15.4.2014 VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
LUVALLISET POISSAOLOT
JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
Toimintaohjeet opelle
Opitaan ja työskennellään yhdessä
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Kandiseminaarin ryhmätyöskentely Kevätlukukausi 2007.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Arvot ja toimintakulttuuri: Opettajainkokouksen organisointi Turun normaalikoulu helmikuu 2014 paikka: Liedon VanhalinnaLiedon Vanhalinna.
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Työrauha ja haastavat tilanteet
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Tiimien kaksoisprosessin tarkasteleminen 1. Pyritään etenemään kohden tavoitteita (tehtäväorientaatio) 2. Viedään läpi yhteistoiminnallisia prosesseja.
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Euran lukion hevoskurssit (RT1) Hevosen kanssa – peruskurssi Sis ä lt ö ja tavoitteet: Ruokinnan perusteet (teoria 2 x 2h koululla + k ä.
VIRITTÄYTYMINEN UUTEEN OPETUSSUUNNITELMAAN
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Lotilan koulutiellä –itsearviointipassi luokille
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Kirje joulupukille By Eetu, Olli & Tuukka.
Kansalaisten kirkonkylä - paikka, jota sinä voit muuttaa! Pia Mustonen Kyläsuunnittelu sujuvaksi Liperi
(2b) VÄLIAIKATYÖSKENTELY jakson välillä OSALLISUUS OPPIVA OPS.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Kuuntelemisen taitoja Kirjoita seuraavasta listasta itsellesi 10 erityisen vaativaa kuuntelemisen taitoa.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Toimintaohjeet opelle
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
4. MONO-päivä Klo
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Oppilasta aktivoiva opetus ja kasvatus
Yhteistoiminnallinen kokous
Hyviä käytänteitä, joita teillä jo on - saa esitellä useammankin Suunnitelkaa jokin happening, jota ei ole ennen järjestetty.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Vaalit
Miellekartta.
NUORISOVAALIT
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
Muutoskortit Tarvittavat välineet
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta
Tuetun päätöksenteon koulutus
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Kaveritaidot.
Esityksen transkriptio:

VAIKUTTAJAPÄIVÄT

VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut oppilaitokset sekä nuorisotalot ympäri Vantaata voivat saada äänensä kuuluviin ja tavata kaupunkimme päättäjiä. • Oppilaitos suorittaa ennakkotehtävän, laatii sen pohjalta yhteisen aloitteen ja valitsee edustajan, joka edustaa omaa kouluaan Vaikuttaja-päivillä. • Kaikki luokat suorittavat ennakkotehtävän. Tulosten pohjalta koulumme oppilaskunta muotoilee koulumme yhteisen aloitteen, joka lähetetään samalla viikolla Vaikuttaja-päivien järjestäjille.

ENNAKKOTEHTÄVÄ KLO • Viime aikoina Suomessa on keskusteltu kouluviihtyvyydestä. • Myös meidän koulussa oppilaskunta ja tukioppilaat ovat tehneet työtä parantaakseen mm. välituntiviihtyvyyttä. • Ennakkotehtävän tavoitteena on tuottaa päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille, nuorisotiloille, virkamiehille ja päättäjille tietoa siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä lapsen ja nuoren arjessa. • Vaikuttajapäivien ennakkotehtävän aihe: Hyvä olla

TEHTÄVÄN SUORITTAMINEN 1/2 Luokka jaetaan tasaisesti 4-6 hengen ryhmiin. Jokaisella ryhmällä on oma tehtävä, johon etsitään vastauksia. Ryhmä valitsee sihteerin, joka kirjaa ajatukset ylös post-it -lapuille ja kiinnittää ne yhteiselle paperille. Valitaan myös yksi oppilas, joka vastaa tilanteen valokuvaamisesta. Kun ohjaaja sanoo ”vaihto” kaikki paitsi sihteerit vaihtavat paikkaa myötäpäivää seuraavaan pöytään. Pöytien sihteerit johdattelevat uudet ryhmän jäsenet ensin aiheeseen, minkä jälkeen keskustelu jatkuu uudestaan ja uusia ideoita kirjataan ylös. Kun kaikki pöydät on kierretty, viimeisessä pöydässä koostetaan ajatukset yhteisiksi aiheiksi ja kirjataan ne yhteisesti taululle

TEHTÄVÄN SUORITTAMINEN 2/2 • Toisen vaiheen aikana ajatuksia koostetaan ja niiden pohjalta vastataan kysymykseen: • Miten koulustamme tulee ”meidän koulu” ja hyvän olon paikka? • (aloitelappu täytetään) • Tunnin aikana luokan ideasta otetaan kuva tai videokuvaa. Se lähetetään otsikolla ”Peltolan koulun Vaikuttaja-päivä”.

TEHTÄVÄN AIKANA • Oppilaskunnan jäsenet kiertävät luokissa ottamassa kuvia teidän ideoistanne • Myös lopulliset aloitelomakkeet on toimitettava oppilaskunnalle työskentelyn jälkeen

RYHMISSÄ KÄSITELTÄVÄT KYSYMYKSET • Olet varmasti saanut hyvän arvosanan jostain aineesta. Mitä kaikkea se on vaatinut? • Olet varmasti ollut väsynyt ja huonotuulinen joskus tunnilla. Mistä se on johtunut? • Mitä kaikkea innostavaan tuntiin/kurssiin kuuluu? (Millainen rakenne? Millaisia tehtäviä? Miten opettaja toimii? Muut oppilaat? Oma orientaatio?) • Millainen on hyvä luokkakaveri? • Millä tavalla vapaa-aika voi tukea koulutyötä? • Miten koulusta tulee ”meidän koulu”?