KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Kasvatuskumppanuus kannattelee lasta suhteena prosessina
Lapsen ja nuoren ihmisoikeudet ja osallisuus Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön juhlaseminaari Maria Kaisa Aula
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Kasvatuskumppanuuskouluttajana toimiminen
Omahoitaja-toimintatapa päiväkodissa
VOA-oppimispäiväkirja
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Lapselle hyvä päivä tänään
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Lasten osallisuutta kartoittamassa
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Erilaisten ryhmien ja yksil ö iden kohtaaminen: Vinkkejä ohjaamiseen Riikka Juntunen, Heli Laitinen, Sari Rautio,
Kuinka kuulla kadunmiestä? - Kokemuksia osallisuuden tukemisesta ruohonjuuritason ja kehittämistyön rajoilla Salli-päivä , Katja Hämäläinen-Puhakka.
Hyväksi vanhemmaksi pyritään vaikka hampaat irvessä!
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Oppimisorientaatioita
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Tupakointi ja seksi.
Miehen kohtaaminen Miehen tapa viestiä Miestyön foorumi III Ounasvaaran pirtit, Rovaniemi Ira Virtanen, FM, nuorempi tutkija.
Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät Imatra Tervetuloa !
Ops seminaari Askola.
1-3-vuotiaan vuorovaikutus
Jyväskylän kristillinen opisto
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
Lasten havainnoimisesta Ruut Ruokonen Näistä lähtökohdista… Yksilöllisyys =kehitys etenee määrätyssä järjestyksessä, mutta lapset saavuttavat näitä.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
Kasvatuskumppanuus ja sitä ohjaavat periaatteet
Kehitysvammaliitto ja FASD
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Tuloksellisuuden mittaaminen
PEDAGOGINEN DOKUMENTOINTI
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
”Voin 100% olla oma itseni, eikä kukaan tuomitse mua”
Esityksen transkriptio:

KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo

KASVATUSSOPIMUS? Mistä pitäisi sopia? Kenen kanssa sovitaan? KASVATUSKUMPPANUUS

KASVATUSSOPIMUS? Mitä ymmärrän sitoutumisella ammatilliseen kasvattajuuteen itsessäni? Mitä sovin siitä itseni kanssa? Mihin olen sitoutunut? Millaisena kasvattajana itseni tämän kautta näen?

KASVATUSSOPIMUS? Lapsikuva? Miten kasvattajana tulkitsen lasta suhteessa itseeni? Miten kasvattajana tulkitsen itseni suhteessa lapsiin? Mitä lapset tarvitsevat kasvatusyhteisöltä? Mitä lapset minulta kasvattajana tarvitsevat? Millaisena kasvattajana itseni tämän kautta näen?

Tietoinen sitoutuminen Kasvatuskumppanuus= tietoista sitoutumista vanhempien kanssa toimimaan yhdessä lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen prosessin tukemisessa. Voiko sitoutua johonkin josta ei ole tietoa ja jota ei ole sovittu? Sopimus= edellyttää luottamusta, tasavertaisuutta, kunnioittamista. Sopimalla ja sitoutumalla herätetään luottamus!

Sovitaan: Kuuntelusta Lapsen tarpeet ja oikeudet Kunnioituksesta Dialogista Luottamuksesta

Ammatillinen relaatiokompetenssi Vanhemmat Relaatiokompetentti kasvattaja sitoutuu luomaan lapsen kasvua ja oppimista edistävää yhteistä ymmärrystä ja yhteistyötä itsensä ja lapsen, itsensä ja vanhemman sekä lapsen ja vertaisryhmän sekä lapsen ja vanhemman välille. Lapsi Vertaisryhmä Kasvattajat

Yhteistyötä Tiedottami- sesta Yksipuolisesta asiantuntijuudesta Samanarvoisuuteen Arkiseen vuoropuheluun Tiedottami- sesta Dialogiin Vanhempien osallisuuteen Tulkinnoista Yhteiseen ymmärrykseen Yksittäisistä tapahtumista Jatkumoon merkityksellisiin kohtaamisiin

Osallisuus Osallisuutta voi vahvistaa: Vanhempien kohtaaminen ammatillisissa tilanteissa antaa ohjaajalle mahdollisuuden vahvistaa heidän varmuutta itsestään kyllin hyvänä äitinä ja isänä. Vanhempien vanhemmuus vahvistuu kunnioittavassa vuorovaikutuksessa. Kunnioitus kumpuaa sen ymmärtämisestä ettei pysty tietämään toisen puolesta. Jokaisella ihmisellä on aivan oma todellisuutensa. Kun ohjaaja jakaa omia ajatuksiaan, hän antaa vanhemmille mallin osallistavasta asenteesta > lapsi on kiinnostuksen kohteena.

Osallisuus Osallisuutta voi vahvistaa: Jokaisen ihmisen minuus kehittyy osallisuudessa – minuus on ytimeltään kokemus omasta itsestä vuorovaikutuksessa toisen kanssa. Osallisuus on syvimmältä olemukseltaan aina vuorovaikutuksellista. Jokainen kohtaaminen lapsen kanssa synnyttää vuorovaikutustilanteen, jossa lapsi saa aikuiselta viestin itsestään. Jos viesti on kunnioittava ja kiinnostunut > lapsi saa kokemuksen itsestään tärkeänä kasvavana ihmisenä. Lapsi tarvitsee avoimesti osoitettua arvostusta päivittäin. ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni” Jeesus antoi poikkeuksellisella tavalla lapsille oikeuden osallisuuteen. Kokemus itsestä toimijana on kokemus siitä että voi vaikuttaa maailmaan.