Jyväskylän ammattiopisto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Advertisements

“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
VETURI II Vertaistuutoritapaaminen Kuopio
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
| | Minne menet aikuisohjaus? –seminaari Elinikäinen oppiminen ja ohjauksen monet muodot Kommenttipuheenvuoro, Savonia-ammattikorkeakoulu.
Työharjoitteluprosessi Prosessin nimiKuvaus luotu Ty ö harjoittelu Vastuuhenkil ö (t)Kuvaus viimeksi p ä ivitetty Pekka Soive pso, jpl.
MAAKUNTAKORKEAKOULU ALUEELLISEN OSAAMISEN KEHITTÄJÄNÄ
Minä oppijana 1 ov..
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
Rauni Leinonen/Kaj.amk1 TYÖELÄMÄSUHTEIDEN EDISTÄMINEN TIETOVERKKOJEN AVULLA –HANKE ( ) Hankkeen PÄÄTÄVOITE oli vahvistaa koulutuksen.
Uusi Väylä Ammattiin.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
KAMU-verkostoseminaari Mai Salmenkangas VAPAAEHTOISTOIMINNASTA OPPIMISEN MALLI METROPOLIASSA.
SOME Case: Avance Johtamiskoulutus Pasi Aaltola JYU SOME-seminaari
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Ammattiosaamisen näyttö -prosessi
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Väyläopintomalli Opinto-oikeus SATAEDUN opiskelija voi hakea määräaikaista oikeutta suorittaa opintojaksoja Diakissa. Oppilaitos päättää niistä.
AHOT Terveys-ja hoitoalan klusterissa
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
JAMK-ESOK Esteettömät oppimisympäristöt Helena Koskimies,
Käki-projekti 2. opponointi Käki-projekti 2. Opponointi
Tuula Savikuja, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry./HERO
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Näkemyksiä, kokemuksia ja ajatuksia opettajatuutoroinnista Minna Nieminen SAMOK ry. Sisältö: 1) Opettajatuutoroinnin hyödyt opiskelijalle 2) Opettajatuutoroinnin.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Opinnäytetyön eteneminen ”Karjavaunu vai karuselli?” Case - Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Hypa-seminaari
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
HOPS-ohjausta kehittämässä JY:ssä
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Väyläopintoihin ohjautuminen
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Esityksen transkriptio:

Jyväskylän ammattiopisto Tavoitteena työelämä tai jatko-opinnot! - kokemuksia ja tuloksia Uraohjus -projektista Jyväskylän ammattiopiston ura- ja rekrytointipalvelut -mahdollisuuksia opiskelijan urasuunnitteluun ja uraohjaukseen Projektipäällikkö Auli Ryhänen Uraohjus -projektin 2006 – 2007 loppuseminaari 15.11.2007 Ohjauksen iloa ja tuskaa: ”Karahtiko karille vai osuiko maaliin?”

JYVÄSKYLÄN AMMATTIOPISTO Hyvinvointi ja kulttuuri Rehtori Kirsti Kosonen Hyvinvointi ja kulttuuri Johtaja Hannu Perälä Kauppa ja palvelut Johtaja Saara Kotamäki Tekniikka ja liikenne Johtaja Pekka Kolehmainen Yhteiset opinnot Johtaja Jukka Koivisto PT PT Opiskelijapalvelut Johtaja Marja-Liisa Kontio PT PT PT PT PT PT PT AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT Auli Ryhänen 15.11.2007

Auli Ryhänen 15.11.2007

Projekti/kehittämistyön onnistumisen edellytykset Jyväskylän ammattiopisto o a Projekti/kehittämistyön onnistumisen edellytykset perustuu oppilaitoksen kehittämisstrategiaan ja painopistealueisiin  todellinen tarve johto on koko ajan tukena ja haluaa tietää, missä mennään työn tavoitteet realistiset mukana olevat valmennetaan ja perehdytetään säännölliset tiimikokoukset ideoiden vauhditus, innostuksen ylläpito, vertaistuki tiedottamiseen ja markkinointiin panostus toiminnan läpinäkyvyys muistettava, että projekti on keino kehittää, ei itse tarkoitus projektin jälkeen sovittava: hyvät käytännöt jäävät elämään projektin jälkeen, jos kehitetyt hyvät tuotteet, palvelut ja käytänteet löytyvät oppilaitoksen linjauksista ja opetussuunnitelmasta ohjaavat toimintaa rooleista ja vastuista sovitaan eri toimijoiden kanssa  kuka, mitä, kenelle, missä, milloin? opiskelijoita ja henkilöstöä opastetaan uusien palvelujen ja tuotteiden käytössä henkilöstön roolia ohjaajana ja ohjaamisen taitoja on vahvistetaan säännöllisellä koulutuksella. Auli Ryhänen 15.11.2007

