Dialogi William Isaacs.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä... Hei! Alkaako ruudun tuijottaminen rasittaa silmiä??? Alkaa siis.. Pikakalibrointitesti on nyt paikallaan!
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Monikko.
10 vinkkiä voimaantumiseen
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Rin Tin Tin, typerä piski, joka murisi mulle! Jos etsit kadonnutta aikaa, jotain josta jouduit luopumaan, liian usein huomaat ei se totta ollutkaan. Ja.
Listening comprehension
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
NALLE PUH.
Rakkaat ystäväni!.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Timo Luukkonen Janne Enberg
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
NAISEN ITSETUNTO.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lasten suusta.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
OLEMISEN TEOLOGIA JA PEDAGOGIIKKA
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Huolen puheeksiottaminen
TUTTI - TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne v 1.0 ©2012 Kimmo Rousku sivu 1(8) TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne Pisteytysapuvälineet.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
PILKKU.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Mitä asenne tarkoittaa?
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Esityksen transkriptio:

Dialogi William Isaacs

Kauraa Tiimissämme on ollut suuresti puhetta dialogista, ja siitä kuinka se meillä sujuu vai sujuuko? Siksi valitsin viimeiseksi kirjakseni ennen vaihtoon lähtemistä William Isaacs:n teoksen Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito. Kirja oli mielyttävä lukea vaikka tosin melko pitkä n.390s. Kirjan mukaan dialogin 4 pääpointtia ovat kuunteleminen, kärsivällisyys, kunnioitus ja suora puhe. Nämä seikat tulisi jokaisen akatemialaisen opetella, jotta pajat sujuisivat paremmin ja keskustelu olisi hedelmällisempää. Pinkut suosittelen!

Kuunteleminen Kuuntelemisen jalo taito, sinulla on 1 suu ja 2 korvaa käytä niitä siinä suhteessa. Hyvä kuuntelija keskittyy puhujaan ja siihen mitä sanotaan. Pelkkä hiljaa oleminen ja puhujaan katsominen ei kerro kuuntelusta mitään. Usein kuuntelija takertuu muistoihin ja omiin tuntemuksiinsa mitä puhujan sanat hänessä herättävät. Tällöin keskittyminen herpaantuu. Tulisi ajatella mitä sanat merkitsevät puhujalle ja minkälaisia tuntemuksia ne hänessä herättävät, keskittyä täysin puhujaan ja hänen asiaansa. On vaikea nähdä päällepäin kuunteleeko ihminen oikeasti vai ei. Dialogi yleinsä Extempossa on mennyt parempaan suuntaan ja uskaltaisin väittää että kuuntelu on parantunut ainakin joidenkin kohdalla. Suunta on vain ylöspäin.

Kärsivällisyys Pitää olla tarpeeksi kärsivällinen, jotta jaksaa odottaa omaa puheenvuoroaan, eikä puhu toisten päälle. Itselläni tämä on suuri ongelma ja niin on muillakin Extempossa. Usein törmää meidän pajoissa siihen kuinka 3-6 ihmistä aloittavat lauseet samaan aikaan ikään kuin kyseessä olisi jokin kilpajuoksu ja jos et tule ensimmäiseksi niin et saa sanoa asiaasi ollenkaan. Eihän se toki näin ole, kyllä sen asiansa pääsee jossain vaiheessa sanomaan. Juttelimme asiasta Timon kanssa Tallinnan vierailullamme ja hän neuvoi, että jos ei pääse heti sanomaan asiaansa niin kirjoittaa sen muistiin ja mikäli asia ei tule esille kenenkään muun suusta niin voit aina palata siihen 5 min päästä. Jassun äiti kävi meidän pajassa opettamassa kuinka ennen asioihin reagoimista tulisi aina miettiä hetki. Esimerkiksi jos jollain on pajassa kännykkä kädessä niin ennenkuin siitä huomauttaa tulisi miettiä että ei kyseinen henkilö välttämättä pelaa jotain peliä vaan saattaa esimerkiksi tehdä muistiinpanoja. Huomautus tämänlaisessa tilanteessa saattaisi vain aiheuttaa kismaa. Meidän tulisi muutenkin luottaa toisiimme siinä että kaikki kuuntelevat ja käyttävät vaikka nyt sitten sitä kännykkää oikeanlaisiin tarkoituksiin.

Kunnioitus Dialogitilanteessa tulee kunnioittaa kaikkia siihen osallistuvia tasapuolisesti. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen asiassa kuin asiassa. Kunnioitus on nimenomaan sitä, että kuuntelee kärsivällisesti, ei keskeytä eikä puhu päälle. Kunnioittaa muiden mielipidettä vaikka kuinka olisi itse asiaa vastaan. Antaa asioiden riidellä ei ihmisten. Oman päätöksensä voi tehdä sitten vaikka pajan jälkeen. Kunnioitus voi myös olla sitä, että jos pajassa on huono päivä eikä vain pysty keskittymään muiden puheisiin niin poistuu paikalta ja antaa täten muiden jatkaa kunnon dialogia jarruttamatta sitä.

Suora puhe Minut on kasvatettu puhumaan aina suoraan, ja se onkin yksi vahvuuksistani. Suoraan puhuminen vaati tietyntyyppistä rohkeutta ja uskoa omiin sanoihinsa. Sillä voidaan välttää monia riitoja ja ennen kaikkea se säästää aikaa kun ei tarvitse jälkipuida sitä kuinka joku ei ollutkaan sitä mieltä mitä antoi aluksi ymmärtää. Moni miettii liian tarkasti mitä sanoa, koska pelkää muiden reaktioita. Joissain tilanteissa oma asia jää sanomatta koska sitä mietti liian kauan. Kuunteleminen, kunnioitus, kärsivällisyys ja suora puhe kulkevat kaikki käsikädessä ja jos kolme ensimmäistä on kunnossa ja siihen lisätään vielä tiimin välinen luottamus niin ei suoran puheen pitäisi olla ongelma.