Esitys Salon kaupunginhallitukselle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tiina Paavola Tampereen museot/ Kokoelmayksikkö
Advertisements

Kuntien kustannukset alas
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
LAPINAUKEAN TONTINLUOVUTUSKILPAILU maanvuokrasopimuksista Taina Lehtinen kaupungingeodeetti.
RANTAKIINTEISTÖSELVITYS
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Haminan halutuin hoitopaikka Tervetuloa Kymen Hoito- ja Kuntoutuskeskukseen.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
SAARENSALMEN RANTA-ASEMAKAAVA-ALUE
Kuntamarkkinat Helsinki
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Etelä-Savon kuntien talous 2013 Kuntien ajankohtaispäivä Mikkeli
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Case: City Car Club Autojen yhteiskäyttö Turussa Työpaja
PORIN KAUPUNGIN MAAPOLITIIKKA
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Budjetin ydinkohdat •Menojen kasvua hillitään, erityisesti vaalivuoden 2012 jälkeen eli palveluja heikennetään •2013 ja 2014 menojen kasvu alittaa selkeästi.
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Raportointi tilanteesta Tampereen kaupunki • Asuntopoliittinen strategia 2004 • Strategian sitovat tavoitteet • 1 Tasapainoiset asuntomarkkinat.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Kerinkallio, Mairenkatu luovutusmenettely
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Logistiikka/Varasto Enontie 2, Kauhajoki Enontie 2, Kauhajoki.
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
HÄMEENLINNAN SEUDUN TOIMITILAMARKKINAKATSAUS TAMMIKUU 2008
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Tilojen hankinnan ja käytön periaatteet Kaupunginhallituksen tila - ja asuntojaosto
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille lokakuu 2013.
Työurien tukeminen kuntaorganisaatiossa: hyvästä tahdosta käytännön toimiin Raija Ranta Kaupunginkanslia / Hallintopalvelut.
1 Tontinomistajan tehtävien ottaminen kunnalle Perusteet kunnossapidon osalta 8 § Oikeus 8 § 1 mom. Velvollisuus 8 § 2 mom. Kohtuuttomuus 19a § Perusteet.
Ostopalvelujen kasvu selittää parhaiten menojen jyrkkää kasvuvauhtia Juuassa Palvelujen ostoihin Juuan kunta käytti vuoden 2009 tilinpäätöksen.
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto ( tiedonkeruu)
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Vantaan asuntorakentamisennuste asuntoa / vuosi Maankäytön johtoryhmä Tomi Henriksson asumisen erityisasiantuntija.
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
Esperi Care Parempaa hoitoa
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Metsävähennys Timo Hannonen Mhy Päijät-Häme.
Kari Paaso Uusi tavoiteohjelma Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn juhlaseminaari.
INSSI- tilanne (1) Tekniikan vetovoimakehitys vuosina : v2007v2008v2009v2010 1,801,86 2,16 2,20 Keskimääräinen opiskeluaika vuosina
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT 1 Erikoissairaanhoidon palvelujen käyttö Loimaan alueen kunnat Kuntaneuvottelut.
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
Tekninen hallinto Tukipalveluyksikkö TEKNINEN HALLINTO Tukipalveluyksikkö.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Kuntatalo Helsinki Kuntien tietoliikenneratkaisun esiselvityksen esittely- ja keskustelutilaisuus Simo Tanner
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Punkaharjun vaihtoehtoiset kehittämismallit
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Taru Patrikainen, Ruut Kielinen, Tanja Seppänen, Helena Lavikainen
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
Esityksen transkriptio:

Esitys Salon kaupunginhallitukselle 1.7.2013 Teemu Annala, liiketoimintajohtaja, Mehiläinen Kuntapalvelut Kimmo Huhtimo, sektorijohtaja Mehiläinen Lastensuojelupalvelut Marko Nikkanen, yksikönjohtaja, Salon lastensuojeluyksikkö

Mehiläisen lastensuojelupalveluiden esittely, uuden konseptin kehittämisen tausta ja uuden yksikön investointi Saloon Toimimme valtakunnallisesti lastensuojelun sijaishuollon palveluissa 16 palveluyksiköllä ja olemme johtava toimija näissä palveluissa Suomessa Kolme vuotta sitten lähdimme kehittämään uutta palvelukonseptia lastensuojeluun, kun kuntien, perheiden ja lasten ja nuorten tarpeet ovat kokeneet vuosien saatossa muutostarpeita. Keskeisiä teemoja ovat moniammatillisuus lasten, nuorten hoitoon ja kasvatukseen ja perheiden tukeminen sekä lasten yksilöllisten tarpeiden huomioiminen haastavissakin käytännön tilanteissa Uusi konsepti edellyttää vahvaa tukea myös toimitiloilta ja Salo oli yksi ensimmäisiä uusia yksiköitä, joissa toimitiloja lähdettiin suunnittelemaan ainoastaan toiminnan tarpeista lähtien Salo valikoitui kotikunnaksi yksikölle sen keskeisen sijainnin vuoksi ja siitä syystä, että Salossa on tarvetta vahvalle erityisosaamiselle esimerkiksi psyykkisesti sairaiden lasten ja nuorten lastensuojelupalveluille. Näistä palveluista oli alueellisesti iso puute 2 2.4.2017

