Härän selykset 120g naudan sisäfileepihvejä mustapippuria, suolaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Savuhaukimousse 200 grammaa Lämminsavustettua haukea
Advertisements

makramee-tekniikalla
Tuohitähti.
Heijastin neulahuovutuksella.
Istuinalustan huovuttaminen
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Mustikkatrio.
RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Syömisen ohjaus– pullonkaula ajattelulla eteenpäin
JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
Selkä suoraksi Suomi TM
Taimien i stutus ja suojuksen asennus •Yksittäistoimituksissa metsätaimi on pakattu Tubex -suojukseen. Kennotaimen ympärille on laitettu kostutettu sanomalehti,
Kaavan avulla huovutettu laukku
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
Sydämen huovutus.
KSS Energia Oy Eveliina Pöllänen
Mukavaa ja terveellistä elämää?
Arvoituksellinen vihannes
Helsingin Seurakuntayhtymän Malmin hautausmaan muistotilaisuudet 2014 Blue Service Partners Oy Kirsi Jousjärvi puh
Unitutkimus.
MUOTTI- HUOVUTUS Nina Kivimäki 2008.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Perniön ABC:n parhaat ruuat
Venäläinen riepunukke
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Vanutus, viimeistely ja hoito-ohjeet
BROILERI (Lähde: Lihatiedotus)
Pelaajan muistilista PELAAJAN MUISTILISTA PELEIHIN JA HARJOITUKSIIN 1. Herää peliaamuna riittävän ajoissa, jotta voit syödä aamiaisen n. 2h.
KYNTTILÄLAMPETTI.
KASVIKSET.
Kilpailu- ja turnausmatkojen ateriarytmi, Välipalat ja Tuoteselosteet
Kirjoita tähän MINUA KIINNOSTAA: Nimi tähän Yritys tähän Kirjoita tähän TYÖSKENTELEN: PARISSA. Tuo tähän oma kuvasi näin: Klikkaa pallo aktiiviseksi >
Maitotuotteet: JUUSTOT
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Väinö Niskanen1 Kirjolohikeitto 5 annosta. Väinö Niskanen2 Kirjolohikeiton raaka-aineet kirjolohta ½ kg perunaa ½ kg porkkanaa 200 g sipulia 200 g purjosipulia.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
salaatti Näpäytä tästä, kun olet löytänyt kuvasta kymmenen sanaa ja osaat ne.
Urheilevan nuoren ravitsemus
Kestoside.
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
NELIVÄRISIÄ NELIÖITÄ Aloitus: Leikkaa 4 samankokoista, eriväristä kangasneliötä, esim.15 x 15 cm. Värien tulee sopia yhteen. NELIVÄRISIÄTILKKUNELIÖITÄ.
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
Kalasta ruokaa.
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
Retkiruokaa Kerhoilta Johanna Välimäki.
METALLIN HOHTO- työpaja Tarvikkeet: muotit öljyhiekka talkki valettava esine avaimenperärengas tina viiloja ja hohtimia esiliina tai työtakki Työpajan.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
KOTIATERIAN RUOKALISTA Elannontie 3, Vantaa ● vaihde 09 – ● Erityisruokavaliomerkinnät: vl=vähälaktoosinen, l=laktoositon, m=maidoton,
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Itsenäisyyspäivä 2 ruokalajin menu Kananmunaton ruokavalio.
Ravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin
Turnauksien säännöt sekä valmistautuminen turnauspäivään
Kukkakaali Brassica oleracea var. botrytis
TORILLAN LOUNAS PÄIVÄN KEITTO
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Ruokalista vko 47 Maanantai €
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Lasi 1 Lasi 2 Lasi 3 Lasi 4 Lasi 5 Lasi 6
Selkä suoraksi Suomi TM
MITÄ ON OHJELMOINTI? Toimintaohjeiden antamista.
Rakennetaan vesiratas
Yrttisuklaa Täytteen valmistus
0,5 l virvoitusjuoman ja kahvin/teen.
Freixenet Mia Daiquiri Strawberry Lemon
Esityksen transkriptio:

Härän selykset 120g naudan sisäfileepihvejä mustapippuria, suolaa pekoni Sipaise mausteöljy kevyesti pihvin molemmille puolille. Kääri pekoni pihvin ympäri. Mausta pippurilla. Sipaise grilliritilälle kevyesti öljyä. Laita pihvit grilliin ja aloita grillaus. Grillaa kääntäen pihvejä 3-4 kertaa. ja mausta suolalla. Kypsennysaika on noin 6-8 minuuttia. Tarjoile Choron-kastikkeen ja pekoni-papujen kanssa. Choron-kastike: sekoita Bearnaise-kastikkeen joukkoon ketsuppi. Pekoni-pavut: Paista pekoni ja sipuli pannulla. Lisää pavut ja mausta valkosipulivoilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua noin 10 minuuttia.

Sipulipihvit 150 g naudan ulkofileetä leikattuna reilun sentin paksuisiksi pihveiksi voita, öljyä suolaa mustapippuria 4 sipulia loraus soijakastiketta, sokeria tilkka vettä Painele pihvit käsin isoiksi pihveiksi. Anna olla huoneenlämmössä puoli tuntia ennen paistamista, näin pihvi säilyttää mehevyytensä. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Paista rasvassa kullankeltaisiksi, lisää soijakastike ja tilkka vettä. Hauduta kannen alla pehmeiksi. Paista pihvit nopeasti kuumassa pannussa vähässä rasvassa. Käännä kun pinta pisaroi. Pari minuuttia kummallekin puolelle riittää. Mausta kypsät pihvit suolalla ja rouhitulla pippurilla. Nosta pihveille keko sipulirenkaita. Kiehauta pannussa tilkka vettä, mausta soijakastikkeella ja kaada pihvien päälle. Tarjoa pihvien kanssa perunamuusia.

T-luupihvit ja cafe de Paris voita 150 g naudan ulkofilee entrecote/ T-luupihvi   Marinadi; 1 dl öljyä, 1 tuore rosmariinin oksa hienonnettuna 1valkosipulin kynsi viipaleina mustapippuria ja merisuolaa myllystä          Leikkaa filee pihveiksi. Valmista marinadi ja marinoi pihvit yön yli jääkaapissa. Grillaa tai pariloi pannulla Kääntele grillauksen aikana 2-3 kertaa ja voitele välillä marinadilla Helli pihvit aromivoissa Tarjoile grilliperunoiden ja grillikasvisten kanssa

Pippurihärkää ja valkosipuliperunoita Kermaiset härän ulkofileepihvit ja valkosipuliperunoita 150g härän ulkofileepihvejä musta-valkopippuria, öljyä valkosipuliperunoita 2 dl punaviini- tai konjakki-kermakastiketta Nosta liha huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pihvin pinnalta. Kuivaa pihvin pinnat ja sipaise pintaa kevyesti öljyä. Paista paistinpannulla noin 5-6 minuuttia kypsyysasteesta riippuen. Kääntele pihvejä kypsentämisen aikana 2-3 kertaa. Helli pihvit valkosipulivoilla ja kaada pannulle punaviinikastike. Tarjoile valkosipuliperunoiden, grillitomaatin ja paistettujen herkkusienien kanssa.  

Lankkupihvi Lankkupihvi à 150 g   150g naudan ulkofileepihviä suolaa, pippuria, 1 dl viinikastiketta Nosta pihvit huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta. Sipaise mausteöljy kevyesti pihvin molemmille puolille. Mausta mustapippuri rouheelle Öljyä parila tai pannu kevyesti. Paista pihvit keskikuumalla lämmöllä. Käännä pihvejä ja 2-3 kertaa kypsentämisen aikana. Kypsennysaika on noin 5-7 minuuttia kypsyysasteesta riippuen. Leikkaa pihvit 5-6 osaan Tarjoile viinikastikkeen ja haudutetun sipulin kanssa.