Jyväskylän ammattiopisto Auli Ryhänen 15.11.2007

Jyväskylän ammattiopisto Auli Ryhänen 15.11.2007

Lähtökohtia ohjauksen kehittämiselle Jyväskylän ammattiopisto o a Lähtökohtia ohjauksen kehittämiselle Ohjauksen tarve ja tapa vaihtelee yksilöittäin opinpolun eri vaiheissa yksilö-, pienryhmä- ja suurryhmäohjauksen menetelmät itseohjautuvuutta edellyttävät toimintatavat ja palvelut strukturoidut toimintatavat verkostoja hyödyntävät toimintatavat Ohjaustarve on aina yhteydessä opiskelijan päätöksentekovalmiuksiin/-taitoihin Urasuunnittelun taito ei ole sisäsyntyistä vaan se opitaan prosessina Jokaisen tulee osallistua opiskelijan ohjaukseen opiskelijan opinpolulla Ohjaus ei lopu silloinkaan, kun on kyse itseohjautuvasta/omaehtoisesta opintojen ja uran suunnittelusta Auli Ryhänen 15.11.2007

a o Projektissa kehitettyjä tuotteita, palveluja ja toimintamalleja Jyväskylän ammattiopisto o a Projektissa kehitettyjä tuotteita, palveluja ja toimintamalleja Yhteiset infot ja ura- ja rekrytointitapahtumat www.osaajatkohtaavat.net Urasuunnittelun infopisteet Pienryhmäohjaus, työnhakuvalmennus eHOPS ja ura- ja harrastuspassi Alumnitoiminta www.jao.fi/alumnit Urapolku portaali www.jao.fi/urasuunnittelu Käytännön ohjaustyö- malli opettajien tueksi Valmistuvien seuranta sijoittumiskyselyllä Tunnisteet Auli Ryhänen 15.11.2007

Projektissa kehitettyjä tuotteita, palveluja ja toimintamalleja Jyväskylän ammattiopisto o a Projektissa kehitettyjä tuotteita, palveluja ja toimintamalleja 1. URASUUNNITTELUN INFOPISTEET 6 kpl Palvelu sopii erityisesti aktiivisille, itseohjautuville opiskelijoille, jotka tietävät mitä hakevat, ovat omatoimisia ja tarvitsevat vähän ohjausta. Rauhallinen työpiste, jossa on oma tietokone ja erilaista kirjallista, sähköistä ja av-materiaalia. Opastusta tarpeen mukaan. omissa kirjastoissa ( 3 ), opintotoimistossa ( 1 ) Opinto-ohjaajien työhuoneiden vieressä ( 2 ) 5. KOORDINOIDUT YHTEISET INFOT JA URA- JA REKRYTOINTITAPAHTUMAT (suurryhmäohjaus) ”Työelämä kutsuu” -työvoimatoimiston työnhakukeskukseen tutustumistunnit läpi vuoden Jyväskylän ammattikorkeakoulun amk -hakuinfot Aikuiskoulutus tutuksi -päivä Keski-Suomen osaajat kohtaavat -ura- ja rekrytointitapahtuma helmikuussa: www.osaajatkohtaavat.net 2. HELPPOKÄYTTÖINEN URAPOLKU PORTAALI Ammattiopiston opiskelijoille suunnattu ohjauksen portaali, www.jao.fi/urasuunnittelu VALMISTUNEILLE TARJOTTAVAT PALVELUT (jälkiohjaus ja ennakointi) Alumnitoiminta Sijoittumiskysely 1,5v – 2vvalmistumisesta 3. PIENRYHMÄOHJAUS ja TYÖNHAKUVALMENNUS Palvelu sopii erityisesti niille opiskelijoille, joilla on pulmia Päätöksentekotaidoissa ja työnhakuvalmiuksissa, tai jotka tarvitsevat enemmän ohjausta ja tukea oman uran suunnitteluun. ohjatut pienryhmät, jotka toteutetaan tarvelähtöisesti. Työnhakuvalmennus –kurssi valinnaisten tarjottimella 7. HENKILÖSTÖN OHJAUSTAITOJEN TUKEMINEN Käytännön ohjaustyö- malli opettajien tueksi Nuorten ohjauksen yhteistyöpäivä syksyisin 4. URA- JA HARRASTUSPASSI Dokumentoinnin väline omasta osaamisesta koko opiskelun ajan. Auli Ryhänen 15.11.2007

a o ”Sinnikkyys on yksi onnistumisten perustekijöistä. Jyväskylän ammattiopisto o a ”Sinnikkyys on yksi onnistumisten perustekijöistä. Koputa tarpeeksi pitkään ja riittävän äänekkäästi, niin saat varmasti jonkun jalkeille.” -Positiivarit- Kiitos mielenkiinnosta Linkkejä: www.jao.fi/uraohjus www.jao.fi/urasuunnittelu www.jao.fi/alumnit www.osaajatkohtaavat.net Lisätietoja: Jyväskylän ammattiopisto, Uraohjus-projekti Auli Ryhänen, projektipäällikkö Sepänkatu 3, PL 472, 40101 Jyväskylä puh. 040 341 6157 auli.ryhanen@jao.fi, www.jao.fi Auli Ryhänen 15.11.2007