Uuden lastensuojelukonseptin kehittäminen ja sen mukaisen uuden yksikön perustaminen Saloon Mehiläinen ei yleensä itse omista kiinteistöjä, vaan keskittyy omaan ydinosaamiseensa eli sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen. Rakennukset vuokrataan yleensä kiinteistöalan kumppanilta. Rakentaminen vaatii merkittäviä investointeja ja erityisosaamista. Tilajärjestely on tärkeä osa toimintaa, jotta lapsille ja työntekijöille voidaan tarjota kodinomaiset ja tarkoituksenmukaiset omat ja yhteiset huonetilat, joissa voidaan tuottaa kustannustehokkaasti laadukkaita palveluita. Suomen olosuhteissa täysin uuden konsepti- ja kiinteistösuunnittelun varmistamiseksi Mehiläinen halusi tulla suunnitteluvaiheessa kiinteistön omistajaksi. Konseptisuunnittelun perustana on 14-paikkainen yksikkö, mutta sen tarvitsemaa kokonaisneliömäärää ei ollut vielä tiedossa, kun sopivaa maa-aluetta etsittiin. Mehiläinen osti 7.10.2011 tehdyllä kauppakirjalla perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun Salon kaupungilta Salon kaupungin Putolan kaupunginosan asemakaavan mukaisessa korttelissa 250 sijaitsevan 4564 m2:n suuruisen tontin numero 1 (kiinteistötunnus 734-431-1-133). Kauppakirjan mukaan ostajalla on velvollisuus rakentaa kiinteistölle vähintään 1000 k-m2 kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan päiväyksestä (eli 7.10.2014 mennessä). Rakentamatonta kiinteistöä ei saa luovuttaa edelleen ilman kaupungin suostumusta. Ehtojen laiminlyönnin seuraukseksi on kauppakirjassa määrätty kauppahinnan (79.825 euron) suuruinen sopimussakko.

Uuden konseptin mukainen yksikkö on rakennettu ja valmistunut Saloon ja toimintakin on jo alkanut Konsepti ja sen mukainen lastensuojeluyksikkö saatiin kehitettyä ja suunniteltua vasta maa-alueen oston jälkeen. Uusi konsepti ja sen mukainen rakennus on alun perin kaupungin kanssa keskustellun mukainen eli 14-paikkainen ja edustaa kaikin puolin muutenkin sekä palveluiden että rakennusten puolesta lastensuojeluyksiköiden parasta ja uusinta tietotaitoa Suomessa. Lastensuojeluyksikkö on rakennuttu valmiiksi ja otettu käyttöön tammikuussa 2013. Lastensuojeluyksikkö on kerrosalaltaan 826m2 eli alittaa kauppakirjassa olevan rakennusvelvoitteen, mitä ei tiedetty maa-aluetta hankittaessa. Ylimääräisiä neliöitä ei ole haluttu eikä ole järkevää tehdä, koska tarpeettomat neliöt aiheuttavat kustannuksia ja nostaisivat siten tarpeettomasti palvelun hintaa. Lastensuojeluyksikkö on kuitenkin suunniteltu ja rakennettu tontille siten, että lisärakentaminen myöhemmin on mahdollista, jos palveluiden tarve tulee ylittämään nykyiset tilat.

Saloon rakennettu yksikkö on tuonut alueelle investointeja, luonut työpaikkoja ja tuonut kunnille palveluita, jotka muutoin kuormittavat tarpeettomasti erikoissairaanhoitoa ja luovat ylimääräisiä kustannuksia Rakennusurakan toteutti salolainen Insinööritoimisto Teemu Träsk Oy ja aliurakoineen investointi nousi noin 2,0 miljoonaan euroon. Tähän mennessä on palkattu alueelta 16 uutta työntekijää ja kuuden kuukauden sisällä työntekijämäärä nousee noin 25:een, kun toiminta kasvaa täyteen mittaan. Ensimmäisen viiden toimintakuukauden jälkeen voimme todeta, että uudelle palvelulle on ollut tarvetta ja kuntien kiinnostus on ollut kovaa. Lastenpsykiatriseen hoitoon ja kuntoutukseen painottuneena lastensuojelun erityisyksikkönä tarjoamme lapselle kodin hoitojakson ajaksi tai toistaiseksi.

Kiinteistöluovutus ja sakkojen kohtuuttomuus Kun uusi yksikkö on nyt valmis, rakennus on tarkoitus luovuttaa kiinteistökaupalla Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt –nimiselle kiinteistökumppanille, joka on kiinnostunut Salon alueesta ja yhteistyöstä Mehiläisen kanssa. Samalla Mehiläinen vuokraa tilat pitkällä vuokrasopimuksella ja palveluiden tuottaminen jatkuu uudessa yksikössä suunnitellusti. Yksikön perustaminen on tuonut työtä ja investointeja jo suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa. Uusi valmistunut yksikkö työllistää ja tarjoaa palveluita alueen kuntien tarpeisiin ja laskee erikoissairaanhoidon kustannuksia. Sakkojen periminen olisi kohtuutonta, koska rakennus vastaa tarkoitustaan ja niitä tavoitteita, joista puhuttiin maa-aluetta ostettaessa. Ylimääräisten neliöiden pakkorakentaminen nostaisi palveluiden kustannuksia ja hintaa.

Esitys Pyydämme kaupungin hyväksyntää, että kiinteistöä koskeva rakentamisvelvoite lasketaan 800 neliöön ilman sakkoja ja että valmistunut kiinteistö voidaan luovuttaa Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt –nimiselle rahastolle. Toivomme päätöstä hallituksen kokouksessa 1.7., koska kiinteistökauppa toivotaan tehtäväksi vielä ennen kesälomia.

Yli 100 vuotta suomalaisten elämässä. Yhteyshenkilömme: Teemu Annala, teemu.annala@mehilainen.fi, 040-5337568; Kimmo Huhtimo, kimmo.huhtimo@mehilainen.fi, 040-131 6628; Marko Nikkanen, marko.nikkanen@mehilainen.fi, 040-189 7178