Lampaankyljykset ja Robertin-kastike 3 kpl lampaankyljyksiä kuivaa kyljyksen pinta. Öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla 3-4 minuuttia. Käännä paistamisen aikana. Helli valkosipulivoilla lopussa. Robertin-kastike Grillatulle tai pariloidulle lampaan lihalle Raaka-aineet: 2 rkl voita ½ hienonnettua sipulia 1 rkl tomaattisosetta ½ dl valkoviiniä 2,5 dl Demi-glace- kastikepohjaa (tai punaviinikastiketta) ½ tl rakuunaa, kirveliä (mustapippuria, suolaa) 1 rkl Dijon sinappia Paista sipuli voissa pannulla. Lisää tomaattisose ja kypsennä hetki. Kaada valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kastikepohja ja keitä 1-2 minuuttia. Siivilöi kastike ja lisää sinappi kastikkeeseen. Tarkista maku.  

Täytetyt lehtipihvit Täytetyt lehtipihvit 500 g jauhelihaa öljyä suolaa ja mustapippuria 1 prk tuorejuustoa 1 prk fetajuustoa Pyöräytä jauhelihasta 5 kpl noin 100g palloa Muotoile muovikelmun välissä käsin pallosta ohut pihvi Mausta suolalla ja pippurilla Levitä juustot pihville. Taita pihvit kahtia tai kääri pihvit rullalle muovikelmun avulla Paista pannulla noin 3-4 minuuttia puoleltaan ja kääntele 2-3 kertaa Tarjoile salaatin ja paistettujen perunoidenkanssa

Härännoisetit ja pekoni-sienikermakastiketta  2 kpl naudan ulkofileepihviä à 75 g öljyä, suolaa, mustapippuria Paistamiseen voita, rosmariininoksa, valkosipulinkynsi Kastike: pekonia, sipulia, herkkusieniä 1 dl kermakastiketta Lisänä: grilliperunaa ja grillitomaattia Kuumenna paistinpannu ja lisää voi, rosmariininoksa ja valkosipuli. Pippuroi pihvit ja paista makurasvassa. Kääntele pihviä 2-3 kertaa kypsentämisen aikana. Paistoaika riippuu pihvin kypsyydestä. Kermakastike Lisää pannulle voi, sipuli, pekoni ja herkkusienet. Kääntele hetken voissa ja mausta mustapippurilla. Kaada pannulle kermakastike ja helli pihvit kastikkeella. Tarjoile grilliperunoiden ja kasvisten kanssa. Kokeile myös grillissä.

Häränpihvit ja Robertin-kastike 3 kpl mausteöljy naudan ulkofileepihvejä (paista, pariloi tai grillaa ohjeen mukaan) Robertin-kastike Grillatulle tai pariloidulle porsaan lihalle Raaka-aineet: 2 rkl voita ½ hienonnettua sipulia 1 rkl tomaattisosetta ½ dl valkoviiniä 2,5 dl Demi-glace- kastikepohjaa (tai punaviinikastiketta) ½ tl rakuunaa, kirveliä (mustapippuria, suolaa) 1 rkl Dijon sinappia Paista sipuli voissa pannulla. Lisää tomaattisose ja kypsennä hetki. Kaada valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kastikepohja ja keitä 1-2 minuuttia. Siivilöi kastike ja lisää sinappi kastikkeeseen. Tarkista maku. Vinkki: Jos haluat, voit lisätä kastikkeeseen lopussa paistettuja herkkusieniä, suikaloitua kinkkua tai maustekurkkukuutioita. Suositellaan tarjottavaksi esim. pastan kanssa.

Porsaan noisetit pippurijuustokastikkeessa 400g porsaan sisäfileepihvejä à 60g öljyä, voita, valkopippuria, suolaa vehnäjauhoja Herkkukastike 1 rkl voita ½ sipulia kuutioina 2,5dl Demi-glacea 50g pippurituorejuustoa (Musta-Pekka) 1 dl ruokakermaa 1 tl hunajaa 1 tl rakuunaa Painele käsin sisäfileepalat matalaksi. Kuumenna pannu. lisää öljy ja noisetit. Ruskista väri noisettien pintaan ja mausta suolalla. Nosta noisetit lautasella odottamaan kastikkeen valmistusta. Kastike: Lisää kuumaan pannuun voi ja sipuli. Kuullota hetki. Lisää kastike ja juusto. Kaada kerma kiehuvaan kastikkeeseen. Mausta hunajalla ja rakuunalla. Lisää kastikkeeseen ruskistetut porsaan noisetit ja hauduta 10 minuuttia. Käännä noisetit kerran haudutuksen aikana.

