväskylä Projektipäällikkö Laura Ahonen IFHP Suomi
Tutkimus- ja kehittämisprosesseja keväällä 2012 Heikki Hannula.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Employer Counselling for employers Työvoimaa kuntoutujista – ja kaikki voittaa! Mood For Work -hankkeen päätösseminaari.
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
Graz-tapaaminen Opetushallituksessa ja Graz-info Ruissalossa ja ICT-REV Turku Suomi ECML:ssä ECML Suomessa Paula Mattila,
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
Kunta- ja palvelurakenneuudistus Päijät-Hämeen aluevaiheen seminaari Vesa Harmaakorpi Vesa Harmaakorpi Professori Innovaatiojärjestelmät Lappeenrannan.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Finna ja avoimen metadatan lisenssi Finnan konsortioryhmä Tapani Sainio, Kansalliskirjasto.
Tulevan ohjelmakauden ( ) suunnittelua Tiedonkulun tehostaminen ja koulutuksen kehittäminen B1.2 Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus,
Yrittäjyys ja kilpailukyky
Ajankohtaista CIMO LLP – Comenius päättyy 2013 UUSI OHJELMA ”Erasmus for All ” : KA1 – Learning Mobility of Individuals KA2 – Cooperation.
Seminaarin tavoitteet Murmanskissa joulukuu 2010 Mare Rantaniemi ja Natalia Strelskaja Projektipäälliköt.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Valmentajan osaamisen eurooppalainen viitekehys The European Framework for the recognition of coaching competence and qualifications VOK-messut
EU monikielisyyttä edistämässä Hannele Nevalampi
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Suomen tieteellisen kirjastoseuran Kirjastosihteerien työryhmä järjestää Asiakaspalvelupäivä - teemana muutos Helsinki, Projektipäällikkö Kristina.
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtuu Lappeenranta.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
-Suomen vanhin aluetoimisto Brysselissä -jatkuva toiminta perustamisesta - tunnettu aluetoimisto Brysselissä.
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtunutta Kotka.
Levels? Matti Isokallio Berliinin kommunikea “Ministers encourage the member States to elaborate a framework of comparable and compatible qualifications.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Tide-projektin esittely Sidosryhmätapaaminen Sisko Rauhala.
1 European Commission Agora ICT-foorumi, Jyväskylä, Olli Rehn Euroopan komission jäsen Kasvu ja työllisyys Euroopan unionin haasteena.
Kysymyksenasettelun avulla luovaan ongelmanratkaisuun matematiikassa
SISÄPIHOJEN SUUNNITTELU HS – Space - Laine Anni - Terävä Jaana.
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
TILANNEKATSAUS Lasse Siurala Kanuunan teemaseminaari Jyväskylä.
Info- ja verkostoitumistilaisuus Sosiaalinen osallisuus koulutuksen ja nuorisotoiminnan avulla (Erasmus+ KA3 haku) Paula Tyrväinen,Sini Piippo.
The Walkabout Fellowship “+16 Walkabout” - Mistä tässä olikaan kyse?
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Tutkiva ja dialoginen orientaatio opetusharjoittelun lähtökohtana
KANUUNA KV NEWS Lasse.
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
ARCTIC MATERIALS TECHNOLOGIES DEVELOPMENT
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Kunnallisen nuorisotyön Osaamiskeskus Kanuuna Kanuunan osaamiskeskustehtävien tilannekatsaus TAMPERE
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Esityksen transkriptio:

KANUUNA-SEMINAARI 2012 Kotka, Nuorisotalo Greippi 15 – 16.11

MIKÄ ON KANUUNA? MITÄ SE TEKEE VUONNA 2013?

VERTAISOPPIMINEN “Opettaminen ei ole kertomista tai kerrotuksi tulemista, vaan (kokemuksen kautta toteutuva) aktiivinen ja muokkaava prosessi” John Dewey: Democracy and Education, oppiminen on kytköksessä käytäntöön -oppiminen on toimijalähtöistä Web 2.0: "learning for everyone, by everyone, about almost anything." -oppiminen edellyttää ryhmän tai verkoston Tietämistä ja tekemistä ei voi erottaa toisistaan: ”Tietäminen on aikaistettua toimintaa” John Dewey: The Quest for Certainty, oppiminen vie toimintaan