Herkkuleikkeet ja porkkana-appelsiinipyree 6 porkkanaa paloiteltuna 1 sipuli pilkottuna 2 perunaa 5 dl porkkanamehua 1 l appelsiinimehua 2 dl valkoviiniä 2 rkl sitruunamehua 100g voita suolaa Kuullota porkkanat ja sipuli kattilassa. Lisää mehut ja viini, anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää paloitellut perunat ja jatka keittämistä vielä puoli tuntia. Siivilöi juurekset liemestä ja survo ne tasaiseksi, tai käytä tehosekoitinta. Anna keitinliemen kiehua hieman kasaan. Lisää juuressoseen joukkoon voi sekä sitruunamehu. Notkista tarvittaessa tilkalla keitinlientä. Voit vielä painaa soseen siivilän läpi. Herkkuleike ja porkkana-appelsiinipyree 120g porsaan ulkofileepihviä 1 kpl meetvustija 1 kpl savujuusto viipaleita Nuiji pihvit muovikelmun välissä varovasti ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle meetvursti-ja juustoviipaleet. Taita toinen reuna toisen päälle. Kiinnitä tarvittaessa. Kääntele leike ensin jauhoissa, kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna pannu ja paista leikkeet kypsiksi voi-öljyseoksessa. Koristele leike Neito Hollandaise-kastikkeella.

Grillipossua ja herkkusienimuhennosta 230 g tuoreita valkoisia herkkusieniä tai purkista 2 rkl hienonnettua sipulia 2 rkl voita 2 rkl jauhoja 8 dl kuohukermaa suolaa , jauhettua valkopippuria Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää hienonnettu sipuli. Kypsennä hetki ja ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita paistettujen seläkkeiden päälle sienimuhennosta. Tarjoa riisin kanssa. Grillipossua ja herkkusienimuhennosta 120g porsaan ulkofileepihvit 1 dl sienikastiketta Nosta pihvit huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Sipaise mausteöljy kevyesti pihvin molemmille puolille. Sytytä grilli ja odota. Kun hiilet hehkuvat tasaisesti on grilli valmis. Sipaise grilliritilälle kevyesti öljyä. Laita pihvit grilliin ja aloita grillaus. Grillaa kääntäen pihvejä 3-4 kertaa. Kypsennysaika on noin 6-8 minuuttia. Tarjoile Sienikastikkeen, paistettujen sienien ja grillikasvisten kanssa

Grillimestarin herkkuvartaat, curry-kastiketta ja pilahviriisiä 120g porsaan fileevarraspaloja sisä- tai ulkofileestä ½dl öljyä, 1 rkl sitruunanmehua, suolaa, mustapippuria 2 sipulia 1 paprika 1 kesäkurpitsaa Currykastiketta Kääntele paloja marinadissa Leikkaa sisäfilee ja kasvikset varras paloiksi. Laita lihat varrastikkuihin. Sipaise grilliritilälle kevyesti öljyä. Grillaa vartaita käännellen. Grillaus aika on noin 15 -20 minuuttia. Tarkista kypsyys ja maku. Kuumenna kastike kattilassa ja tarjoile omena-currykastikkeen ja pilahviriisin kanssa. Omena-currykastike: 2 rkl voita ½ sipuli ½ omenaa 2 rkl currya 3 rkl vehnäjauhoja 3 dl kermaa 1 dl kanalientä suolaa Kastike: Sulata voita kattilassa. Lisää sipuli ja omena paloina. Kypsennä hetki ja curry. Kypsennä hetki ja lisää jauhot. Lisää liemi ja kerma. Vatkaa ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla

Herkkupihvit Herkkupihvit 2kpl öljymaustetut porsaan ulkofileepihvejä à 60g pippurisekoitusta, suolaa 2 viipaletta pekonia 1 dl Bearnaisekastiketta Kuumenna pannu, lisää öljy ja pihvit. Paista pihvit pannulla 6-8min, käännä 2-3 kertaa paistamisen aikana. Paista pekonit Tarjoa salaatin ja Bearnaisekastikkeen kanssa.