KANUUNA  edistää vertaisoppimista, osaamisen kokoaminen, keskustelu, tiivistäminen, jakaminen  joka edellyttää nuorisotyön osaamisen verkostoa vapaa-ehtoisuus, luottamus, ei-hierarkisuus, tuttuus, vuorovaikutteisuus  ja tekee osaamisensa näkyväksi dialogi päätöksentekijöiden kanssa, edunvalvonta

COUNCIL RESOLUTION (26 Nov. 2009) on a renewed framework for European cooperation in the youth field (2010 – 2018) INVITES THE COMMISSION to: ”propose a flexible framework for peer-learning activities”

MITÄ KANUUNA TEKEE VUONNA 2013? 1.VERTAISOPPIMINEN 2.KEHITTÄMINEN JA TUTKIMUS 3.OSAAMISEN JAKAMINEN 4.VERKOSTOTOIMINTA JA EDUNVALVONTA 5.KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

Kanuunan vuosikokous 14.–

Teemaseminaari, kevät ”Kansalaisyhteiskunta on vauhdissa: Miten pysyy nuorisotoimi mukana?” ”Mitä nuorisotyö tänään on? Mitä ovat itsenäisen nuorisotyön olemassa olon edellytykset?”

NUORISOTYÖN JA KOULUN YHTEISTYÖ

OSAAMISEN JAKAMINEN Monikulttuurisen nuorisotyön maastouttaminen. Koordinaattoritapaamiset Nuorisotyön arviointityökalun käyttöönoton tukeminen ja laajentaminen. Auditointiverkoston tapaaminen Tiedon tuottaminen kuntien kehittämistyön tueksi. Tunnusluvut. Verkkosivuston uudistaminen

KANSAINVÄLINEN TOIMINTA European Network of Urban Youth Work? -Nuorisotyön eurooppalainen vertais- oppimisen ja edunvalvonnan verkosto

EUROPEAN NETWORK OF LOCAL GOVERNMENT YOUTH WORK? InterCITY Conference – European Peer Learning on Local Youth Policy, European Conference in Leipzig, October 2012 (Federal Ministry, JUGEND fûr Europa, in collaboration with Leipzig and Köln) Kysymyksiä: Julkisen sektorin vaikeudet Euroopassa? Löytyykö kansallisia verkostoja? Mitä verkosto oikein tekee? Miten se rahoitetaan? Vastauksia: Kunnallisen nuorisotyön vertaisoppimisille ja sen edunvalvonnalle on tarvetta. Kansalliset Kanuunan tapaiset verkostot tulee kartoittaa. Sellaisia on ainakin Suomessa, Belgiassa, Englannissa, Ruotsissa ja Liettuassa, todennäköisesti muuallakin. Verkoston toimintatavat on kuvattava. Monirahoitteisuus, siten, että EU- rahoitus olisi yksi niistä.

TEHTÄVÄT? Vertaisoppimisen edistäminen Euroopassa Edunvalvonta suhteessa Eurooppalaisiin järjestöihin European Knowledge Center of Youth Policy (EKCP partnership/ekcyp/index)

MITEN? Konseptin rakentaminen, selvitys kansallisista verkostoista 2 nd InterCITY Conference Suomessa 2013, johon em verkostot kutsutaan ja Eurooppalaisesta verkostosta päätetään Järjestäjinä: Cimo, Kanuuna, Kuntaliitto, OKM, Jugend für Europa (Saksa) yhteistyössä 1-3 kaupungin kanssa.

MIKSI TÄMÄ SOPISI OKM:LLE? Ministeriön tuki Allianssille on johtanut sen vahvaan rooliin Euroopan Nuorisofoorumissa, EU:ssa ja EN:ssa. Ministeriö on ajanut nuorisotutkimusta osaksi Eurooppalaista nuorisopolitiikkaa. Suomi teki (1995) Euroopan Neuvostolle aloitteen kansallisten nuorisopolitiikan katsausten tekemisestä. Suomi on käynnistänyt sellaisia merkittäviä kansainvälisiä hankkeita, jotka ovat olleet sen kansallisia vahvuuksia.

.11 KANUUNA-SEMINAARI 2012 Kotka, Nuorisotalo Greippi 15 – 16.11

KANUUNA  edistää vertaisoppimista, osaamisen kokoaminen, keskustelu, tiivistäminen, jakaminen  joka edellyttää nuorisotyön osaamisen verkostoa vapaa-ehtoisuus, luottamus, ei-hierarkisuus, tuttuus, vuorovaikutteisuus  ja tekee osaamisensa näkyväksi dialogi päätöksentekijöiden kanssa, edunvalvonta