Marinoidut Broileritaskut Täytetyt Broileritaskut 6 kpl broileri rintafileetä marinadi: 1 dl öljyä 2 rkl sitruunanmehua 4-5 kpl rukola-salaattia murskattuna 2 valkosipulin kynsiä viipaleina suolaa, sokeria, mustapippuria täyte: 50 g vuohenjuustoa 30 g tuoretta tomaattia rukola-salaattia Marinoi broilerin fileeleikkeet Nuiji marinoidut pihvit muovikelmun välissä ohueksi pihviksi. Täytä vuohenjuustolla, tomaatilla ja rukolaa Tikuta cockteiltikuilla pihvit kiinni. Grillaa tai paista pannulla kannen alla10 minuuttia. Kääntele grillauksen aikana 3-5 kertaa. Kinkku-juustotäytteiset broilerintaskut

Broileria ja Satoy-kastiketta   120g broilerin fileepihvejä Paista paistinpannulle pihvit kevyesti pariloiden noin 6-8 minuuttia. Satoy-kastiketta 0,5 tl kuminaa 2 valkosipulinkynttä 1 pieni sipuli 1 sitruunan mehu ja kuori 1 tl chilijauhetta 1 dl kookosmaitoa 250 g maapähkinävoita 2-3 dl vettä Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruuna ja maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista. Laita seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kunnes paksuus on sopiva. Kastikkeen rakenteen tulee olla hieman rakeinen. Tarjoile esimerkiksi

Kinkku-juustotäytteiset broilerintaskut Broileritaskut 100g broileri rintafileetä marinadi: 1 dl öljyä 2 rkl sitruunanmehua 2 valkosipulin kynsiä viipaleina suolaa, sokeria, mustapippuria täyte: 20g saunapalvia viipaleina 20 g kermajuustoa viipaleina Marinoi broilerin fileeleikkeet Nuiji marinoidut pihvit muovikelmun välissä ohueksi pihviksi. Täytä kinkulla ja juustolla. Tikuta cockteiltikuilla pihvit kiinni. Grillaa tai paista pannulla kannen alla10 minuuttia. Kääntele grillauksen aikana 3-5 kertaa.

Maksaa kasvispaistoksen kanssa 400 g naudan maksaa viipaleina mustapippuria myllystä suolaa 100 g pekonia 2,5 dl Portin punaviinikastiketta Kasvispaistos: 6 kpl tuoreita herkkusieniä viipaleina 2 sipulia viipaleina 1 punainen paprika 2 tl öljyä mustapippuria tuoretta meiramia Valmistus: Suikaloi kasvikset ja paista öljyssä paistinpannussa. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kuivaa maksaviipaleet talouspaperilla. Paista pekoni ja maksaviipaleet pannulla n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi maksa ja pekoni kasvispaistoksen sekaan. Lisää kastikepohja ja anna paistoksen kuumentua. Tarkista maku. Koristele persiljalla ja tarjoa puolukkasoseen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Maksapihvit sipuli-pekonikastikkeessa 400 g naudan maksaviipaleita öljyä, voita mustapippuria ja merisuolaa myllystä Valmistus: Kuivaa pihvin pinta talouspaperilla. Öljyä pihvin pinta kevyesti molemmin puolin. Pippuroi pihvi rouhitulla mustapippurilla. Anna pihvin lämpötilan tasaantua huoneenlämpöiseksi. Paista pihvit pannulla ja kääntele 1-2 minuutin välein, jotta pihvit kypsyvät tasaisesti. Halutessasi voit tarkistaa kypsyysasteen veitsen avulla. Mausta pihvit suolalla. Nosta pihvit kastikkeen joukkoon ja "helli" kastikkeella valellen. Kastike: 1 rkl voita 6 viipaletta Portin suomipekoni viipaleita 1 sipuli viipaleina mustapippuri, suolaa, curry 2,5 dl Portin Demi-glace kastikepohjaa 4 rkl smetanaa Kastikkeen valmistus: Paista viipaloitu sipuli ja pekoni pannulla. Mausta ja lisää kastikepohja. Anna kastikkeen kiehauta. Sekoita smetana kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile perunamuusin ja puolukka-omenasalaatin kanssa.